Oald Goor: Sint in stadshart

Het was wederom een groot succes. De intocht van Sinterklaas afgelopen weekend in de haven van Goor. In het verleden kwam de Goedheiligman wel eens met de trein en soms in een cabriolet. Reden voor de redactielieden van Oald Goor om in de koffer te duiken met oude prenten van de Sint. Zo was er medio jaren ’90 al een Sinterklaashuis in de Grotestraat, waar de Sint ook altijd statig flaneert (foto). De (Zwarte) Pieten hingen bij de uitgave van 1996 de acrobaat uit in het kunstwerk voor Slagerij Hillebrand.

Gerelateerde berichten

  • Sinterklaas kom maar binnen met je knecht…6 november 2019 Sinterklaas kom maar binnen met je knecht… De kinderen sidderen al van spanning. Volgende week zondag meert Sinterklaas weer aan in de haven van Goor met zijn pieten. Reden voor de redactie van Oald Goor om vandaag eens in de […]
  • Toen de Sint nog met de trein kwam…17 november 2018 Toen de Sint nog met de trein kwam… Met de intocht van Sinterklaas, morgen in de Goorse haven, in het vizier, kijken wij al even traditioneel terug naar vervlogen tijden in het archief van de stichting Historisch Goor. […]
  • Oald Goor: Sint op station7 november 2017 Oald Goor: Sint op station De dagen worden korter en donkerder en dus wordt het ook weer gezelliger in huis. De pepernoten liggen in de winkel en het speculaas ligt klaar. De Sint komt dit jaar aan op zondag 19 […]
  • Toen de Sint nog met de trein kwam…19 november 2016 Toen de Sint nog met de trein kwam… De redactie van Oald Goor dook vanochtend in de koffer met oude prenten van Sinterklaas. De Goedheiligman komt al ruim een eeuw aan in 't Twentse Haagje, waar sinds jaar en dag de haven de […]
  • Nagenieten van een prachtige intocht…20 november 2021 Nagenieten van een prachtige intocht… Pakjesavond komt rasse schreden dichterbij en het is alweer bijna een week geleden dat Sinterklaas en zijn Pieten na een prachtig waterspektakel, voet aan wal zetten in de Goorse haven. […]