Twee thuisrijders in Goorse wielerronde

Aan de op zaterdag 22 augustus georganiseerde Ronde van Goor, door de organisatie de laatste jaren ook steevast de Nacht van Goor genoemd, doen dit jaar twee Goorse wielrenners mee. Dat is gelijk ook twee meer dan vorig jaar, want toen moest Mathijs Boerrigter met een gebroken elleboog vanaf de kant toekijken. Buiten die editie is hij al jarenlang een vaste waarde in de koers voor elite, belofte en amateur renners. De vrouwenwedstrijd keert dit jaar terug op het programma van de Ronde van Goor en dat betekent het thuisdebuut van Bo Grievink, het nichtje van voormalig wielrenner Harrie Wolters.

Bo Grievink slider

De Ronde van Goor begint dit jaar met twee jeugdlopen. Om 17.00 uur starten de kinderen tot en met 10 jaar en om 17.15 uur de kinderen van 11 tot en met 14 jaar. Daarna rijden de vrouwen hun koers vanaf 18.00 uur en de mannen starten om 19.30 uur. De vrouwen- en de mannenwedstrijd van de wielerronde tellen allebei mee voor de VIRO Criterium Cup Twente. Opvallend is de deelname van de Tsjechische rensters Denisa Bartosova en Tereza Gargelova, de Amerikaanse Mary Maroon Land en Cherly van der Linde uit Aruba aan de vrouwenwedstrijd.

Foto: Bo Grievink rechts op de foto

Gerelateerde berichten

  • Internationale en Goorse deelname aan wielerronde21 augustus 2015 Internationale en Goorse deelname aan wielerronde Aan de vrouwenwedstrijd van de Ronde van Goor doen zaterdag vijf renster van buiten Nederland mee. Dat zijn Denisa Bartosova, Tereza Gargelova (beide uit TsjechiĆ«), Cherly van der Linde […]
  • Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo17 augustus 2017 Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent […]
  • Regionale toprenners in Ronde van Goor29 augustus 2018 Regionale toprenners in Ronde van Goor Aan de Ronde van Goor doen komende zaterdag opnieuw de beste wielrenners uit de regio mee, die niet rijden voor een professional team. Daarmee heeft de wielerkoers door het Goorse […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]