Goorse Eline voorleeskampioen in de Hof

De Goorse Eline Ensing is gisteravond voorleeskampioen geworden van de gemeente Hof van Twente. De leerlinge van groep 8 van de Prins Constantijn-school las voor uit het boek ‘Knotsknettergek’ van Tosca Menten en viel op door haar rustige en heldere manier van van voorlezen. Eline Ensing is van meer markten thuis want in augustus vervaardigde ze ook al een winnend kunstwerk in het kader van het project ‘De scholen zijn weer begonnen” van Veilig Verkeer Nederland wat ze destijds aanbood aan wethouder Scholten. De Nationale voorleeswedstrijd wordt ieder jaar gehouden voor leerlingen van groep 7 of 8 van het basisonderwijs. In de Hof van Twente deden in totaal 18 van de 22 basisscholen mee. Naast Eline Ensing is ook MarkeloĆ«r Jesse Reurink in de prijzen gevallen. Beiden gaan de Hof van Twente op 12 maart vertegenwoordigen tijdens de regionale finale in Almelo.

Elineensingvoorleeskampioen1

 

Gerelateerde berichten

  • Femke Poppink naar Overijsselse voorleesfinale18 maart 2017 Femke Poppink naar Overijsselse voorleesfinale De Goorse Femke Poppink is voorleeskampioen van de regio Twente geworden. De leerlinge uit groep 7 van de Prins Constantijnschool was gisteravond de beste van negen finalisten in het […]
  • Femke wint voorleeswedstrijd Hof van Twente17 februari 2017 Femke wint voorleeswedstrijd Hof van Twente Femke Poppink van de Goorse Prins Constantijn (Goor) is winnares geworden van de voorleeskampioenschappen van de gemeente Hof van Twente. De leerlinge uit groep 7 viel in Diepenheim op […]
  • Bieb zoekt voorleescoƶrdinatoren24 april 2021 Bieb zoekt voorleescoƶrdinatoren De bibliotheek Hof van Twente is op zoek naar mensen die die zich in willen zetten om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Vrijwilligers van de zogenoemde […]
  • Floris van der Geest naar regionale voorleesfinale19 februari 2021 Floris van der Geest naar regionale voorleesfinale Floris van der Geest (foto) gaat de Hof van Twente vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleesfinale in Almelo in de komende maand. De Goorse leerling van de Heeckerenschool was de […]
  • Goorse Lotte wint ook regionale voorleeswedstrijd15 maart 2018 Goorse Lotte wint ook regionale voorleeswedstrijd Lotte Weernink heeft ook de regionale finale van de landelijke voorleeswedstrijd glansrijk gewonnen. De leerlinge van groep 7 van de Heeckerenschool won eerder de finale van de beste […]