Hotel Herikerberg toen en nu

Het was begin vorige eeuw een begrip in de regio: Hotel Herikerberg. Deze week werd bekend dat het horeca-etablissement failliet is verklaard. Het hotel, op de weg tussen Goor en Markelo, was in vroeger tijden één van de iconische gebouwen van ’t Twentse Haagje. Het pand werd in 1934 gebouwd, maar in 1972 werden de ondernemers opgeschrikt door een brand. Het hotel was ter ziele en bleef 38 jaar gesloten. In het millenium-jaar 2000 kreeg Hotel Herikerberg een tweede leven en is het bedrijf letterlijk en figuurlijk helemaal opnieuw opgebouwd. Gelukkig heeft de redactie van Oald Goor de foto’s nog. Hebt u ook nog historische prenten uit het roemrijke Goorse verleden, mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl.

herikerbergoud1

Gerelateerde berichten

  • Hotel Herikerberg vindt in jonge Brandriet nieuwe exploitant19 mei 2016 Hotel Herikerberg vindt in jonge Brandriet nieuwe exploitant Daniël Brandriet wordt, samen met zijn vriendin Annemarie ten Broeke de nieuwe exploitant van Hotel Herikerberg. Daniël Brandriet is de zoon van eigenaar Guus Brandriet en heeft de […]
  • ‘Negen overnamekandidaten voor Hotel Herikerberg’21 april 2016 ‘Negen overnamekandidaten voor Hotel Herikerberg’ Hotel Herikerberg maakt mogelijk een doorstart. Bij curator Wouter Weenink hebben zich negen kandidaten gemeld, melden regionale media. Hotel Herikerberg werd vorige week failliet […]
  • Hotel Herikerberg failliet14 april 2016 Hotel Herikerberg failliet Landhuishotel Herikerberg tussen Goor en Markelo is failliet verklaard. Het faillissement is verrassend omdat het hotel/restaurant winstgevend was en door gasten goed werd beoordeeld. […]
  • Machinefabriek Bauhuis failliet30 november 2021 Machinefabriek Bauhuis failliet De Bauhuis Group in Goor en zeven zusterbedrijven zijn failliet verklaard. Dat meldt de regionale krant TC/Tubantia. Door het faillissement komen 55 medewerkers, onder wie veel Gorenaren, […]
  • Oald Goor: Sint in stadshart21 november 2021 Oald Goor: Sint in stadshart Het was wederom een groot succes. De intocht van Sinterklaas afgelopen weekend in de haven van Goor. In het verleden kwam de Goedheiligman wel eens met de trein en soms in een cabriolet. […]