Moeite met de waarheid? (ingezonden brief)

Een ingezonden brief van PvdA-schaduwfractielid Carel Groothengel. Dit naar aanleiding van de kritiek van zijn fractievoorzitter Fred Rijkens op het CDA dat volgens de Goorse politicus te weinig aandacht toont voor kernen in de Hof van Twente als Goor, Markelo en Diepenheim, onder meer als het gaat om het plaatsen vluchtelingen. Groothengel plaatst zijn vraagtekens bij de berichtgeving op de nieuwssite Wegdamnieuws.nl dat volgens de Gorenaar wel erg subjectief omgaat met het persbericht van Rijkens (foto).

FredrijkensDe lokale site voor Hengevelde zocht online al eerder de confrontatie met Rijkens nadat hij kritiek uitte op de manier waarop wethouder Scholten zich bemoeide met de plaatsing van een brief over twee buitenechtelijke kinderen van een inwoonster van het kerkdorp. Die informatie werd destijds van de site gehaald. De brief van Groothengel is hieronder te lezen.

Moeite met de waarheid?

Fred Rijkens heeft in een persbericht aangegeven dat hij de indruk had dat sommige plaatsen/kernen bewust niet aan bod kwamen heeft en heeft daarom toentertijd aangedrongen op een debat in de Raad.

Het CDA heeft dat debat meer dan een jaar op een onbehoorlijke manier geblokkeerd. Hij constateert naar aanleiding van het jaarverslag van de woningbouwvereniging dat het CDA in Ambt Delden, de woningbouwvereniging én het CDA raadsfractie drie handen op een buik zijn.

Het is des te schrijnender dat dit nu boven tafel komt.

Goors Nieuws en Nieuws uit Delden plaatsten het persbericht zoals het hoort maar Wegdam Nieuws plaatste het persbericht onder de kop: PvdA-fractievoorzitter Rijkens heeft wederom moeite met de waarheid…

Vervolgens wordt namens het CDA-fractievoorzitter Yvonne Nijhof aan het woord gelaten met de reactie:”Absoluut onjuist! Wij als fractie zijn juist voor spreiding, samen de schouders eronder. Wat de heer Rijkens doet is enkel met modder gooien in plaats van eigen standpunten formuleren. Er moeten natuurlijk wel woningen beschikbaar zijn en in Goor is het aanbod van goedkopere woningen nu eenmaal groter dan in de kleinere kernen. Ik verwijs het artikel op Goors Nieuws naar de categorie van de beruchte aanvallen van Fred Rijkens op het CDA”.
De fractievoorzitter heeft wel vaker moeite met de waarheid was onlangs op Wegdam Nieuws te lezen.

Wegdam Nieuws maakt zich, door op deze manier een persbericht te “plaatsen”, toch wel heel erg de spreekbuis van het CDA en versterkt daarmee het gevoel dat velen hebben dat ze er in Bentelo en Hengevelde exclusief voor het CDA zijn.

Ik heb op Wegdam Nieuws een reactie achtergelaten, die dit keer wel geplaatst is: Ik vind 1 ding belangrijk. Is deze afspraak wel of niet gemaakt door het college en de bouwvereniging. De bouwvereniging zet het blijkbaar in haar jaarverslag. Laat nu het college aan het woord.

Enige tijd geleden heb ik eveneens op Wegdam Nieuws een reactie achtergelaten maar dit werd niet geplaatst omdat er kritiek op het CDA en haar handelwijze zoals hierboven naar voren kwam. Over journalistieke “vrijheid” gesproken.

Ik ga er vanuit dat aan het college vragen hieromtrent worden gesteld. Benieuwd of Wegdam Nieuws bij het gelijk krijgen van Fred Rijkens zo fair is om een correctie van het bericht te plaatsen.

Carel Groothengel,

volger van raadsvergadering en de politiek in het algemeen.