Lekker “chillen”…

Ik was van de week het Goorse nieuws aan het doorpitten en bij het lezen van sommige items slaat mijn fantasie een beetje op hol. Ik ben erg visueel ingesteld (welke man niet) en denk vaak in plaatjes. Ik kan u vertellen dat dat niet altijd even fijn is.

Er flitsen dan bijvoorbeeld hele rare beelden bij mij voorbij als men voorstelt om een “ontmoetingsplaats” te realiseren op het braakliggende terrein, waar voorheen het zwembad stond. Ik denk dan direct aan schimmige vieze parkeerplaatsjes langs de grote weg. Waar mannen alleen in hun auto zitten te wachten met een kinderstoeltje op de achterbank. Jij komt daar als nietsvermoedende parkeerder aanrijden en direct beginnen die mannen op hun remlicht te trappen om de aandacht te trekken. Ook daar heb ik dan weer een visueel beeld bij. Nou ja, Control Alt en Deleten maar, volgende onderwerp graag.

Ze hadden dit veldje ook vol kunnen gooien met zonnepanelen, maar de gemeente kocht liever, voor drie ton, het terrein naast de elektra verdeler richting Enter. Ze willen dat terrein vervolgens weer gaan verhuren aan particulieren of bedrijven die daar dan zonnepanelen kunnen gaan plaatsen. De overheid als ondernemer, dat kan gewoon niet goed gaan, waar hebben we het vaker gezien. Bedrijven moeten gerund worden door ondernemers en niet door boekhouders.

Wat ze ook met dat oude zwembadveld kunnen doen is het gewoon helemaal knettertje vol daveren met grote geurige wietplanten. Alleen voor medicinaal gebruik uiteraard. Ik ken nog wel iemand in Goor die daar zeer begaan mee is en dat zeker weten goed kan laten verlopen. Maar ja, dan hebben we natuurlijk wel een gemeentebestuur nodig die een beetje ballen heeft en zich niet verschuilt achter flauwekul en naar alle mogelijke opties zoekt om maar niet mee te hoeven gaan in het legaliseren van deze teelt.

Weet je wat ik mooi zou vinden? Dat de gemeente dit terrein schenkt aan de Goorse bevolking, net zoals de gemeenschap de Schoolfeestweide destijds heeft gekregen van de familie Jannink. Maak er een gezellige dag-camping van en laat burgers de vrije loop in hun creatieve geest. Een mooie speelplaats voor kinderen en een fijne plek om te “chillen” voor de jeugd die denkt dat ze al bijna volwassen zijn. Survival baantje, rolschaatsen en skateborden. We zetten er een standje bij voor “Salut Welzijn”, want die willen zich toch overal mee bemoeien. Ook ben ik voor de terugkeer van die snackwagen van de Rode Vos, die heel lang geleden aan de Kerkstraat stond bij dat weggetje naar de ijsbaan. Het ijscokarretje van Visser moet ook terug en we gaan weer die dingen verkopen die je vroeger bij Perdon en ‘t Genende kon kopen. En dan exclusief het ‘speelgoed’ natuurlijk wat Mevr. Perdon verkocht voor de iets oudere jeugd zeg maar…

Ik denk eigenlijk dat het echt een heel mooi veldje kan worden.

De komende twee weken ga ik kijken of ik een bestemming kan vinden waar het 25 graden warmer is dan hier…dus tot over twee weken.

Namens Niels uut Goor, een fijne dag.

Oh ja, kijk eens even naar de foto die gemaakt is ter voorbereiding aan de sleuteloverdracht voor het carnaval. Als ik naar de betreffende mevrouw op de foto kijk, ben ik volgens mij niet de enige die niet zo van carnaval houdt….