Groen licht voor duurzame woningen ’t Gijmink

De gemeenteraad van de Hof van Twente heeft gisteravond groen licht gegeven voor de bouw van 21 duurzame huurwoningen op ’t Gijmink zoals eerder gemeld op deze site. Het worden de eerste zogenoemde energie-neutrale woningen in de gemeente die geen gasaansluiting hebben. Door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen kunnen de huizen in eigen energiebehoefte voorzien. Er zal in mei worden begonnen met de bouw. Projectontwikkelaar Morgen Wonen heeft de grond aangekocht om de bouw te realiseren. Daarnaast is de lokale energiecoöperatie ECHT bezig met een experiment om bestaande woningen aan te passen en eveneens energie-neutraal te maken.

Het terrein tussen de Haaksbergerweg en de Meidoornstraat waar de woningen worden gebouwd

Gerelateerde berichten

  • Gemeente en Viverion ronden samenwerking Het Gijmink af11 februari 2022 Gemeente en Viverion ronden samenwerking Het Gijmink af De gemeente en woningcorporatie Viverion hebben deze week op symbolische wijze de samenwerking voor de vernieuwing van Het Gijmink afgerond. Na bijna zestien jaar slopen, grond saneren, […]
  • Energiebon voor huurders Viverion22 december 2021 Energiebon voor huurders Viverion Goorse huurders van Viverion krijgen in de eerste week van januari een 'Energiebon' ter waarde van €80 op de deurmat. Deze is bedoeld is voor de aanschaf van energiebesparende producten […]
  • Viverion wil energie besparen met bewoners4 november 2021 Viverion wil energie besparen met bewoners Het is een vraagstuk die op dit moment in veel huishoudens wordt gesteld. Hoe kunnen we energie besparen? Viverion wil nu met haar huurders in actie komen over de besparing van energie. […]
  • Inloop koffie-uurtje met directeur Viverion7 maart 2018 Inloop koffie-uurtje met directeur Viverion Directeur Jan Willem Allersma van Viverion is morgen (donderdag 8 maart) weer bij Villa '70 op 't Gijmink om daar in gesprek te gaan met huurders. Deze twee-wekelijkse bijeenkomst is […]
  • Viverion verlaagt huren voor lage inkomensgroepen26 oktober 2016 Viverion verlaagt huren voor lage inkomensgroepen Woningbouwcoöperatie Viverion gaat de huren van huishoudens met lage inkomens verlagen. Viverion heeft dit jaar de voorwaarden aangepast en zal voor sociale huurwoningen niet meer van 68% […]