Goorse Femke in Top 3 Overijsselse voorlezers

De Goorse Femke Poppink is gisteravond in de Top 3 ge-eindigd tijdens de Provinciale voorleesfinale in het Nijverdalse theater ZINin. Ze zat bij de besten van 10 finalisten uit Overijssel en las voor uit het boek ‘Otto Jan zegt NEE tegen lezen’ van Tommy Greenwald. Of ze 2e of 3e werd is niet bekend gemaakt. Wel dat de winnares de Ommense Eva Berkel was. Zij gaat als enige naar de nationale voorleesfinale op 17 mei in Amstelveen. De 12-jarige Femke Poppink, leerlinge van de Prins Constantijnschool, won eerder de voorleescontest van basisschoolleerlingen in de Hof van Twente en daarna ook de regionale contest. De voorleeswedstrijden worden georganiseerd door de landelijke organisatie van bibliotheken. Op onze Youtube-pagina staat een filmpje van het optreden van Femke in Nijverdal. Dat is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • Femke Poppink naar Overijsselse voorleesfinale18 maart 2017 Femke Poppink naar Overijsselse voorleesfinale De Goorse Femke Poppink is voorleeskampioen van de regio Twente geworden. De leerlinge uit groep 7 van de Prins Constantijnschool was gisteravond de beste van negen finalisten in het […]
  • Bieb zoekt voorleesco├Ârdinatoren24 april 2021 Bieb zoekt voorleesco├Ârdinatoren De bibliotheek Hof van Twente is op zoek naar mensen die die zich in willen zetten om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Vrijwilligers van de zogenoemde […]
  • Floris van der Geest naar regionale voorleesfinale19 februari 2021 Floris van der Geest naar regionale voorleesfinale Floris van der Geest (foto) gaat de Hof van Twente vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleesfinale in Almelo in de komende maand. De Goorse leerling van de Heeckerenschool was de […]
  • Goorse Lotte wint ook regionale voorleeswedstrijd15 maart 2018 Goorse Lotte wint ook regionale voorleeswedstrijd Lotte Weernink heeft ook de regionale finale van de landelijke voorleeswedstrijd glansrijk gewonnen. De leerlinge van groep 7 van de Heeckerenschool won eerder de finale van de beste […]
  • Goorse voorlezers naar regionale finale20 februari 2018 Goorse voorlezers naar regionale finale Sem Kel en Lotte Weernink gaan de gemeente Hof van Twente vertegenwoordigen tijdens de regionale voorleeskampioenschappen op 14 maart in Tubbergen. In de afgelopen week streden de […]