Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie

Lieke Klaassen heeft zich met het Nederlands waterpoloteam, zonder te spelen, geplaatst voor de finale van FINA World League van 6 tot 11 juni in het Chinese Shanghai. Oranje gaat door als beste nummer twee omdat Rusland in de poulefase concurrent Griekenland versloeg en Italië onderuit ging tegen Hongarije. De overwinning van de Nederlandse waterpolodames vorige maand, in en tegen Rusland, is uiteindelijk doorslaggevend. Klaassen had een belangrijk aandeel in die zege. De Goorse aanvalster is ook zeker van nog een jaar eredivisie met haar ploeg bij het Nijverdalse Ravijn. Eersteklasser ZV Haerlem wil niet promoveren waardoor zogenoemde play outs niet meer nodig zijn. In de play offs om de titel werd Klaassen vorige week uitgeschakeld door het Utrechtse UZSC.