Klaassen naar finale World League en zeker van lijfsbehoud eredivisie

Lieke Klaassen heeft zich met het Nederlands waterpoloteam, zonder te spelen, geplaatst voor de finale van FINA World League van 6 tot 11 juni in het Chinese Shanghai. Oranje gaat door als beste nummer twee omdat Rusland in de poulefase concurrent Griekenland versloeg en Italië onderuit ging tegen Hongarije. De overwinning van de Nederlandse waterpolodames vorige maand, in en tegen Rusland, is uiteindelijk doorslaggevend. Klaassen had een belangrijk aandeel in die zege. De Goorse aanvalster is ook zeker van nog een jaar eredivisie met haar ploeg bij het Nijverdalse Ravijn. Eersteklasser ZV Haerlem wil niet promoveren waardoor zogenoemde play outs niet meer nodig zijn. In de play offs om de titel werd Klaassen vorige week uitgeschakeld door het Utrechtse UZSC.

Gerelateerde berichten

  • Lieke Klaassen houdt Oranje in race voor finale World League28 maart 2017 Lieke Klaassen houdt Oranje in race voor finale World League Een excellerende Lieke Klaassen heeft de Nederlandse waterpolodames in leven gehouden voor wat betreft het bereiken van de Final Four in de World League. De Goorse had een groot aandeel in […]
  • Lieke Klaassen weer op schot in Oranje25 november 2015 Lieke Klaassen weer op schot in Oranje Het Goorse geweer ging vier keer af. Lieke Klaassen won dinsdagavond met het Nederlands waterpoloteam met 7-10 van Hongarije en Klaassen werd in deze wedstrijd topscoorster. In Boedapest […]
  • Lieke Klaassen topscorer waterpolo-eredivisie5 april 2017 Lieke Klaassen topscorer waterpolo-eredivisie De Goorse waterpoloster Lieke Klaassen is met 69 treffers de topscorer geworden van de vrouwen eredivisie. Het 'geweer van Goor' was flink op schot dit seizoen en bezat van meet af aan de […]
  • Klaassen scoort volop maar krijgt rood23 oktober 2015 Klaassen scoort volop maar krijgt rood Lieke Klaassen had een groot aandeel in de 11-10 zege van het Nederlands Waterpoloteam, gisteravond tegen Italië. In een zinderend duel in Nijvderdal scoorde het kanon uit Goor maar liefst […]
  • Klaasen wint ook tweede WK-duel18 juli 2017 Klaasen wint ook tweede WK-duel Lieke Klaasen heeft ook de tweede poulewedstrijd op het wereldkampioenschap waterpolo met grote cijfers gewonnen. Na de 17-2 zege op Frankrijk werd vandaag Japan met 20-8 verslagen. […]