Laatste kunstje Tavenu…

Een historische gebeurtenis gisteren in het theatercafé van De Reggehof. Daar repeteerde het Goorse gemengde zangkoor Tavenu voor de allerlaatste keer. Tot Aangename Verpozing en Nuttige Uitspanning werd opgericht in 1917 en vierde dus dit jaar het 100-jarig jubileum. Het is tevens het laatste levensjaar. Vanwege vergrijzing en een teruglopend ledenaantal houdt Tavenu op te bestaan. Hofkoren was op zondag 26 maart jongstleden, het laatste publieke kunstje voor de Goorse zangers en zangeressen. Gisteren was dan echt de laatste bijeenkomst. Nog een keer samen zingen. En dat onder leiding van gelegenheids-dirigente Simone Ewouds die het koor bij de hand nam.

Gerelateerde berichten

  • Sterrenweekend klaar voor aftrap19 oktober 2011 Sterrenweekend klaar voor aftrap De organisatie van Het Sterrenweekend is er klaar voor. Vanaf vrijdag zal erve Roelofsen voor even het bruisende epicentrum zijn van Goor. Vandaag is de laatste mogelijkheid om online […]
  • Poes Lottie vermist uit Spechtstraat28 maart 2012 Poes Lottie vermist uit Spechtstraat Poes Lottie is sinds maandag 26 maart vermist uit de Spechtstraat. De poes is gechipt. De familie Boswinkel mist haar heel erg en willen haar graag terug. Wie Lottie gezien heeft kan […]
  • schildpad_gevonden2907210229 juli 2012 Schildpad gevonden in Lindelaan (update) Op de hoek van de Lindelaan met de Dr. Schaepmanstraat is een schildpad gevonden, het gaat vermoedelijk om een geelwang. De eigenaar kan contact opnemen met Karin Dekkers. Update: De […]
  • PvdA wil VVD uit de coalitie22 april 2014 PvdA wil VVD uit de coalitie De lokale Partij van de Arbeid wil dat er in de nieuwe coalitie geen plek meer is voor de VVD. Fractievoorzitter Fred Rijkens (foto) stelt in een mail aan deze site dat de liberalen voor […]
  • Ik denk dat er veel mensen gejokt hebben…19 mei 2020 Ik denk dat er veel mensen gejokt hebben… Soms moet je wat. Na een week of acht niet anders gezien te hebben dan m’n eigen voortuin en de meest noodzakelijk dingen online gekocht te hebben, moest het er afgelopen weekend toch […]