PvdA wil ook onderzoek naar handelen brandweer

De PvdA in Hof van Twente wil dat er een onderzoek komt naar het handelen van de brandweer bij de brand in de Goorse van Kollaan, afgelopen vrijdag. Die kwam niet in actie toen schuren in vlammen opgingen, vlak naast de kazerne, omdat er geen bevelvoerder van de brandweer was. “De PvdA snapt niet waarom een brandweerman in burger wel actie ondernam en bewoners van de belendende percelen uit hun huis heeft gehaald”, aldus fractievoorzitter Fred Rijkens die direct na de brand al aankondigde ook vragen te gaan stellen over de afwezigheid van de brandweercommandant.

“Ons lijkt het absurd dat je als brandweerman kennelijk niet eens mensen uit de gevarenzone mag halen als je in de buurt bent. Wat elke burger wel mag, mag een brandweerman kennelijk niet.” Ook over de aanrijtijden gaat Rijkens vragen stellen in de gemeenteraadsvergadering van vanavond. Rijkens: “De brandweer beweert dat ze binnen de acht minuten op de plek van de brand aanwezig was en daarom voldeden aan de opkomstsnelheid. Dat is de wereld op zijn kop. De maximale uitruktijd wordt nu ineens gebruikt om te rechtvaardigen dat er acht minuten niets is gebeurd, terwijl mensen mogelijk in gevaar zijn geweest.” De partij wil ook weten waarom de ene brandweerman wel iets heeft gedaan en de anderen dat niet mochten.

Gerelateerde berichten

  • PvdA en VVD willen opheldering over handelswijze brandweer17 juni 2017 PvdA en VVD willen opheldering over handelswijze brandweer "Hoe is het mogelijk dat de Goorse brandweer niet kon uitrukken?", vraagt raadslid Gerda Bruins-Veltkamp van de VVD zich af een dag na de brand. De politica is net zo verbijsterd als […]
  • Goorse brandweer achter regelgeving aanwezigheid bevelvoerder21 juni 2017 Goorse brandweer achter regelgeving aanwezigheid bevelvoerder De vrijwilligers van de Goorse brandweer blijven achter de regel staan dat er niet kan worden uitgerukt zonder bevelvoerder. Ook na de commotie die is ontstaan toen afgelopen vrijdag een […]
  • Weer brand in loods van Kollaan11 oktober 2021 Weer brand in loods van Kollaan De brandweer moest vanavond weer uitrukken naar de oude bedrijfsloodsen in de van Kollaan. Daar is, evenals op zaterdagavond 4 september, brand ontstaan. Dit keer niet zo heftig als […]
  • Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video)5 september 2021 Bedrijfspanden van Kollaan in rook op (met video) Een grote brand deze avond in een geschakeld bedrijfspand tegenover de Jumbo-supermarkt in de van Kollaan. Daar brak rond 22:00 uur brand uit. Hoe de brand ontstaan is, is onduidelijk […]
  • Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd30 maart 2018 Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd De nieuwe gemeenteraad van Hof van Twente is gisteravond geïnstalleerd. Alle 25 raadsleden moesten de eed afleggen tegenover burgemeester Nauta en zijn nu allemaal raadslid. Uit Goor deden […]