Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo

De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent hoopt mee te doen voor een goede klassering in de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de Ronde van Goor op 2 september de laatste wedstrijd is. Dat zal niet gemakkelijk worden. De 18-jarige Goorse is nog juniore en moet in de vier koersen opboksen tegen met name oudere rensters.

Overigens staat ook Mathijs Boerrigter aan de start in Markelo. Hij nam twee jaar geleden in de Ronde van Goor afscheid als wedstrijdrenner. Inmiddels is Boerrigter, die ook betrokken is bij de organisatie van de Goorse wielerronde, verhuist naar Borne. En hij heeft dus ook het wielrennen weer opgepakt, hetzij ook vooral in een begeleidende rol.

De Ronde van Markelo begint vrijdagavond om 17.00 uur met de vrouwenkoers, waarin naast Cent onder meer wereldkampioene veldrijden Annemarie Worst aan de start komt. Zij zal ook de Ronde van Goor rijden, bleek afgelopen week al. Het Open Maarkels kampioenschap, een wedstrijd voor recreanten waar ongetwijfeld ook Goorse deelname zal zijn, start om 18.30 uur. Een uur later is het aan de elite mannen, met naast Boerrigter veel regionale favorieten aan de start.