Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo

De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent hoopt mee te doen voor een goede klassering in de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de Ronde van Goor op 2 september de laatste wedstrijd is. Dat zal niet gemakkelijk worden. De 18-jarige Goorse is nog juniore en moet in de vier koersen opboksen tegen met name oudere rensters.

Overigens staat ook Mathijs Boerrigter aan de start in Markelo. Hij nam twee jaar geleden in de Ronde van Goor afscheid als wedstrijdrenner. Inmiddels is Boerrigter, die ook betrokken is bij de organisatie van de Goorse wielerronde, verhuist naar Borne. En hij heeft dus ook het wielrennen weer opgepakt, hetzij ook vooral in een begeleidende rol.

De Ronde van Markelo begint vrijdagavond om 17.00 uur met de vrouwenkoers, waarin naast Cent onder meer wereldkampioene veldrijden Annemarie Worst aan de start komt. Zij zal ook de Ronde van Goor rijden, bleek afgelopen week al. Het Open Maarkels kampioenschap, een wedstrijd voor recreanten waar ongetwijfeld ook Goorse deelname zal zijn, start om 18.30 uur. Een uur later is het aan de elite mannen, met naast Boerrigter veel regionale favorieten aan de start.

Gerelateerde berichten

  • Twee thuisrijders in Goorse wielerronde10 augustus 2015 Twee thuisrijders in Goorse wielerronde Aan de op zaterdag 22 augustus georganiseerde Ronde van Goor, door de organisatie de laatste jaren ook steevast de Nacht van Goor genoemd, doen dit jaar twee Goorse wielrenners mee. Dat is […]
  • Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo19 augustus 2017 Cent drukt neus aan het venster in Ronde van Markelo Marit Cent is vrijdagavond als veertiende geëindigd in de Ronde van Markelo. Daarmee zette de 18-jarige wielrenster uit Goor een uitstekende prestatie neer. Cent is zelf namelijk nog […]
  • Internationale en Goorse deelname aan wielerronde21 augustus 2015 Internationale en Goorse deelname aan wielerronde Aan de vrouwenwedstrijd van de Ronde van Goor doen zaterdag vijf renster van buiten Nederland mee. Dat zijn Denisa Bartosova, Tereza Gargelova (beide uit Tsjechië), Cherly van der Linde […]
  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorieën binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]