Marit Cent enige uit gemeente in Ronde van Markelo

De Goorse wielrenster Marit Cent staat komende vrijdagavond aan de start van de Ronde van Markelo. Daarmee is ze de enige wedstrijdrenster uit de Hof van Twente die er actief is. Cent hoopt mee te doen voor een goede klassering in de VIRO Criterium Cup Twente, waarvan de Ronde van Goor op 2 september de laatste wedstrijd is. Dat zal niet gemakkelijk worden. De 18-jarige Goorse is nog juniore en moet in de vier koersen opboksen tegen met name oudere rensters.

Overigens staat ook Mathijs Boerrigter aan de start in Markelo. Hij nam twee jaar geleden in de Ronde van Goor afscheid als wedstrijdrenner. Inmiddels is Boerrigter, die ook betrokken is bij de organisatie van de Goorse wielerronde, verhuist naar Borne. En hij heeft dus ook het wielrennen weer opgepakt, hetzij ook vooral in een begeleidende rol.

De Ronde van Markelo begint vrijdagavond om 17.00 uur met de vrouwenkoers, waarin naast Cent onder meer wereldkampioene veldrijden Annemarie Worst aan de start komt. Zij zal ook de Ronde van Goor rijden, bleek afgelopen week al. Het Open Maarkels kampioenschap, een wedstrijd voor recreanten waar ongetwijfeld ook Goorse deelname zal zijn, start om 18.30 uur. Een uur later is het aan de elite mannen, met naast Boerrigter veel regionale favorieten aan de start.

Gerelateerde berichten

  • Ronde van Goor dit jaar op zondag 12 september26 juli 2021 Ronde van Goor dit jaar op zondag 12 september De Ronde van Goor wordt dit jaar op zondag 12 september georganiseerd en is dan ook, als corona het toelaat, terug in het centrum van het Twentse Haagje. De wielerronde is de […]
  • Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor5 september 2020 Goorse Marit Cent wint Ronde van Goor Hoewel de wedstrijd dit jaar in verband met de corona maatregelen niet in het centrum werd georganiseerd, is zaterdag de Ronde van Goor verreden. Daarbij kreeg de koers voor het eerst […]
  • Ronde van Goor gaat door21 augustus 2020 Ronde van Goor gaat door Er wordt dit jaar toch een Goorse wielerronde verreden, op zaterdag 5 september, de datum die oorspronkelijk ook voor de koers voorzien was. Niet zoals traditioneel in het Goorse centrum, […]
  • Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente10 maart 2020 Goorse wielerronde finale VIRO Criterium Cup Twente De Ronde van Goor is dit jaar de finalewedstrijd van alle categorie├źn binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Door het eenmalig wegvallen van de Ronde van het Villapark in Nijverdal, waar de […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]