Twenthe pakt met tien man punt tegen koploper Helios

Twenthe speelde vanmiddag het resterende deel van het op 1 oktober gestaakte duel tegen koploper Helios. Dat duel werd rond de 30ste minuut gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Dezelfde leidsman gaf vanmiddag om 14:00 het beginsignaal op `t Piepwillem voor een korte eerste helft dus. Twente begon aan de wedstrijd met de 1-2 achterstand die op het moment van het staken op het scorebord stond. De eerste helft leverde weinig spectaculaire momenten en geen doelpunten op. In de tweede helft ging Twenthe goed van start en kreeg een aantal goede scoringskansen, onder andere de lat stond een doelpunt in de weg. Halverwege het tweede bedrijf kreeg doelman Zweers rood nadat hij buiten het strafschopgebied een bal met de hand pareerde, hij werd vervangen door doelman Busschers. De tien man van Twenthe lieten zich niet uit het veld slaan en wisten af en toe gevaarlijk op te duiken voor het doel van de gasten. Een kwartier voor tijd mocht Koen Morsink vanaf de penaltystip aanleggen nadat Mark Nijland in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Hij faalde niet en schoot de verdiende gelijkmaker binnen. Met deze 2-2 eindstand schuift Twenthe op naar de 12e plaats, net boven Colmschate, dat echter één wedstrijd minder heeft gespeeld.