Inschrijven voor Duurzaamheidsprijs kan nog tot 10 december

Het borrelt en bruist in de Hof van Twente, aldus de gemeente. Deze roept op om mee te doen aan de Duurzaamheidsprijs van dit jaar. “Er ontstaan elke week weer nieuwe groene ideeën: van gasloze huizen tot een duurzame camping, van waterbesparende douchekoppen tot een ‘repair café’. Verschillende inwoners zetten zich al in om op hele verschillende manieren vorm te geven aan duurzaamheid. Na het succes van vorig jaar kunnen goede, groene en innovatieve ideeën ook dit jaar weer in de prijzen vallen bij de Duurzaamheidsprijs”, aldus de gemeente in een persverklaring. Eerder dit jaar won Gorenaar Nils Waanders (foto) nog deze prijs met een app die de douchetijd verkort.


Wethouder Wim Meulenkamp vult aan: “Vorig jaar werden we al blij verrast door veel verschillende initiatieven die vanuit onze inwoners werden aangedragen. Daaruit blijkt dat duurzaamheid leeft in de Hof. Daarom zijn we ook dit jaar op zoek naar nieuwe initiatieven die bijdragen aan de verdere verduurzaming van onze mooie gemeente. Dus: heb je een goed idee, laat het weten en doe mee! We brengen deze ideeën als gemeente zoveel mogelijk in de praktijk.”

Zes prijzen
Een  jury onder leiding van burgemeester Ellen Nauta beoordeelt de inzendingen op people, planet, profit, oftewel de samenleving, het milieu en de economie. Ook deze editie zijn er weer drie mooie juryprijzen voor volwassenen (van € 1.000, € 2.000 en € 3.000) én jongeren (van € 100, € 200 en € 300). Daarnaast is de Publieksprijs te winnen van maar liefst € 3.000.

Inzenden vóór 10 december
Inzendingen kunnen tot en met 10 december 2017 worden aangemeld via ln.etnewtnavfohnull@sjirpsdiehmaazruud. Stemmen voor de publieksprijs kan vanaf 10 januari. De finale is op donderdagavond 1 februari. Meer informatie hier.