Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone

De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover berichtten we eerder op deze site. Gisteren tekenden wethouder Wim Meulenkamp en René van Ommen van Goor Collectief een overeenkomst die deze BIZ mogelijk moet maken. Met het creëren van een dergelijke zone kan elke winkelier en/of pandeigenaar verplicht worden om financieel een steentje bijdragen om zo kosten voor allerhande activiteiten mogelijk te maken en gelijk te verdelen. De verwachting is dat de gemeenteraad in zal stemmen met deze proef. Daarna zijn de Goorse ondernemers zelf aan zet. Die stemmen in januari over het voorstel.

René van Ommen (l) en Wim Meulenkamp (r)

Gerelateerde berichten

  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Derde HofKracht Café bij GFC13 november 2017 Derde HofKracht Café bij GFC Het komende en derde Hofkracht-café is komende woensdag, 15 november bij GFC. Deze bijeenkomst is bedoeld om met een korte lezing inspiratie mee te geven en vervolgens onder het genot van […]
  • Weerman inspireert met duurzaamheid in volle Hofkerk27 september 2017 Weerman inspireert met duurzaamheid in volle Hofkerk De lezing van de bekende NOS-weerman Peter Kuipers Munneke trok veel bezoekers naar de Goorse Hofkerk gisteravond. Hij was uitgenodigd door de lokale energiecoöperatie ECHT om een lezing […]
  • Meulenkamp opnieuw lijsttrekker VVD4 oktober 2017 Meulenkamp opnieuw lijsttrekker VVD Wim Meulenkamp is ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker voor de lokale VVD. De in het buurtschap Wiene woonachtige politicus was dat ook voor de verkiezingen van […]
  • Inschrijven voor Duurzaamheidsprijs kan nog tot 10 december25 november 2017 Inschrijven voor Duurzaamheidsprijs kan nog tot 10 december Het borrelt en bruist in de Hof van Twente, aldus de gemeente. Deze roept op om mee te doen aan de Duurzaamheidsprijs van dit jaar. "Er ontstaan elke week weer nieuwe groene […]