Dinsdag beslist raad over Goorse Bedrijfs Investering Zone

De gemeenteraad neemt komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een beslissing over het voornemen om van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfsinvestering-zone te maken. Daarover berichtten we eerder op deze site. Gisteren tekenden wethouder Wim Meulenkamp en René van Ommen van Goor Collectief een overeenkomst die deze BIZ mogelijk moet maken. Met het creëren van een dergelijke zone kan elke winkelier en/of pandeigenaar verplicht worden om financieel een steentje bijdragen om zo kosten voor allerhande activiteiten mogelijk te maken en gelijk te verdelen. De verwachting is dat de gemeenteraad in zal stemmen met deze proef. Daarna zijn de Goorse ondernemers zelf aan zet. Die stemmen in januari over het voorstel.

René van Ommen (l) en Wim Meulenkamp (r)

Gerelateerde berichten

  • Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone7 maart 2018 Centrum Goor wordt toch geen Bedrijfs Investerings Zone Het centrum van Goor wordt geen zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Een allesbepalende stemming onder de gebruikers en de eigenaren van panden in het stadshart leverde niet de […]
  • Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone19 oktober 2017 Centrum wordt Bedrijfs Investerings Zone Ondernemersvereniging Goor Collectief en de gemeente Hof van Twente willen samen van het Goorse centrum een zogenoemde Bedrijfs Investerings Zone maken. Zo'n BIZ biedt ondernemers de […]
  • Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum20 september 2018 Twee ton voor ‘bruisend’ Goors centrum Er is een bedrag van €200.000 euro beschikbaar gekomen om van het Goorse centrum weer een aantrekkelijk 'bruisend' winkelgebied te maken. Het geld is beschikbaar gesteld door de Provincie […]
  • Coalitieprogramma Hof van Twente gepresenteerd14 mei 2018 Coalitieprogramma Hof van Twente gepresenteerd In het Goorse gemeentehuis is vanmiddag door formateur Martin Verbeek (foto) het nieuwe coalitieprogramma gepresenteerd. Het CDA en de VVD gaan daarin door op dezelfde voet als in de […]
  • Oppositiepartijen willen meer invloed in raadsprogramma11 april 2018 Oppositiepartijen willen meer invloed in raadsprogramma De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Hof van Twente hebben een extra raadsvergadering aangevraagd om in gesprek te kunnen met de beoogde coalitiepartijen CDA en VVD. De SP, D66, PvdA […]