Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie

Bewoners van de Kevelhammerhoek willen voorkomen dat de nieuwe Pellet-installatie op het Haventerrein in werking zal worden gezet. De omwonenden vrezen met name geluidsoverlast als er boomstammen gezaagd moeten worden en shovels die vaker af en aan zullen rijden. Ook het toenemende aantal verkeersbewegingen van vrachtwagens is de bezwaarmakers een doorn in het oog. De nieuwe, voor Europa unieke, pelletinstallatie, is ontwikkeld om van houtsnippers pelletstaafjes te maken die kunnen worden verstookt in pelletkachels. De nieuwe machine staat inmiddels al op het terrein en zou nog deze maand in werking moeten worden gesteld. Er is bij de gemeente Hof van Twente bezwaar gemaakt tegen het verlenen van de omgevingsvergunning en de ‘Kevelhammerhoekers’ willen daarin samen optrekken met bewoners van de Irisstraat, Haaksbergerweg en Oude Haaksbergerweg. 

Gerelateerde berichten

  • Unieke Pelletintallatie in Goor15 november 2017 Unieke Pelletintallatie in Goor Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. "Deze installatie is […]
  • Start bouw biogasinstallatie20 maart 2017 Start bouw biogasinstallatie Op het perceel naast Bruins en Kwast en de centrale van Cogas zijn de werkzaamheden voor het biogasproject van Groen Gas Goor BV (GGG) gestart. Over acht tot maanden moet de installatie […]
  • Paniek om vuur Biogasinstallatie3 november 2017 Paniek om vuur Biogasinstallatie De onlangs geopende Biogasinstallatie bij Bruins & Kwast heeft gisteravond tot commotie geleid. Omwonenden en voorbijgangers moeten duidelijk nog wennen aan de neveneffecten getuige de […]
  • Hoe mooi is Goor ?4 augustus 2016 Hoe mooi is Goor ? De gemeente Hof van Twente heeft in het kader van het 15-jarig bestaan naast de diverse activiteiten ook een fotowedstrijd georganiseerd. Via Facebook worden foto's, van professionele of […]
  • Bruins & Kwast overgenomen door REMONDIS7 maart 2017 Bruins & Kwast overgenomen door REMONDIS Bruins & Kwast wordt overgenomen door REMONDIS. De internationale onderneming voor de inzameling en verwerking van groenafval, sloop en resthout neemt niet alleen de Goorse tak over. […]