Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie

Bewoners van de Kevelhammerhoek willen voorkomen dat de nieuwe Pellet-installatie op het Haventerrein in werking zal worden gezet. De omwonenden vrezen met name geluidsoverlast als er boomstammen gezaagd moeten worden en shovels die vaker af en aan zullen rijden. Ook het toenemende aantal verkeersbewegingen van vrachtwagens is de bezwaarmakers een doorn in het oog. De nieuwe, voor Europa unieke, pelletinstallatie, is ontwikkeld om van houtsnippers pelletstaafjes te maken die kunnen worden verstookt in pelletkachels. De nieuwe machine staat inmiddels al op het terrein en zou nog deze maand in werking moeten worden gesteld. Er is bij de gemeente Hof van Twente bezwaar gemaakt tegen het verlenen van de omgevingsvergunning en de ‘Kevelhammerhoekers’ willen daarin samen optrekken met bewoners van de Irisstraat, Haaksbergerweg en Oude Haaksbergerweg. 

Gerelateerde berichten