Omwonenden in actie tegen pelletinstallatie

Bewoners van de Kevelhammerhoek willen voorkomen dat de nieuwe Pellet-installatie op het Haventerrein in werking zal worden gezet. De omwonenden vrezen met name geluidsoverlast als er boomstammen gezaagd moeten worden en shovels die vaker af en aan zullen rijden. Ook het toenemende aantal verkeersbewegingen van vrachtwagens is de bezwaarmakers een doorn in het oog. De nieuwe, voor Europa unieke, pelletinstallatie, is ontwikkeld om van houtsnippers pelletstaafjes te maken die kunnen worden verstookt in pelletkachels. De nieuwe machine staat inmiddels al op het terrein en zou nog deze maand in werking moeten worden gesteld. Er is bij de gemeente Hof van Twente bezwaar gemaakt tegen het verlenen van de omgevingsvergunning en de ‘Kevelhammerhoekers’ willen daarin samen optrekken met bewoners van de Irisstraat, Haaksbergerweg en Oude Haaksbergerweg. 

Gerelateerde berichten

  • Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek30 augustus 2018 Buurtbewoners verzamelen handtekeningen tegen Pelletfabriek De actiegroep die zich richt tegen de komst en de activiteiten van de nieuwe Pelletfabriek in het Goorse havengebied heeft 75 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die willen dat de […]
  • Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel26 juni 2018 Bezwaren tegen opslag Pelletfabriek toch van tafel De bezwarencommissie stelde de omwonenden in het gelijk maar het advies dat daaruit voortvloeide wordt toch niet overgenomen door het college van B&W van de gemeente Hof van Twente. De […]
  • Bezwarencommissie steunt buurt in strijd tegen pelletfabriek15 mei 2018 Bezwarencommissie steunt buurt in strijd tegen pelletfabriek De bezwarencommissie van de gemeente Hof van Twente is het eens met bewoners van de Kevelhammerhoek die ageren tegen de komst van de pelletfabriek van de firma Kwast op het haventerrein in […]
  • Unieke Pelletintallatie in Goor15 november 2017 Unieke Pelletintallatie in Goor Er komt op het terrein van Bruins&Kwast, naast Eternit aan de Goorse haven, een grote installatie die geperst houtblokjes voor duurzame Pelletkachels gaat maken. "Deze installatie is […]
  • Donkere dagen voor deel Goor29 december 2021 Donkere dagen voor deel Goor Een lantaarnpaal-storing zorgt voor donkere avonden en nachten in een deel van Goor. De straatverlichting laat het afweten in de Irisstraat, Spoorstraat, Zonnebloemstraat, Weddehoenlaan […]