Opnieuw Amerikaanse première compositie Wittrock

Opnieuw een enerverende ervaring voor de Goorse topdirigent- en componist Carl Wittrock. Hij is net terug van een trip naar Chicago waar een nieuw werk van hem ‘San José’ in première ging. Op verzoek van de Amerikanen reisde Wittrock in het bijzijn van zijn vrouw José, naar het beroemde Chicago Sympfony Center om daar met de Californische ‘Harker School Orchestra’ het stuk te repeteren alvorens het daar werd uitgevoerd door het orkest dat onder leiding van Christopher Florio. Een jaar geleden was Carl Wittrock ook al in Amerika. Toen ging zijn werk ‘The Journey of the half moon’ in première in de beroemde  Carnegie Hall in New York.

Carl Wittrock (midden) met bloemen in het Chicago Sympfony Center

Gerelateerde berichten

  • Carl Wittrock centraal in Dubbelportret21 mei 2021 Carl Wittrock centraal in Dubbelportret Carl Wittrock, dirigent van Apollo, is komende zondag te gast in het radioprogramma Dubbelportret op Hofstreek FM tussen 11.00 en 12.00 uur. Wittrock is een nationaal en internationaal […]
  • Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York25 maart 2017 Compositie Wittrock in Carnegie Hall in New York Een openhartig interview met de Goorse maestro Carl Wittrock vandaag in de weekendeditie van de Twentsche Courant/Tubantia. Daarin kondigt hij aan dat een door hem geschreven stuk zal […]
  • Amerikanen laaiend enthousiast over compositie Wittrock12 april 2017 Amerikanen laaiend enthousiast over compositie Wittrock Het was een bijzondere dag voor de Goorse maestro Carl Wittrock, gisteren in de beroemde Carnegie Hall in New York. De componist was afgereisd om getuige te zijn van de première van zijn […]
  • Carl Wittrock, grootheid in Litouwen19 april 2016 Carl Wittrock, grootheid in Litouwen Het was een bijzonder weekend voor componist en dirigent Carl Wittrock. De Goorse Maestro was te gast in het Litouwse Panevėžys waar hij het middelpunt was van een muziekconcours. Als een […]
  • Goud voor Carl Wittrock in New York11 maart 2020 Goud voor Carl Wittrock in New York De Goorse topdirigent en componist Carl Wittrock kende gisteravond een uiterst succesvolle première van zijn compositie Overture tijdens het Showcase Concert van het zogenoemde New York […]