Erop of eronder voor GFC in topper tegen WVV

Het is dé kraker in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse B van het zondag amateurvoetbal. Na WVV-GFC kan een voorschot worden genomen op wie er uiteindelijk met de titel aan de haal gaat. Bij winst van de ploeg uit Hengevelde lijken de kaarten zeker geschud. Dan is het verschil in verliespunten zes en wordt het voor de rood zwarten, dat vier keer gelijk speelde, een lastig verhaal. Bij winst is het aantal verliespunten gelijk en ligt de titelstrijd waarschijnlijk tot het einde van de competitie helemaal open. GFC kan vertrouwen putten uit het thuisduel want daarin bracht de nog steeds ongeslagen Goorse ploeg WVV de enige nederlaag van dit seizoen toe. Het duel op sportpark Ruperts Erve begint morgen om 14:00 uur. Hieronder de voorbeschouwingen van Twenthe en Hector. 

Op 1 oktober van het vorig jaar won GFC met 1-0 van WVV door een treffer van Bjorn Natrop

In dezelfde vierde klasse B vecht Hector nog steeds tegen degradatie en heeft het nu echt een keer een overwinning nodig om nog kans te maken op rechtstreekse handhaving. Morgen is er een uitgelezen kans om die ambitie kracht bij te zetten door het thuisduel tegen vv Bentelo in winst om te zetten. Hector staat met 10 punten op nacompetitie-plaats 12, terwijl Bentelo 10e is met 6 punten meer én een duel meer gespeeld. Daartussen staat FC Aramea dat ook 16 punten heeft maar al drie wedstrijden meer heeft gespeeld dan Hector dat vorige week kansen had om koploper WVV te verslaan maar uiteindelijk met 4-2 verloor. Het eerste competitieduel tussen Bentelo en Hector eindigde overigens in een 2-1 zege voor Bentelo.

Twenthe zette in de derde klasse B afgelopen donderdag wederom een goede stap in de richting van lijfsbehoud na de 1-2 zege op Witkampers in Laren. De ploeg van trainer Michiel Mensink kent een uitstekende serie en zou zomaar eens een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de derde- en laatste periode. De Goorse Tricolores haalden daarin 7 punten uit 3 duels. Morgen is de nummer 2, Helios, in Deventer de opponent. Helios kreeg vorige week in het titelduel tegen Warnsveldse Boys met 4-0 klop en lijkt dus gekrenkt. Eerder dit seizoen speelde Twenthe met 2-2 gelijk tegen Helios.

Gerelateerde berichten

  • Hector en Twenthe op jacht naar eerste zege21 oktober 2017 Hector en Twenthe op jacht naar eerste zege Hector-trainer Mark Dijkstra was er duidelijk in, vorige week na de nederlaag in en tegen Markelo (3-2): Het moet beter en het wordt tijd voor een driepunter. Dat moet dan komende zondag […]
  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Twenthe en GFC in periodestrijd, Hector treft Markelo5 mei 2018 Twenthe en GFC in periodestrijd, Hector treft Markelo Een belangrijk duel voor vv Twenthe morgen in de strijd om de derde periodetitel in de derde klasse B. De Goorse Tricolores gaan op bezoek bij Ruurlo en moeten winnen om mee te blijven […]
  • Twenthe en Hector op puntenjacht2 december 2017 Twenthe en Hector op puntenjacht Met nog drie wedstrijden te gaan tot aan de winterpauze zit GFC er wel warmpjes bij als gekeken wordt naar de ranglijst in de vierde klasse B. De ploeg van trainer Romano Lammertink staat […]
  • Cruciaal kelderduel voor Hector25 november 2017 Cruciaal kelderduel voor Hector Het is nog vroeg in het seizoen maar toch kan er gesproken worden over een cruciaal kelderduel voor Hector. De ploeg van trainer Mark Dijkstra gaat morgen op bezoek bij sv Enter. Beide […]