Erop of eronder voor GFC in topper tegen WVV

Het is dé kraker in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse B van het zondag amateurvoetbal. Na WVV-GFC kan een voorschot worden genomen op wie er uiteindelijk met de titel aan de haal gaat. Bij winst van de ploeg uit Hengevelde lijken de kaarten zeker geschud. Dan is het verschil in verliespunten zes en wordt het voor de rood zwarten, dat vier keer gelijk speelde, een lastig verhaal. Bij winst is het aantal verliespunten gelijk en ligt de titelstrijd waarschijnlijk tot het einde van de competitie helemaal open. GFC kan vertrouwen putten uit het thuisduel want daarin bracht de nog steeds ongeslagen Goorse ploeg WVV de enige nederlaag van dit seizoen toe. Het duel op sportpark Ruperts Erve begint morgen om 14:00 uur. Hieronder de voorbeschouwingen van Twenthe en Hector. 

Op 1 oktober van het vorig jaar won GFC met 1-0 van WVV door een treffer van Bjorn Natrop

In dezelfde vierde klasse B vecht Hector nog steeds tegen degradatie en heeft het nu echt een keer een overwinning nodig om nog kans te maken op rechtstreekse handhaving. Morgen is er een uitgelezen kans om die ambitie kracht bij te zetten door het thuisduel tegen vv Bentelo in winst om te zetten. Hector staat met 10 punten op nacompetitie-plaats 12, terwijl Bentelo 10e is met 6 punten meer én een duel meer gespeeld. Daartussen staat FC Aramea dat ook 16 punten heeft maar al drie wedstrijden meer heeft gespeeld dan Hector dat vorige week kansen had om koploper WVV te verslaan maar uiteindelijk met 4-2 verloor. Het eerste competitieduel tussen Bentelo en Hector eindigde overigens in een 2-1 zege voor Bentelo.

Twenthe zette in de derde klasse B afgelopen donderdag wederom een goede stap in de richting van lijfsbehoud na de 1-2 zege op Witkampers in Laren. De ploeg van trainer Michiel Mensink kent een uitstekende serie en zou zomaar eens een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de derde- en laatste periode. De Goorse Tricolores haalden daarin 7 punten uit 3 duels. Morgen is de nummer 2, Helios, in Deventer de opponent. Helios kreeg vorige week in het titelduel tegen Warnsveldse Boys met 4-0 klop en lijkt dus gekrenkt. Eerder dit seizoen speelde Twenthe met 2-2 gelijk tegen Helios.