Geen asbest boven saneringsnorm in speeltuin Tuindorp

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat er in de speeltuin op het Tuindorp geen asbest boven de saneringsnorm is gevonden. De gemeente meldt dat de grond wel kampt met ‘wat asbestmaterialen’, maar dat kan worden afgegraven en naderhand worden opgevuld met schone grond. Dit deel van het vermaaksoord is om die reden vooralsnog afgezet met bouwhekken. Omdat het om dichte graszoden gaat zijn ‘directe risico’s’ uitgesloten. Het was de bedoeling dat de speeltuin eind mei op feestelijke wijze werd heropend, maar door deze plechtigheid kon een streep toen er asbest werd aangetroffen. Op korte termijn zal de heropening alsnog plaatsvinden.

Foto’s: Hof van Twente Fotografie

Gerelateerde berichten

  • Speeltuin Tuindorp bijna klaar voor gebruik23 augustus 2018 Speeltuin Tuindorp bijna klaar voor gebruik Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar een feestelijke opening nadert met rasse schreden. De grond in de speeltuin op het Tuindorp is inmiddels compleet asbestvrij. Een dezer […]
  • Asbest gevonden in speeltuin, opening uitgesteld25 mei 2018 Asbest gevonden in speeltuin, opening uitgesteld De feestelijke heropening van de speeltuin op het Tuindorp gaat vanmiddag niet door. De gemeente meldt dat er asbest is aangetroffen. Bij het installeren van het laatste speeltoestel […]
  • Speeltuin Tuindorp nu wel geopend7 november 2018 Speeltuin Tuindorp nu wel geopend Het speeltuintje in de Goorse volkswijk 't Tuindorp is vanmiddag dan eindelijk officieel geopend. Die opening zou aanvankelijk op 25 mei plaatsvinden maar toen bleek dat er asbest in de […]
  • Kamerleden nemen kijkje bij asbestsaneringen1 februari 2016 Kamerleden nemen kijkje bij asbestsaneringen De gemeente Hof van Twente ontvangt vandaag een delegatie van de Vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu voor een werkbezoek. De Kamerleden Jaco Geurts (CDA), Johan Houwers […]
  • Subsidie van gemeente voor verwijderen asbestdaken14 december 2017 Subsidie van gemeente voor verwijderen asbestdaken Gorenaren kunnen vanaf 1 januari 2018 subsidie aanvragen voor de verwijdering van asbestdaken op hun woning of bedrijfspand. Dat staat in de ‘Subsidieregeling sanering asbestdaken Gemeente […]