Regionale toprenners in Ronde van Goor

Aan de Ronde van Goor doen komende zaterdag opnieuw de beste wielrenners uit de regio mee, die niet rijden voor een professional team. Daarmee heeft de wielerkoers door het Goorse stadshart weer een mooi affiche. Mede ook omdat het opnieuw de finalewedstrijd is van de VIRO Criterium Cup Twente, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Om 16.30 uur gaat het programma van start met de Dikke Banden Race, waarvoor de jeugd zich tot een half uur voor aanvang in kan schrijven.

Jelle Wolsink, Peter Schulting, Robin Lowik en Gert-Jan Bosman. Het zijn namen die volgers van de Ronde van Goor en de wielersport in de regio inmiddels bekend voor zullen komen. Zij zijn komende zaterdag dan ook de favorieten in de wedstrijd voor de elite mannen. Wolsink lijkt al zeker van de eindzege in de VIRO Criterium Cup Twente. Daarin heeft de renner uit Hengelo een straatlengte voorsprong. Als het gaat om de zeges in wedstrijden, is dat echter nog een heel ander verhaal. Dat bewees Robin Lowik zondag nog. De coureur uit Vriezenveen won voor Schulting (Lemele).

Bij de vrouwen lijkt Annet Pit ook vrijwel zeker van de eindzege, maar ook daar zal ze niet zomaar de wedstrijd winnen. De Zwolse lijkt echter wel één van de favorieten. Mede ook omdat de Noordelijke Wielervereniging Groningen, dat vaak met meerdere rensters deelneemt aan de wedstrijden in de VIRO Criterium Cup Twente, met haar drie beste rensters tot en met zondag actief is in de internationale topwedstrijd Boels Ladies Tour. Daardoor ontbreekt onder meer het Enschedese talent Loes Adegeest op de startlijst. De Goorse Marit Cent kampt al een tijdje met blessureperikelen en kan ook niet van start gaan.

Jeugd, topwielrennen en hardlopen
De Ronde van Goor start komende zaterdag met de Dikke Banden Race. Vanaf 16.30 uur wordt die verreden in drie verschillende leeftijdscategorieën. Inschrijven voor de Dikke Banden Race kan via de mail nog tot en met donderdag. Daarna is inschrijven ter plekke ook nog mogelijk, tot een half uur voor de start. Na de wedstrijden voor de jeugd start het elite vrouwen criterium om 17.30 uur. De elite mannen beginnen om 19.00 aan hun koers. Ter afsluiting wordt om 21.15 uur de 1e AV Goor Cityrun by Night gelopen. Ook daarvoor is inschrijving, vanaf 14 jaar, mogelijk tot een half uur voor de start.

Gerelateerde berichten

  • Aanmelding Dikke Banden Race Goor geopend10 augustus 2018 Aanmelding Dikke Banden Race Goor geopend Op je eigen fiets zo hard mogelijk door het centrum van Goor racen, op een afgezet parcours en met veel publiek langs de kant. Wie wil dat nu niet? Met die gedachte hoopt de Goorse […]
  • Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente13 augustus 2018 Cityrun kroont hardloopkampioenen Hof van Twente Goorse hardlopers die op zaterdag 1 september deelnemen aan de AV Goor Cityrun by Night maken kans op een extra prijs. De organisatie van de hardloopwedstrijd door het Goorse stadshart […]
  • Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september3 juli 2018 Hardloopwedstrijd in centrum Goor op 1 september Er komt een hardloopwedstrijd in het centrum voor Goor, aansluitend op de Goorse wielerronde van zaterdag 1 september. De AV Goor Cityrun by Night zal die dag om 21.15 uur worden […]
  • Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde2 september 2017 Peetoom en Te Stroet winnen Goorse wielerronde Kirsten Peetoom en Rens te Stroet zijn zaterdagavond de winnaars geworden van de Ronde van Goor. Peetoom, woonachtig in het Limburgse Bunde en vorig jaar al tweede in Goor, wist de […]
  • Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal28 augustus 2017 Marit Cent verrast met vijfde plaats in Oldenzaal Het Goorse wielertalent Marit Cent komt in een goede vorm naar haar thuiswedstrijd, de Ronde van Goor van aankomende zaterdag. In de Ronde van Oldenzaal, die uitliep op een massasprint, […]