Grote brand bij Bruins&Kwast (UPDATE)

Bij afvalverwerkingsbedrijf Bruins&Kwast woedde vannacht een grote brand. Op het milieupark aan de Mossendamsdwarsweg is rond 03:15 uur brand ontstaan in een grote berg gras van circa 30 bij 40 meter, waarschijnlijk door broei. De brandweer rukte met meerdere wagens snel uit en kon daarmee voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen bergen afval. Er waren zo’n 40 brandweerlieden van verschillende kazernes actief met drie blusvoertuigen, twee hoogwerkers en enkele ondersteunende voertuigen voor de waterwinning. De brandweer is nog enkele uren bezig met het nablussen van de hooibrand. Het is niet voor het eerst dit jaar dat er brand uitbreekt bij een afvalverwerker in Goor met als oorzaak broei. Op 3 juni jongstleden woedde er een grote brand bij afvalverwerker Ter Horst. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

Gerelateerde berichten

  • Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast25 mei 2019 Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast Voor het afleveren van grof afval kunnen de inwoners van Goor en omgeving ook de komende zes jaar terecht bij Bruins&Kwast aan de Mossendamsdwarsweg. Na aanbesteding werd door Twente […]
  • Brand bij Bruins&Kwast31 juli 2020 Brand bij Bruins&Kwast Op het terrein van Bruins & Kwast aan de Mossendamsdwarsweg in Goor, is vanmiddag een vrachtwagen uitgebrand. Ook de oplegger met een lading takken, vatte vlam. Bij de brand kwam veel […]
  • Omwonenden tegen windmolen op Zenkeldamshoek13 april 2016 Omwonenden tegen windmolen op Zenkeldamshoek In totaal 18 buurtbewoners van bedrijventerrein Zenkeldamshoek zijn tegen de komst van een windmolen op dat industrieterrein. Van de 29 perceeleigenaren die in een straal van 800 meter van […]
  • Grote brand bij Ter Horst afvalverwerking (met video)3 juni 2018 Grote brand bij Ter Horst afvalverwerking (met video) Een grote berg met afval bij Ter Horst milieu aan de Breukersweg is even na middernacht in brand gevlogen. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar grote brand om het vuur goed te […]
  • Brandje in leegstaand pand Hengevelderstraat26 maart 2018 Brandje in leegstaand pand Hengevelderstraat In het witte leegstaande pand aan de Hengevelderstraat, tegenover de Voorstraat, heeft aan het einde van de middag brand gewoed. De Goorse brandweer was rond 17:15 uur gauw ter plekke om […]