Geen paasvuur in Goor, eisenpakket veel te gortig

Een wrange wending in het dossier rondom het paasvuur. Er komt dit jaar definitief geen vreugdevuur. Stichting Loer kan tot grote teleurstelling niet voldoen aan de verregaande eisen van de gemeente. Na constructieve gesprekken had de organisatie in eerste aanleg nog een alternatief gevonden voor Erve Roelofsen; het domein rondom de Hogenkamp was zelfs al aangewezen als fonkelnieuwe locatie voor één jaar. Maar buurtbewoners gingen vervolgens in beklag, waarna een nieuw stapeldik eisenpakket op tafel werd gelegd. Loer kan naar eigen zeggen met haar ruime welwillende groep vrijwilligers onmogelijk invulling geven aan al die eisen en vraagt zich in een brief aan de gemeente -een vleugje cynisch en verontwaardigd- af of dit ook in andere gemeenten geldt.

Gerelateerde berichten

  • Kinderkamp ten einde met brandende houtberg23 augustus 2019 Kinderkamp ten einde met brandende houtberg De resten van het vele hout smeulen weg in de verzengende hitte van het vuur op de Hogenkamp. Eén van de omstanders schudt het hoofd: "Waarom mag dit wel en is het Goorse Paasvuur hier te […]
  • Alleen de vlag wappert fier…21 april 2019 Alleen de vlag wappert fier… Het is de herinnering aan een lange traditierijke periode van het Goorse Paasvuur. De paarse vlag van de stichting Loer wapperde jarenlang fier bovenop de Boake in de weken voorafgaand […]
  • Poll: Paasvuur moet blijven…8 maart 2019 Poll: Paasvuur moet blijven… Er moet alles aan gedaan worden om volgend jaar gewoon weer een Paasvuur in Goor te kunnen organiseren. Dat is de mening van de meeste stemmers tijdens het poll op deze site. 53% koos […]
  • Oald Goor: Vreugdevuur zonder soebat20 februari 2019 Oald Goor: Vreugdevuur zonder soebat Het was met afstand het heetste hangijzer in Goor de laatste weken. De soap rondom het paasvuur. Uiteindelijk ging er een streep door en dat is voor de redactie van Oald Goor reden om […]
  • Moet het Paasvuur hoe dan ook terugkeren?19 februari 2019 Moet het Paasvuur hoe dan ook terugkeren? Vandaag geen column op deze plek Namens Niels want hij is er even tussenuit. Wel de uitkomst van de door hem geïnitieerde poll over zijn schrijfsels op deze site. Hij wilde peilen of daar […]