Manuscripten Huttenkloas nu in gelijknamige bierbrouwerij

De originele manuscripten van het boek Huttenkloas die deze week opdoken bij Gorenaar Gerrit Verdriet zijn nu in de brouwerij van Huttenkloas-bier in Albergen. Verdriet overhandigde de waardevolle stukken gisteren aan directeur/eigenaar Ruud van de Gevel die de manuscripten tentoon stelt voor bezoekers. De handgeschreven manuscripten van jonkheer van Coeverden werden in Goor uitgegeven en leidden tot een succesvol boek over Huttenkloas, een misdadiger die zich in de 18e eeuw veel in deze contreien ophield. De kans bestaat dat de manuscripten ook elders worden geƫxposeerd. Er zijn meer musea die interesse hebben waaronder het Goors Historisch Museum.

Ruud van de Gevel (l) ontvangt de manuscripten van Gerrit Verdriet

Gerelateerde berichten

  • De schrijver van Huttenkloas…12 januari 2017 De schrijver van Huttenkloas… Hij was een inspirerende Gorenaar en bovendien van adel: Frits van Coeverden. Geboren in 1890 en overleden aan het einde van 1965. Woonachtig aan de Iependijk en de schrijver van een roman […]
  • Manuscript Huttenkloas gevonden op Goorse zolderkamer29 juli 2019 Manuscript Huttenkloas gevonden op Goorse zolderkamer De handgeschreven manuscripten van het beroemde boek over de Twentse misdadiger Huttenkloas zijn opgedoken in Goor. De waardevolle stukken lagen jarenlang op de zolderkamer van Gerrit […]
  • Nieuwe viskar Verdriet morgen in bedrijf3 januari 2018 Nieuwe viskar Verdriet morgen in bedrijf Ze hebben er iets meer dan een half jaar op moeten wachten maar eindelijk is het zover. De nieuwe viskar van de gebroeders Verdriet is geplaatst op de standplaats op het Schoolfeestplein. […]
  • Gebroeders Verdriet wordt Vishandel Verdriet7 augustus 2018 Gebroeders Verdriet wordt Vishandel Verdriet De viszaak van de gebroeders Verdriet ondergaat een naamsverandering en heet vanaf 1 september Vishandel Verdriet. Doordat de jongste van de twee, Gerrit, heeft besloten om uit de zaak te […]
  • Biljarters Ster 3 kampioen29 maart 2019 Biljarters Ster 3 kampioen Het zat er al een tijdje aan te komen maar deze week werd het werkelijkheid. De biljarters van het derde team van De Ster zijn deze week kampioen geworden. Het team was bij biljartbond […]