GTC biedt Zomer-challenge aan voor ‘andere sporters’

De Goorse Tennisclub (GTC) wil deze zomer voetballers, hockeyers en andere teamspelers die te maken hebben met een zomerstop en nog niet in wedstrijdverband mogen sporten in verband met de Coronacrisis, een zogenoemde Zomer-challenge aan waarbij ze vier maanden kunnen tennissen op de banen aan de Diepenheimseweg. De Zomer-challenge is een compact lidmaatschap van vier maanden in de maanden waarbij spelers, jong en oud, vrij kunnen tennissen wanneer het hen uitkomt van juni tot en met september.

Daarnaast volgen de spelers optioneel drie tennislessen onder begeleiding van een gecertificeerde trainer en doen zij mee aan het eindtoernooi van de Zomer-challenge eindtoernooi als de Corona-maatregelen dit toelaten. Een lidmaatschap kost €75,- voor volwassenen vanaf 24 jaar en €50,- voor jeugd tot 24 jaar. Kosten exclusief lessen zijn €35,- voor volwassenen en €12,50 voor de jeugd. Aanmelden kan via deze LINK.

Voor meer informatie aanmelden kan er contact worden opgenomen met Michiel Huijgen, telefoonnummer 06-53219703 of via e-mail penningmeester@nullgoorsetc.nl.

Historisch museum gaat weer open

Het Goors Historisch Museum gaat vanaf maandag 8 juni weer open. Het museum was vanwege het Coronavirus sinds half maart gesloten. Voorlopig zijn de openingstijden aangepast om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen. Het museum volgt het ‘Protocol voor veilig en verantwoorde heropening’ van de Museum-vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen en dat betekent dat bezoekers vooraf moeten reserveren.

(meer…)

Petrus en Pauluskerk pas vanaf 11 juli open

De Goorse Petrus en Pauluskerk gaat, in tegenstelling tot de Hofkerk, pas vanaf vanaf juli weer open. Volgens het Parochiebestuur is de regelgeving rondom de Corona-maatregelen complex en vraagt de invoering veel voorbereiding en overleg met de vrijwilligers. Met ingang van het weekend van 4 en 5 juli zullen er in de kerken van de Heilige Geest-parochie weer openbare vieringen worden gehouden waarbij 100 mensen per viering aanwezig kunnen zijn. Gorenaren moeten dan wel naar Delden voor eucharistie-vieringen. Voor gebedsvieringen gaat de Goorse katholieke kerk aan de Hengevelderstraat een week later, vanaf 11 juli, weer open.

Aanhanger gestolen vanaf Het Jannink

Een aanhanger is in de vroege ochtend van zaterdag 23 mei gestolen vanaf een parkeerplaats op Het Jannink in Goor. De eigenaar, Hans van Beem, had de aanhangwagen net opgeknapt en is ook vier siervelgen met Michelin-banden kwijt die in de aanhanger lagen. De aanhanger van de Witte Smid die was afgesloten met zogenoemd disselslot, is zilvergrijs met bruin en heeft opvallende verroeste velgen. “Ik zou het heel graag terughebben want er zit veel werk in” aldus van Beemt die ook aangifte bij de politie heeft gedaan. Tips kunnen worden doorgegeven via 06-26380484.

Dit is niet de aanhanger waar het omgaat maar een soortgelijke

Ook Herman en Elfriede al 60 jaar in de echt verbonden

Het was zestig jaar geleden blijkbaar een vruchtbare dag om te trouwen. Want naast Frans en Riek is het ook voor Elfriede en Herman Hammer een hele bijzondere dag. Ook zij vieren het diamanten huwelijk. Eveneens is het voor hen en de familie en vrienden lastig om dit groots te vieren tijdens deze corona-crisis. Dat gold ook al voor de negentigste verjaardag van Herman op 14 april. Extra reden om ze een prominente plek te geven op het digitale thuis van Goor. Van harte!

Al zestig jaar een diamanten twee-eenheid

18 en 16 jaar waren Frans en Riek Exterkate, tijdens hun eerste ontmoeting 68 jaar geleden op het Goorse School- en Volksfeest. Deze ontmoeting bleek een schot in de roos: acht jaar later gaven zij elkaar het ‘ja’-woord. En inmiddels, maar liefst 60 jaar later, zijn zij nog altijd gelukkig getrouwd. Op 6 mei trouwden zij voor de wet en op 28 mei 1960, voor de kerk. Met een groot afsluitend feest bij het toenmalige café Lentelink. Ze zijn beiden nog zeer vitaal en genieten nog volop in ’t Twentse Haagje maar een groot feest zit er op dit moment niet in. Dit zullen ze naar eigen zeggen nog groots gaan inhalen. Van harte proficiat met deze bijzondere mijlpaal !

Goor locatie Coronatesten Twente

Het bedrijfspand aan de Kooimaten 2, op industrieterrein Zenkeldamshoek is vanaf komende week één van de twee testlocaties in Twente waar mensen zich kunnen laten testen op het Corona-virus. Deze testlocatie is vanaf komende dinsdag een ‘drive inn’ waar mensen zonder uit de auto te hoeven stappen, kunnen worden getest op COVID 19. De locatie in Goor is in eerste instantie zeven dagen in de week geopend. De andere testlocatie in Twente is in Enschede.

(meer…)

Hofkerk in bescheiden vorm weer open

Door de versoepelingen van de Corona-maatregelen gaat ook de Hofkerk in bescheiden vorm weer open. Vanaf volgende week zondag, 7 juni, zijn de diensten door 24 kerkgangers te bezoeken. Elke zondag zijn gelovigen uit een andere wijk aan de beurt om te komen. De diensten zijn ook online te volgen. Komende zondag, Eerste Pinksterdag, is er een online-dienst met voorganger Ds De Jong waarin kunstwerken centraal staat die door verschillende mensen zijn gemaakt rond het thema ‘Pinksteren in deze tijd van Corona’. Vanaf morgen (woensdag 27 mei) is ook het stiltecentrum weer geopend. De stiltehoek is wel voor slechts twee mensen tegelijk te bezoeken. Meer informatie via de site van de Hofkerk.

De kerkzaal van de Hofkerk is ‘Corona-proof’ gemaakt

Komende weken overlast door wegwerkzaamheden

Er moet in Goor in de komende weken rekening worden gehouden met overlast op een aantal wegen en fietspaden in verband met wegwerkzaamheden. Zo wordt, nog voor de zomervakantie, op een deel van de Haaksbergerweg (foto) het wegdek gerepareerd en wordt een slijtlaag aangebracht. Later worden ook de Lintelerweg en het fietspad naast de Markeloseweg aangepakt. Na het aanbrengen van slijtlagen moet de steenslag zo’n twee weken blijven liggen om even goed de tijd te hebben om zich te hechten aan de weg. Dat kan slip- en spatgevaar met zich meebrengen. Daarom het verzoek om dan de snelheid te verlagen. Het kan ook zijn dat de genoemde wegen tijdens de werkzaamheden tijdelijk worden afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid. Meer informatie via deze LINK.

Drie mannen aangehouden vanwege drugsbezit

De politie heeft afgelopen zondag in de Spoorstraat in Goor drie mannen gearresteerd vanwege drugsbezit. Ook wordt het trio verdacht van handel in harddrugs. De mannen reden in een auto toen ze werden aangehouden en bij controle werd duidelijk dat ze hasj en wiet bij zich hadden. In de auto werden ook nog elf zogenoemde ‘ponypacks’ aangetroffen met wit poeder waarvan de bestuurder aangaf dat deze van hem waren. Deze vetvrije papiertjes waar het poeder in zat, is in beslag genomen en het drietal is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne.