Elke dag een nieuwe voorstelling bekend van De Reggehof

Theater De Reggehof heeft het programma voor januari tot en met mei rond en gaat dat stukje bij beetje bekend maken via een zogeheten ‘adventstkalender’. Via de social media-kanalen van het Goorse theater wordt vanaf komende maandag elke dag een vakje geopend waarna een voorstelling met de bijbehorende datum bekend wordt. Er wordt voorlopig uitgegaan van het in stand houden van de anderhalve meter-samenleving waardoor er per voorstelling dan 85 plaatsen bezet kunnen zijn. Op de dag dat een vakje opent van een nieuwe voorstelling start ook de online-verkoop daarvan om 19:00 uur.

Bij De Reggehof gaan zo voorlopig nog niet uit van volle zalen

“Gemeente reageert incompetent op cyberaanval…”

Er komt steeds meer kritiek op de handelswijze van de gemeente Hof van Twente in de fatale hackerszaak waarbij veel gegevens verloren zijn gegaan en waardoor de kans bestaat dat privacy-gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Diverse deskundigen hebben daarover al hun twijfels geuit en research van het Financieel Dagblad (FD) wijst uit dat de gemeente ‘incompetent’ gereageerd heeft op de cyber-aanval en dat er sprake is van zogenoemde gijzel-software die de gemeente nog wel eens duur kon komen te staan omdat dan fiks betaald moet worden aan de hackers om weer toegang te krijgen tot de persoonsgegevens.

(meer…)

Carbid-schieten met meldingsplicht en zonder alcohol

Het carbidschieten in Goor en omgeving is, zeker nu er een landelijk vuurwerkverbod, nog meer in trek dan in andere jaren. Het is zoals eerder gemeld toegestaan op de laatste dag van het jaar maar, zo blijkt nu, wel aan strenge regels gebonden. Zo mag er alleen geschoten worden bij daglicht tussen 10:00 uur en 16:00 uur en moet het vooraf gemeld worden bij de gemeente Hof van Twente en moet een zogenoemde ‘locatie-verantwoordelijke’ zijn. De bussen die gebruikt worden mogen daarnaast niet groter zijn dan 30 liter…

(meer…)

Zie ginds staat de Sint op veilige afstand…

Corona schminkte ook het Sinterklaasfeest dit jaar behoorlijk af. Geen intocht in de Goorse haven en heel summier en coronaproof wat huis- of bedrijfsbezoekjes van de Goedheiligman en zijn Pieten. Digitaal spreekt hij in deze dagen in Goor wel veel kinderen toe en op de basisscholen in het Twentse Haagje was hij wel in het echt te aanschouwen. Een dag voor het ‘heerlijk avondje’ kwam hij in alle rust aan zonder de gebruikelijke stunts op de schoolpleinen. Geheel Corona-proof sprak hij de kinderen toe die natuurlijk ook allemaal wat lekkers kregen. Bij KBS De Albatros was er een Sinterklaasfeest in de theaterruimte (foto) waar de Goedheiligman en zijn hoofdpiet, zoals dat hoort, met alle egards werden ontvangen

Na landelijke aandacht begint het puinruimen

De storing in het systeem van de gemeente Hof van Twente leek dinsdag nog even onschuldig, maar aan het einde van de week heeft Goor en haar overige kernen het landelijke nieuws weer bereikt. Die mediastorm over de hack zal gaan liggen, maar de problemen zijn allerminst verholpen in het gemeentehuis. Zo zal de komende periode nog nodig zijn om weer vlekkeloos te draaien. De bedrijfsmatige en financiële consequenties zijn nog niet te overzien en burgers zullen begrip moeten tonen als het gaat om lopende aanvragen. Deze kunnen namelijk in de digitale prullenmand zijn beland. De gemeente houdt de inwoners op de hoogte over de hack.

Diverse artiesten en gasten in digitaal Glazen Huis

Het Glazenhuis vanuit het Proathuus wordt er één zonder toegang voor het publiek. De activiteiten en interactieve uitzendingen zijn, vanwege Corona, alleen online te volgen vanaf 19 december. Vanuit de huiskamer kan er muziek worden aangevraagd en zijn er veilingen, kwisjes en een talentenjacht. Ook treden er artiesten op waarvan volkszanger Stef Ekkel de meest opvallende naam is. Er zijn daarnaast ook diverse gasten en gastpresentatoren uitgenodigd. Er is ook een grote loterij verbonden aan het Goorse Glazen huis dat geld inzamelt voor de door Corona getroffen horeca en sportverenigingen in de Hof van Twente. Meer informatie onder meer via de Facebookpagina van ‘Hof in actie’.

Lichtjes wensboom ontstoken in het centrum van Goor

De grote kerst-wensboom in het centrum van Goor is vanmiddag officieel geopend met het ontsteken van de lampjes door burgemeester Nauta en cliënte Tamar van DAC De Roos die samen met andere cliënten van het dag -activiteitencentrum de boom hebben versierd. Na de druk op de ‘lichtknop’ stopten de burgemeester en Tamar de eerste wensen in de wensbox bij de boom. Het is de bedoeling dat eenieder met bijzondere wensen deze ook in deze box stopt of online aanmeldt via via www.wish3.nl. Vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 worden de wensen in samenwerking met BIZ, Goor Collectief en Hofmarketing, gedurenden de komende periode beoordeeld en de mooiste ervan vervuld.

Cyber-aanval op gemeente Hof van Twente: privacygevoelige informatie van inwoners mogelijk op straat

De storing in de systemen van de gemeente Hof van Twente zijn veroorzaakt door een cyber-aanval van derden. Daardoor kunnen mogelijk privacy-gevoelige gegevens van inwoners van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente op straat komen te liggen. Burgemeester Ellen Nauta spreekt in een videoboodschap van een ‘nachtmerrie die werkelijkheid wordt’. Volgens de eerste onderzoeken zijn er (nog) geen aanwijzingen dat de gegevens van inwoners in verkeerde handen zijn gekomen maar is wel veel informatie verloren gegaan, aldus de burgermoeder. Er wordt volgens haar met man en macht gewerkt om het systeem weer veilig toegankelijk te maken maar dat kan nog maanden duren. Tot die tijd is de dienstverlening van de gemeente Hof van Twente online, veel beperkter dan voor de cyber-aanval. De video-boodschap van Ellen Nauta is via deze LINK te bekijken.

Grote computerstoring gemeentehuis

Het gemeentehuis in Goor heeft te kampen met een grote, hardnekkige, technische storing in de computersystemen. Daardoor kan bepaalde dienstverlening via de website niet geregeld worden zoals het aanvragen van rijbewijzen en ID-bewijzen. Het is goed mogelijk dat de gemeente Hof van Twente te maken heeft met een cyber-aanval maar daarover is nog niet genoeg duidelijk. Via deze LINK is te zien wat via de digitale weg nog wel of niet te regelen is bij de gemeente op dit moment. Er wordt, ook met specialisten van buitenaf, gewerkt aan een oplossing.

Woningen op agrarische grond Deldensestraat

Er worden vier vrijstaande woningen gebouwd op de nu nog agrarische grond aan de Deldensestraat net buiten Goor. De woningen komen, vanuit Goor gezien, aan de rechterkant van de weg en worden mogelijk gemaakt door een bestemmingsplan-wijziging en de zogenoemde rood voor rood-regeling. Dit ter compensatie voor het slopen van verschillende leegstaande agrarische bedrijfsgebouwen elders in het buitengebied met een totale oppervlakte van 4.019 m².

(meer…)

Overig nieuws

Lief en Leed