Maak je eigen muis van plastic

In de Goorse bibliotheek worden volgende week weer allerhande cursussen georganiseerd. Zo is er weer een OV-spreekuur en kunnen belangstellenden ook een mechmuis vervaardigen uit eigen verpakkingsmateriaal. Je gaat aan de slag met de plastic shredder, dit is een apparaat die het plastic versnippert tot hele kleine stukjes. Zeg maar een soort een soort confetti. Vervolgens ga je met een spuitgietmal deze plastic confetti omsmelten tot de kop van je mechmuis. Daarna maak je deze muis en als je het draad opwindt gaat de muis zelf voorruit.

Blessures nopen Twenthe-talent Hevink tot stoppen

Twenthe-trainer Mark Bolink heeft in de eerste trainingsweek in aanloop naar het nieuwe seizoen al een hele bittere pil moeten slikken. De oefenmeester kan niet meer beschikken over misschien wel zijn beste speler: Simon Hevink. De talentvolle voetballer heeft na zijn derde kruisbandblessure een punt gezet achter zijn loopbaan. Hevink heeft het medisch advies gekregen om niet langer het voetbalveld te betreden na al het blessureleed, dat hem de afgelopen jaren heeft geteisterd. Hevink was de afgelopen jaren, mits fit, een belangrijke schakel op het middenveld van vv Twenthe, waarmee hij in 2017 nog promoveerde naar de derde klasse.

Theatervoorstelling Alice met Goorse inbreng

Jongerentheater Krang keert na de successen in het afgelopen jaar dit seizoen terug met de voorstelling Alice. De theatervoorstelling speelt zich af op ‘de oude camping’ in het naastgelegen  Diepenheim. Van de vijfentwintig jongeren die mee zullen spelen komen er ook twee uit Goor. Robin Meerman en Demi Prijs zijn dus twee van de blikvangers die op 13, 14 en 15 augustus de voorstelling zullen opvoeren tijdens het culturele weekend Heimland. Kaarten zijn via deze website beschikbaar.

PvdA: Zorgen over toekomst Reggehof en bioscoop

De lokale fractie van de Partij van de Arbeid zegt zich grote zorgen te maken over de toekomst van de Reggehof. Volgens de sociaal democraten heeft het theater zich ‘getransformeerd van een theater naar een bioscoop met zaalverhuur’. “Of deze bioscoop toekomst heeft in Goorbetwijfelen we maar we beseffen dat er na alle bezuinigingen wat gedaan moest worden” zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. “De discussie over de toekomst van de cultuur in onze gemeente hadden wij liever in de gemeenteraad gevoerd” stelt fractievoorzitter Fred Rijkens. Ons wordt door het CDA-VVD-college al zo’n tien jaar een cultuurnota beloofd maar die komt er maar niet.”

(meer…)

‘Directie Havi hangt miljoenenclaim boven het hoofd’

Boven de tweekoppige directie van het failliete Havi uit Goor hangt nog steeds een wolk van onheil. RTV Oost weet te melden dat het touringcarbedrijf er na ruim anderhalf jaar nog altijd niet in is geslaagd de curator te overtuigen. De directie moet uitleggen waarom de administratie niet op orde was en waarom bepaalde jaarstukken niet op tijd zijn ingeleverd. Hierdoor lopen de twee directeuren het risico dat ze privé verantwoordelijk worden gesteld voor de schade. Deze is inmiddels opgelopen tot boven de 20 miljoen euro. Havi Travel en de zusterbedrijven gingen eind 2019 failliet.

Goor blijft niet op voor de Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Tokyo worden in Goor zeker gevolgd maar er voor opblijven of het bed uitgaan in de nachtelijke uren, dat niet. Uit een poll op deze site blijkt dat slechts 3% van de respondenten zegt ’s nachts de sportwedstrijden te volgen. 38% volgt de Olympische Spelen wel maar kijkt alleen overdag. 32% geeft aan dat ze er geen interesse voor hebben en dus niet kijken. De overige 27% kijkt alleen naar sporten die hen interesseert. De volgende poll gaat over vaccineren tegen corona. Zijn er veel Gorenaren die het bewust niet doen? Of nog in twijfel staan? Of heeft bijna het hele Twentse Haagje al wel één of twee prikken gehad? Laat het ons weten want u mag het zeggen! Poll via pc rechts onderaan op deze site.

Bartjan onderweg voor zijn 999 kilometer op de fiets

Met familie en (fiets-)vrienden in zijn nabijheid is Bartjan Groothengel vanochtend vertrokken voor zijn ultieme tocht van 999 kilometer van de Goorse Laarstraat naar het Italiaanse Iseo-meer. De Gorenaar wil de tocht in 9 dagen. Hij zamelt hiermee geld in voor meer onderzoek naar een medicijn tegen DFNA9. Dat is een erfelijke aandoening die uiteindelijk doofheid tot gevolg heeft en die ook het evenwichtsorgaan aantast. Bart Jan hoopt in ieder geval 9.999 euro op te halen. Donaties kunnen gedaan worden via deze LINK. Er is ook een online veiling waar op bijzondere items geboden kan worden zoals keepershandschoenen van Edwin van der Sar en Joël Drommel en een gesigneerd wielershirt van Robert Gesink. De veiling is via deze LINK te bereiken.

(meer…)

Oald Goor: Gemeentelijke fusie met rapport beklonken…

Dit keer in de categorie Oald Goor een prent van vijf burgemeesters die met zichtbaar genoegen een boekwerk uitpakken. Het is het rapport van KPMG dat in november 1995 werd uitgereikt en waarin de uitkomsten van het onderzoek naar een fusie van de vijf gemeenten die dit jaar 20 jaar de gemeente Hof van Twente vormen. Op de foto, uit de archieven van de stichting Heemkunde Markelo, zijn van links naar rechts de burgemeesters van der Vegt van Ambt Delden, Drost van Stad Delden, van Haersma Buma van Markelo, van der Zwaag van Goor én mevrouw Blaak van Diepenheim te zien. Uiterst rechts is het Marijke van Hees die het rapport overhandigt. Zij was destijds werkzaam voor KPMG en zou later onder meer landelijk voorzitter van de Partij van de Arbeid en wethouder in Enschede worden.

Bekerprogramma Goorse clubs bekend

Het bekerprogramma van de eerste elftallen van de Goorse voetbalclubs is bekend. De vierdeklassers beginnen in het weekeinde van 4 en 5 september met de eerste duels. GFC begint op zaterdag 4 september met een uitduel tegen het Hengelose Tubantia en treft in de weken daarna in thuiswedstrijden Almen en Sportclub Eefde. Hector gaat op zondag 5 september op bezoek bij Holten en speelt daarna ook twee keer thuis tegen respectievelijk La Première en MVV’29. VV Twenthe opent thuis tegen Enter en treft daarna in uitduels De Tukkers en UD Weerselo. De reguliere competitie begint voor de Goorse clubs in het laatste weekend van september. Het programma daarvan wordt later bekend gemaakt door de KNVB.

Belgische Goorse genomineerd voor titel beste voorlezer Storytel

De Goorse stemactrice Lynn Tackaert is genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Beste voorlezer’ bij Storytel. De van oorsprong Belgische kreeg een nominatie als Vlaamse stem. De uitreiking van de prijzen waarbij als Nederlandse stemmen onder meer Birgit Schuurman en Ramsey Nasr zijn genomineerd, is op zaterdag 18 september tijdens het Film bij the Sea-festival in Vlissingen. De 33-jarige Tackaert is een rijzende ster en heeft naast vele reclamespots op tv inmiddels ook een vaste rol in de serie Creator Camp op Nickolodeon. Voor de nominatie van Storytel kan ook het publiek stemmen en Tackaert hoopt ook vanuit Goor op vele stemmen die via deze LINK kunnen worden gegeven.

Lief en Leed