Van der Heide derde in Twentse Cross Competitie

De Goorse hardloper Michel van der Heide (foto) is in de mannen 40+ categorie als derde geëindigd in de Twentse Cross Competitie. In dat klassement over in totaal zes veldlopen in de regio wist hij heel constant te presteren. Van der Heide eindigde zondag als derde in de afsluitende Hulsbeekcross. Dat was zijn vierde podiumplaats op een totaal van vijf wedstrijddeelnames.

(meer…)

Feest bij Prins Mark

Gisteren keek men in Hengevelde al raar op toen de Raad van 11 van CV Sterzo een grote paal kwam plaatsen bij het huis van Mark Esscher, de Prins Carnaval van CV Sterzo. Een dag later kwam het tot een apotheose in de Goorse Schoolstraat. Daar was het feest in een tent op het terrein van Boensma en werd ook zijn tweede onderkomen versierd. Carnaval is aan, zo was de boodschap van de feestvierders…

(meer…)

Toen De Gossinksweide nog een zandvlakte was

Terwijl in Goor weer nieuwbouw aan het verrijzen is tegenover het medisch centrum, verlangt de redactie van Oald Goor naar de klassieke prenten uit het verleden toen Goor nog helemaal volgebouwd was. Wat heet; deze prent laat het ontgonnen terrein zien in de Jaren ’60 wat nu door het leven gaat als de Gossinksweide. Op de achtergrond prijkt de Hofkerk in volle glorie en de zandvlakte van die tijd is nu de vruchtbare bodem van de woningen aldaar.

FEBO XXL aan de Iependijk

De aankondiging was er al eerder toen de gevel van voormalig Chinees Indisch restaurant Wing Wah werd opgesierd met een spandoek waarop stond dat fast-foodketen FEBO zich zou vestigen in Goor. Vandaag is het zover alleen enkele meters verderop voor het huis van Hans Brunnekreeft. De Goorse muzikant en eigenaar van Music en Show-productions vierde deze week zijn 50e verjaardag en dat wordt vandaag groots gevierd. Zijn vrienden van de stichting ‘Kobus’ zijn verantwoordelijk voor het optuigen van de ‘vreetmuur’ waar iedereen vanmiddag een snack kan komen halen. Aan het begin van de middag ging de corpulente Gorenaar, die een voorliefde heeft voor alles wat met eten te maken heeft door het centrum met een mobiele ‘bakwagen’ maar niet voordat hij eerst zelf een frikandelletje verorberde. XXL dat wel…

(meer…)

Minder vuurwerkschade in de Hof

Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling minder schade aangericht in Goor en omgeving dan vorig jaar. Er was toen een gemeentelijke schadepost van meer dan 15.000 euro. Dit jaar is dat iets meer dan 5.000 euro maar dat kan nog wel fors oplopen omdat de schade aan straatkolken niet is meegenomen omdat deze zich later pas openbaart. GroenLinks-fractievoorzitter William Sanchez wil desondanks dat er paal en perk wordt gesteld aan de vuurwerkoverlast rondom de jaarwisseling in Goor en omgeving de Hof van Twente.

(meer…)

Nog een ruilmiddag stickers ‘Goor in beeld’

Er komt nog één keer een ruilmiddag van de stickers voor in het boek ‘Goor in beeld’ van de Stichting Goors Historie en Albert Heijn Guido Brandenbarg. Dat gaat volgende week zaterdagmiddag 25 januari plaats vinden in het Goors Historisch Museum. Er was al twee keer eerder een ruilmiddag waardoor veel Gorenaren inmiddels het boek compleet hebben. Voor wie dat nog niet heeft is komende zaterdag de gelegenheid het boek vol te maken. Wie het boek wel vol heeft en stickers over heeft wordt ook verzocht om te komen om andere mensen te helpen het boek compleet te maken. De sticker-ruilmiddag is van 14.00 – 16.00 uur in het Goors Historisch Museum aan de Stationslaan.

Foto: Sticker 82:Schoolfeest op de Feestweide aan de Herman Heijermansstraat

Geen waarschuwing meer voor eigenaren en bewoners drugspanden

De gemeente Hof van Twente gaat in het vervolg direct panden sluiten als er drugs-gerelateerde zaken worden aangetroffen. Dus ook wanneer er sprake is van voorbereidingshandelingen in een woning of lokaal (bedrijfs- of horecapanden) als er geen drugs worden aangetroffen maar wel voorwerpen of stoffen aanwezig zijn die bestemd zijn voor het telen of bereiden van drugs. Daarnaast zijn de sancties hiertegen verhoogd en zal er in tegenstelling tot eerder, in eerste instantie niet meer gewaarschuwd worden. Dit is zo bepaald in het zogenoemde lokale Damoclesbeleid. Daarin is ook opgenomen dat panden waarin harddrugs worden aangetroffen zes tot twaalf maanden dichtgaan. Bij softdrugs is een sluiting van drie tot zes maanden gerechtvaardigd.

Een bedrijfspand aan de Breukersweg werd in november gesloten na de vondst van drugs-gerelateerde zaken (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

Na Ali volgt plan B

Na de spetterende show van Ali B van gisteravond staat er ook dit weekend een veelzijdig programma op de rol. De Reggehof opent morgenavond de deuren voor de musical ‘Haal het doek maar op’, terwijl de kantine van vv Twenthe vanavond al is geopend voor het jaarlijkse darttoernooi. Zaterdag staat bij Café Buddy’s in het teken van een heuse Dirty Daddies en Mama Miaaas-avond. Kortweg, kom met jouw ouders naar de kroeg aan de Deldensestraat voor een gezellige avond. Benieuwd naar meer evenementen, check dan onze agenda.

Inreda Diabetic ondernemer van het jaar

Inreda Diabetic is vanavond gekozen tot ondernemer van het jaar 2019. Dat gebeurde tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Goor Collectief in zaal De Bebsel. Het bedrijf van Robin Koops heeft een kunstmatige alvleesklier ontwikkeld die het welzijn van suikerpatiënten enorm kan verbeteren. Deze vinding werd ook al benoemd tot Nationaal Icoon. Inreda, werd ook door de deelnemers aan een poll op deze site, verkozen boven de andere twee genomineerden: FS Solutions en De Reggehof. Koops kreeg maar liefst 70% van de stemmen én de Publieksprijs die voor het eerst werd uitgereikt. Het is voor de tweede keer dat Koops is verkozen tot Goors Ondernemer van het jaar. Ook tijens de Nieuwjaarsreceptie in het begin van 2014 kreeg hij deze prijs.

Vlnr: Robin Koops, Peter Horselenberg (FS Solutions) en Clement Postmus (Reggehof)

In Doors nieuw muziekfestival

Een nieuw muziekfestival met een Goors karakter. Van 14 tot 16 februari zal in  Diepenheim kamermuziekfestival IN DOORS worden gehouden. Apollo legt een belangrijk sausje over het evenement dat bestaat uit drie avondvoorstellingen, een besloten kindervoorstelling en twee Muziekmomenten. Op 10 verschillende locaties in Diepenheim wordt ensemblemuziek gemaakt, waar je je eigen route kunt uitstippelen langs je favoriete ensembles. Aan het event doen veel Goorse muzikanten mee.

Laatste nieuws

-->

Lief en Leed