Geen Elastiekenkoers in 2021

De Elastiekenkoers gaat komend jaar niet door. Ondanks het feit dat de fietstocht voor het goede doel normaliter pas eind juni verreden wordt, is nu al besloten om het evenement af te gelasten. Volgens de organisatie zijn momenteel zijn teveel vraagtekens en onzekerheden met betrekking tot zaken die nu geregeld moeten worden zoals het werven van sponsoren, aanvragen van vergunningen en begeleiding van de politie en ambulance. Er wordt wel nagedacht over een uitgeklede ‘light’-versie van de koers op ‘Schoolfeest-donderdag’ 24 juni komend jaar, zonder goed doel en sponsoring. Vorig jaar was er vanwege Corona ook geen Elastiekenkoers. In 2019 wel. Toen werd nog bijna 90.000 euro bijeen gefietst voor het goede doel van dat jaar: de jeugd in de gemeente Hof van Twente.

Impacter moet jongeren door Coronacrisis helpen

Er komt een nieuw project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar om zich te ontwikkelen en tegelijkertijd iets voor de maatschappij te betekenen. Het zogenoemde Impacter project is voor jongeren die iets terug willen doen voor de maatschappij en zich tegelijkertijd willen ontwikkelen. Het invullen van deze ‘maatschappelijke diensttijd’ heeft zich in andere plaatsen en Noord en Oost- Nederland al bewezen. Welzijnsorganisatie Salut haakt in de Hof aan bij het project in Zwolle. Tijdens het Impacter-project gaan deelnemers samen met een jongerencoach ontdekken waar ze energie van krijgen om vervolgens aan het werk te gaan op een plek die daarbij aanhaakt.

(meer…)

Volop films bij Alleman in december en januari

Filmhuis Alleman heeft het programma bekend gemaakt voor de komende twee maanden. Er zijn in totaal twaalf films te bekijken op het grote witte doek in De Reggehof. De nieuwe programmareeks gaat komende dinsdag van start met de film ‘Knives Out’. Een moordmysterie uit 2019 van Star Wars-regisseur Rian Johnson. Er zijn met ‘Frozen II en ‘Mees Kees in de wolken’ ook twee kinderfilms toegevoegd aan de serie filmvoorstellingen. Het complete programma is te bekijken via ‘evenementen’ op deze site en de website van Filmhuis Alleman. Daar zijn ook tickets te bestellen. Per voorstelling zijn, voorlopig, dertig toegangsbewijzen beschikbaar.

Toch nog een beetje carnaval…

Het had dé avond moeten worden van de opkomst van de 11e Prins Carnaval van het Goorse CV Sterzo maar ook hier gooide Corona roet in het eten. Het jubileumjaar van de groeiende Goorse Carnavalsvereniging is in zijn geheel een jaar opgeschoven maar toch zitten de Carnavalisten niet helemaal stil. Gisteravond werd door de huidige Sterzo-prins Mark Esscher in stijl en symbolisch afscheid genomen van zijn jaargang als heerser van de vereniging. En dat op de brug richting Hengevelde waar de Goorse vorst veel overheen gaat richting zijn woonplaats Hengevelde. Gistermiddag werden de leden en donateurs van CV Sterzo al getrakteerd op een zogenoemd ‘Sterzo-overlevingspakket’ om het leed van geen feest toch enigszins te verzachten…

(meer…)

Grote kerstboom voor vele wensen…

In het stadshart van Goor is een metershoge kerstboom geplaatst naast het kunstwerk ‘De Klok’. Dit is tevens de wensboom waar eerder over is bericht op deze site. De boom wordt versierd door mensen van DagActiviteitenCentrum de Roos. Komende donderdagmiddag wordt de boom officieel onthuld door burgemeester Ellen Nauta met het aansteken van de lichtjes. In de boom kunnen in de komende maand allerhande wensen worden gehangen. Enkele van de wensen zullen ook in vervulling gaan. De boom is vanochtend geplaatst met een grote hijskraan. Daarvan zijn beelden te zien via deze LINK.

Herikerberg weer decor voor WK Zijspancross

Op circuit De Herikerberg, tussen Goor en Markelo, wordt volgend jaar het wereldkampioenschap zijspancross. De Grand Prix van Markelo staat gepland voor het weekeinde van 19 en 20 juni en is de vierde race van het seizoen. Vorig jaar was de Herikerberg ook al het decor voor een wedstrijd meetellend voor het WK zijspancross. Dit jaar was er, vanwege het Coronavirus geen WK maar stonden er ook geen races op circuit de Herikerberg gepland.

Bron: KNMV

Kunstenares Lies is 65 jaar

Als Goor een onafhankelijke natie zou zijn dan zou zij zonder twijfel de schilderes des vaderlands genoemd kunnen worden want wie kent niet de prachtige werken van Lies de Vries die ook op bepaalde plekken en momenten het Goorse straatbeeld sieren. Naadloos nam ze het creatieve ‘Relliestokje’ over van wijlen Wolter Wiegerinck en leerde ze ook anderen de fijne kneepjes van het vak. Vandaag, vrijdag de 27e november, viert ze haar 65e verjaardag en dat is niet onopgemerkt gebleven. Ondanks de horde die Corona heet, was en is het een komen en gaan van mensen die haar komen feliciteren bij haar woning in de Lindelaan waar het ook treffend mooi versierd is door familie, vrienden en bekenden die haar ook via deze weg van harte willen feliciteren. Nog vele creatieve jaren Lies !

Wensboom in Goors stadshart

Er komt in de komende week een zogenoemde ‘Wensboom’ in het centrum van Goor op initiatief van Rabobank Centraal Twente, Hofmarketing en Goor Collectief. De kerstboom wordt versierd door mensen met een arbeidsbeperking van DagActiviteitenCentrum de Roos van Aveleijn in Goor. WISH3, het bedrijf van de Goorse communicatie-deskundige Karin Freriksen, begeleidt dit project. In de boom kunnen in de decembermaand wensen worden gehangen waarvan ook wordt bekeken of er daarvan wat gerealiseerd kan worden. De wensboom wordt komende donderdagmiddag onthuld door burgemeester Nauta.

voorbeeld van een MVO Wensboom van Wish3

Nauta met tekeningen naar de Sint…

Burgemeester Nauta heeft een groot aantal tekeningen ontvangen van kinderen uit Goor en andere kernen in de Hof, die voor Sinterklaas bedoeld zijn. In verband met het Corona-virus was er geen intocht waardoor de burgermoeder is ingeschakeld om de tekeningen in ontvangst te nemen en naar de Goedheiligman te brengen. Dat is inmiddels gebeurd en daarover is ook nog een filmpje gemaakt dat via deze LINK te zien. De kinderen kunnen dus gerust zijn. De Sint heeft alle tekeningen en zal ook zeker de Goorse huisjes niet voorbij gaan…

Boete voor nachtelijke drankrijder

De politie heeft naar nu blijkt een boete opgelegd aan een drankrijder uit ’t Twentse Haagje. De man trok zaterdagnacht namelijk de aandacht van de Hermandad rond de klok van 02.00 uur. De automobilist reed met mistlampen en dat vertrouwde de politie niet in zijn geheel. En dus werd hij staande gehouden. De blaastest wees vervolgens een hoeveelheid van 445 ug/l uit. De man kreeg een boete en een rijverbod van vier uur.

Overig nieuws