Prijs voor ‘anderhalve meter’-teksten

De 14-jarige Indy Loskamp (foto rechts) is één van de winnaars van een ideeëncontest van de gemeente Hof van Twente over het bewaren van de anderhalve meter afstand in deze coronaperiode. Loskamp bedacht allerlei teksten om met spray op de grond te schrijven om mensen daaraan te herinneren. Ze kreeg daarvoor een geldbedrag van €250. Ook de Deldense Meike ter Braak (foto links) won dat bedrag met haar oplossing voor een polsbandje dat trilt als iemand te dicht in de buurt komt. De gemeente had op bordjes een speciale QR-code verspreidt waarop iedeeën konden worden ingediend. Alle inzenders kregen een t-shirt met daarop de tekst Corona Alt Delete. In samenwerking met Salut zullen de winnende ideeën worden uitgewerkt.

Berno Strootman in actie voor Goor op Stoom

Oud-Gorenaar en voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman, gaat zich met zijn bureau Strootman Landschapsarchitecten met vestigingen in Amsterdam en Arnhem, inzetten voor het Masterplan Op Stoom. Dat doet hij samen met bureau De Zwarte Hond uit Rotterdam en SIR communicatie & participatie uit Enschede. Strootman (foto) krijgt een leidende rol in de ontwikkeling van het voormalige fabrieksterrein: “Ik vind het heel bijzonder dat ik als oud-Gorenaar samen met de huidige Gorenaren mag nadenken over de toekomst van dit prachtige gebied. Het TSB-terrein is groot en er kan veel. De gemeente is ambitieus, en wij ook. Goor krijgt er een heel bijzonder gebied bij, vlak bij het centrum. We starten zo snel mogelijk met het planproces.”

(meer…)

Zoete herinneringen aan ‘Goor in de bocht’

Het was in de jaren ’70 en ’80 een onmiskenbare pijler in de Goorse samenleving. Goor in de bocht was voor en door Goorse jongeren en bruiste in die periode van creativiteit en activiteit. in de voormalige Malbergschool vonden veel jongeren een ankerpunt en zetten ook grootheden als Herman Finkers en Bert Visscher hun eerste schreden in het theatervak. De groep organiseerde destijds ook het Foekepotten en evenementen als de Goorse Avond en Popsnack. Inmiddels is een Facebookpagina online gekomen waar de zoete herinneringen aan Goor in de Bocht kunnen worden gedeeld. De initiatiefnemers zoekt daarvoor historisch materiaal zoals foto’s en krantenknipsels. De pagina is via deze LINK te vinden.

Skoolfeesbier voor Schoolfeestprijs…

Met het alternatieve Feest der Feesten in aantocht hebben de initiatiefnemers van de nieuwe Stadsbrouwerij Goor een heus ‘Skoolfees-bier’ gebrouwen. Skoolfees-bier is volgens de makers een ‘heerlijke doordrinker, mild moutig en smaakvol’. Het nieuwe lokale biertje heeft een alcoholpercentage van 5% en kost €1,75, net als de Schoolfeestmunt. Het Skoolfees-bier is vanaf komende maandag te bestellen via deze LINK. Daar is ook het nieuwe ‘Stoom-bier’ te bestellen dat is gebrouwen in het kader van de ontwikkeling van het TSB-terrein. De voorverkoop voor de actieprijs stopt op maandag 7 juni. Op zaterdag 12 juni is het bestelde bier via een drive-through af te halen. Daarover volgt nadere informatie.

Cyberaanval gaat gemeente zo’n 4 miljoen euro kosten

De cyberaanval die begin december vorig jaar de ICT-systemen van de gemeente Hof van Twente plat legde, gaat in eerste instantie 3,9 miljoen euro kosten. Het College van B&W presenteerde gisteravond in een informerende raadsvergadering een begroting waarin staat dat dat er 1.585.000 euro aan kosten is gemaakt in de eerste crisisfase en waarin een bedrag van 2.325.000 euro is opgenomen voor de kosten van het project wederopbouw. Daarbij zijn de verwachte structurele kostenstijgingen nog niet betrokken waardoor de de totale kostenpost dus nog hoger uit kan vallen. De gemeenteraad gaat begin juni beslissen over de begroting.

Dekking voor de kosten moet voor het grootste deel uit de algemene reserves worden gehaald. Daarnaast hoopt- en rekent de gemeente ook nog op geld van ICT-bedrijf Switch IT dat als leverancier, volgens de juristen van de gemeente, aantoonbaar een wanprestatie heeft geleverd. Switch heeft daarentegen ook de gemeente aangeklaagd vanwege reputatieschade. Er wordt inmiddels onderhandeld over een schikking.

Besmettingen in de Hof nemen iets af

Het aantal corona-besmettingen dat is geconstateerd in Goor en de overige kernen in de gemeente Hof van Twente neemt langzaam af maar heel hard gaat het nog niet. Vandaag stond de teller op 12 besmettingen, gisteren werden er nog 20 genoteerd. Volgens cijfers van RTL Nieuws is er een daling van 6% in de Hof in de afgelopen week. Er waren 229 besmettingen in de afgelopen twee weken en één ziekenhuisopname. Er werden door het RIVM geen corona-gerelateerde overlijdens geregistreerd. Landelijk dalen de besmettingscijfers behoorlijk maar de regio Twente is daarop nog een ‘negatieve’ uitzondering met relatief veel coronabesmettingen ten opzichte van de rest van Nederland.

Huis-zweef-teef…

Op 4 Mei herdenken we en een dag later vieren we feest voor ‘vrijheid’. Nou ja vrijheid, alles is betrekkelijk en niet voor iedereen. Om acht uur zijn we stil en dat geldt voor mij al 42 jaar. Zo was het vroeger en zo is het nu nog steeds. Dit moment van respect geef je over naar de volgende generatie en zo leert spuit-elf om ook even twee minuten de roeptoeters op elkaar te houden. Dit jaar was mijn goede vriend Marcel bij ons op bezoek. Marcel komt aan zijn centjes door ‘mental coach’ te zijn. Ik noem hem meestal onze ‘huis-zweef-teef’…

(meer…)

Keestra lanceert tweede boek over mantelzorg

Schrijfster Ingrid Keestra lanceert vandaan haar tweede boek over mantelzorg voor iemand met dementie. De 52-jarige Goorse kreeg al landelijke bekendheid met haar eerste uitgave ‘Mantelzorger der liefde’ en komt nu met de opvolger ‘Het Mantelzorger-Alfabet van A tot Z’. Dit boek bevat een verzameling van 26 artikelen die haar oorsprong vinden in de blogs die ze schreef op de website van de stichting Mantelzorgelijk. Haar eigen ervaringen en tips werden door veel lezers en mantelzorgers ervaren als belangrijke support en deelden daardoor ook eigen verhalen te delen.

(meer…)

Vanaf woensdag kan de Schoolfeestvlag weer uit

Het Feest der Feesten gaat op de ‘weide’ voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door maar corona kan het Schoolfeestgevoel niet uit de mensen halen. Komende woensdag is het ‘zes wekke veur ’t skoolfees’ en dat is het sein dat de gele Schoolfeestvlag vanaf dat moment weer uitgehangen kan worden. Ook de organisatie van het School en Volksfeest roept op om Goor weer geel te kleuren tot en met eind juni. Daarnaast zijn er in de horeca en in de privésfeer allerlei leuke plannen om er toch nog een mooi Schoolfeestweekeinde van te maken alleen is het wachten op wat op dat moment wel of niet geoorloofd is. Ook deze site heeft in dat kader een actie waarover later meer duidelijk zal worden. Vooraleerst: Woensdag de Schoolfeestvlag laten wapperen!

E-chopper rijden is een feest bij Het Schwarzwald in Rijssen (Adv)

Het is maar een paar minuten rijden van Goor en dan ben je bij dé activiteitenlocatie van Overijssel met spraakmakende gemotoriseerde activiteiten, heerlijke buffetten, BBQ’s en moderne feestzalen in een bosrijke omgeving: Het Schwarzwald in Rijssen. De activiteit die daar op dit moment trending is en geheel corona-proof, is de E-chopper tour. De E-Chopper tour is uitermate geschikt voor stelletjes, gezinnen, vrijgezellenfeesten en personeelsfeesten. Vanaf 25,- p.p. is het al mogelijk om heerlijk en zonder herrie te genieten in de Twentse omgeving op de stoere E-Chopper. Daarnaast heeft dit vervoersmiddel geen uitstoot van schadelijke stoffen. Een E-chopper tour is zowel in arrangement vorm als los te boeken. Meer informatie via deze LINK.