Naar evenementen in de buurt met de GYG-app

Nu er meer ruimte komt om weer evenementen en voorstellingen te bezoeken heeft het Goorse GYG Entertainment app ontwikkeld waarmee alle evenementen in de buurt in één overzicht weer worden gegeven. Verder is het mogelijk om evenementen te filteren op genre, locatie en datum, én om tickets te kopen. Tickets kunnen met een unieke QR-code uitgegeven en gescand worden na aankoop van de gebruiker in de app. Verder is het mogelijk om evenementen te live-streamen in de GYG- app.

(meer…)

Kleuterende prutsers…

Stank voor Ank en de zaag onder de stoel van Kaag. De rij met afdruipende bewindslieden lijkt oneindig te worden. Ze gunnen elkaar alles, behalve lucht. Waar Koning Willy jaarlijks oproept tot verdraagzaamheid en bazelt over de participatiemaatschappij, vechten ze elkaar de tent uit in het episch centrum van de macht, of chaos zo je wil…

(meer…)

Inwoners met een beperking gaan horeca helpen om gastvrijer te worden

De Gorenaren Stan Jansen en Maarten ter Hofte nodigen de uitbaters van de horecagelegenheden in de Hof van Twente uit om te praten over hoe de cafés en restaurants gastvrijer kunnen worden voor mensen met een beperking. Dat doen ze samen met de gemeente Hof van Twente in het kader van de ‘week van de toegankelijkheid’ van 4 tot 8 oktober. Op maandag 4 oktober is bij de Weijenborg in Delden een bijeenkomst waar iedereen is uitgenodigd.

(meer…)

Fikse botsing bij De Poste

Een personenauto en een bedrijfsbus zijn aan het einde middag hard met elkaar in botsing gekomen ter hoogte van het tankstation van Fire Zone net buiten Goor. Daarbij kwam de personenauto na de klap zo’n 100 meter verderop tot stilstand. De bestuurder bleef daarbij wel ongedeerd. Een andere persoon die in de bedrijfsbus zat is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde, naast veel schade, voor een lange file aan beide kanten van de weg. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Goorse actrice Lynn Tackaert wint landelijke Storytel Award

Actrice Lynn Tackaert heeft de landelijke Storytel Award 2021 in de wacht gesleept. De Belgische Goorse heeft de prijs gewonnen in de categorie Beste Voorlezer in Vlaanderen. De award voor beste voorlezer werd afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens het internationaal filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen. Het is de allereerste keer dat er Storytel Awards voor België werden uitgereikt. Tackaert leende haar stem aan de Vlaamse versie van het luisterboek De zeven zussen – Storm van Lucinda Riley. Het was de eerste keer dat zij een luisterboek insprak.

foto’s: Job Lugtigheid
(meer…)

Goorse fietsers zamelen veel geld in voor goede doelen

De Goorse Tempo Team Bikers hebben iets meer dan 19.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de ziekte Duchenne spierdystrofie. Arnoud Slaghuis, Marike Thijssen, Raymond Koeleman en Patrick Slaghuis reden een week in de monstertocht Duchenne Heroes en bereikten allemaal de finish. Het trio Mark en Roy Escher en Gerco Weeink (foto) reden afgelopen zaterdag een wielertocht om geld in te zamelen voor de Alzheimer-stichting en werden na 120 kilometer feestelijk onthaald onder begeleiding van de Goorse brandweer. zij zamelden €5000 euro in.

Constantijnschool in Twentse textielrace

De Goorse Prins Constantijnschool is één van de tien Twentse scholen die in de komende maand meedoet met de tweede editie van Textiel Race Twente plaats. De leerlingen leren dan alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis.

(meer…)

Heitink wint weer van Italië en wordt 7e op EJK

De Goorse topwaterpoloër Kenai Heitink heeft de laatste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 17 jaar met 11-9 gewonnen van Italië. Daardoor is hij met Oranje zevende geworden. Daarmee is de doelstelling bereikt want een plek bij de eerste acht en plaatsing voor het WK was het doel. Tegen de Italianen, die ook al in de eerste wedstrijd werden geklopt, waren de periodestanden 5-2, 7-4, 8-6 en 11-9.

Twenthe op schot in Weerselo, Hector fors onderuit

Twenthe heeft de afsluitende poule-wedstrijd in het regionale bekertoernooi met ruime cijfers gewonnen. In Weerselo werd, na een ruststand van 0-2, met 0-6 gewonnen van UD Weerselo. Voor Twenthe scoorde Stijn Jeurlink drie keer. Jeffrey Asbroek vond twee keer het net. Wouter Leusink scoorde één keer. SV Hector werd op eigen veld afgeschminkt door MVV’29 uit Harbrinkhoek. De groen witten stonden tegen de derdeklasser uit Harbrinkhoek bij rust al met 0-5 achter en verloren uiteindelijk met 0-8. Hector en Twenthe zijn beiden uitgeschakeld in het bekertoernooi. Zaterdag vierdeklasser GFC bekert wel door zoals eerder gemeld.

Oald Goor: De Iependijk…

Op deze zondag is het weer een mooi moment om af te dalen in de koffer met oude prenten. Zo prijkt vandaag De Iependijk in deze rubriek van Oald Goor. De straat met veel historie is al eeuwenlang een belangrijke verkeersader in ’t Twentse Haagje, waar de paardenmarkt natuurlijk een fraai symbool van is geweest. Op onderstaande prent zie je de Iependijk met in de achtergrond nog de klassieker: De Braakmolen.

Overig nieuws

Lief en Leed