Pieter van Zwanenburg neemt afscheid na de gemeenteraadsverkiezingen

Wethouder Pieter van Zwanenburg zal na de komende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeren in de gemeentelijke politiek. “Na 12 jaar wethouderschap vind ik het tijd worden dat een jongere generatie het stokje overneemt,” aldus de 63-jarige Gorenaar in een persbericht. Van Zwanenburg zit nu nog namens het CDA in het college en heeft in zijn resterende periode nog een aantal lastige kwesties voor zich liggen zoals de vestigingsplekken van woonwagens en de opvang van asielzoekers. In de afgelopen jaren was hij ook druk met de veranderingen in het Sociaal Domein dat ook onder zijn portefeuille valt…

(meer…)

Tunnel onder spoor bij overgang Heijinksweg

Er komt een tunnel die toegankelijk is voor voetgangers en fietsers onder de grond bij de spoorwegovergang aan de Heijinksweg richting De Meene (foto). Dit is door de gemeente in overleg met Prorail bepaald. De zogenoemde NABO’s (onbewaakte overgangen) moeten sluiten in verband met de veiligheid. Daarom is de overgang aan de IJsbaanweg straks niet meer te gebruiken. Er komt daarom daar een voetgangerspad richting het tunneltje aan de Heijinksweg. Ook wordt de overgang in de Meene aan de Herikervlierweg ondertunneld…

(meer…)

Drie Goorse kandidaten in top VVD-kieslijst

De VVD Hof van Twente heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar drie Goorse kandidaten op verkiesbare plekken gezet. Edwin Scheperman, ook nu raadslid, staat op plek 4. De jonge Merel Lugtmeier is de nummer 5 van de lijst. Zij is ook actief in de jongerenraad in de Hof van Twente. Op de 6e plek staat de geboren Syriër Antoine Mordjaneh die eveneens in Goor woonachtig is. Lijsttrekker is wethouder Wim Meulenkamp met daarop volgend huidig raadslid André Elbert. Op nummer drie staat nieuwkomer Martine Overmeer. De Markelose Gerda Bruins verlaat de top van de partij na 21 jaar trouwe dienst als fractievoorzitter van de lokale VVD. De volledige lijst van de VVD staat hieronder…

(meer…)

Machinefabriek Bauhuis failliet

De Bauhuis Group in Goor en zeven zusterbedrijven zijn failliet verklaard. Dat meldt de regionale krant TC/Tubantia. Door het faillissement komen 55 medewerkers, onder wie veel Gorenaren, op straat te staan. Bauhuis was gespecialiseerd in het maken van machines voor het coaten van olie- en gasleidingen. Het familiebedrijf bestaat sinds 1974 en had twee jaar geleden nog 75 mensen waarvan er toen 20 uit gingen na een reorganisatie. De directie van Machinefabriek Bauhuis vroeg zelf het faillissement aan. Er zijn overnamekandidaten waarmee nu gesprekken worden gevoerd.

Niet genoeg gehad…

Daar gaan we weer! Om 17.00 uur bij de keuken en geen ene flikker te doen. Hoe gaan we die tijd ’s avonds vol krijgen? Werken op zaterdagavond aan de deur bij de disco lijkt zo langzamerhand alweer een gebeuren uit het stenen tijdperk. En na afgelopen weekend is zelf een consumptie nuttigen aan de bar van het gezelligste cafeetje van Goor ook verleden tijd. Nou ja, of je moet een ‘middag-drinker’ zijn…

(meer…)

Bijna 1000 inzendingen voor warme truien-wedstrijd

Voor de jaarlijkse warmetruiontwerpwedstrijd heeft de jury maar liefst 996 tekeningen mogen ontvangen van kinderen die allemaal een ontwerp voor een trui hebben bedacht. Alle basisscholen in Goor en omgeving hebben meegedaan. De jury had dus de pittige uitdaging om daarbinnen twee tekeningen te kiezen met een winnend ontwerp: een winnende tekening van groep 3/4 en groep 5/6. De winnende tekening in de categorie groep 3/4 is gemaakt door een leerling uit groep 3 van basisschool Heeckeren uit Goor. De winnende tekening in de categorie groep 5/6 is gemaakt door een leerling uit groep 5/6 van Elserike uit Markelo. Maar wie de winnende tekeningen gemaakt heeft, dat blijft nog even een verrassing.

Opnieuw geen WK voor Jelle Klaasen

Jelle Klaasen ontbreekt dit jaar wederom bij de WK darts in Londen. Tijdens het laatste kwalificatietoernooi in het Engelse Barnsley verloor hij in de eerste ronde met 6-5 van de 19-jarige Tsjech Adam Gawlas. De 37-jarige Klaasen werd in 2006 wereldkampioen bij de BDO en deed sinds zijn overstap naar de PDC, een jaar later, bijna altijd mee aan het WK. In 2012 en vorig jaar wist hij zich niet te kwalificeren. In 2015 wist Klaasen nog tot de halve finales te reiken.

Winnende puzzels naar restaurants

Het ontwerp van plaatsgenoot Marcel van den Oever zien we de komende periode terug bij de restaurants in de Hof van Twente. Hij heeft namelijk de puzzelactie gewonnen met zijn ontwerp van Watermolen den Haller. De puzzels worden overal uitgereikt bij de horecazaken in de gemeente en zijn uitgebracht door Hofmarketing in het kader van het 20 jarig bestaan de gemeente Hof van Twente.

Regge Hout biedt Doors Wide Open helpende hand

Het Goorse bedrijf Regge Hout B.V. gaat twee initiatieven van de stichting Doors Wide Open financieel ondersteunen. Het gaat in eerste instantie om de Sinterklaasactie waarbij gezinnen die moeten leven op het minimum een bezoek van de Sint en zijn Pieten krijgen met de daarbij behorende kado’s en lekkernijen. Daarnaast wordt ook een kerstdiner voor zo’n 150 minder bedeelden financieel ondersteund. Doors Wide Open is de laatste weken in het nieuws omdat de aangevraagde coronasteun bij de gemeente Hof van Twente niet is toegekend omdat de stichting niet aan de voorwaarden zou voldoen. Daarover loopt nog een beroepsprocedure.

(meer…)

Gehavend Twenthe verliest ook in Delden

Twenthe Goor gaat niet met een lekker gevoel de winter(stop) in. De ploeg van trainer Mark Bolink verloor vanmiddag met 3-1 van subtopper Delden. De thuisploeg kwam in de eerste helft verdiend op 2-0, maar kwam vlak voor de thee toch nog even in de problemen toen Jelle Horselenberg de aansluitingstreffer maakte. Veel verder kwam Twenthe, dat echt een waslijst aan blessures heeft, niet. Delden scoorde nog wel een keer in het tweede bedrijf en stelde de verdiende zege veilig: 3-1. Twenthe blijft steken op negen punten.

Overig nieuws

Lief en Leed