Puntdakschool gaat sluiten

De Puntdakschool wordt met ingang van 1 augustus 2020 gesloten. Het is volgens de beleidsmakers financiëel niet haalbaar om met vier groepen te draaien en de directie vindt het ‘niet wenselijk’ om te werken in combinaties van drie klassen. De leerlingen van de Puntdakschool zullen na volgend schooljaar worden ondergebracht bij de Wiekslagschool. De twee scholen vormden al samen OBS De Whee en de samenvoeging werd anderhalf jaar geleden al aangekondigd. De ouders van de leerlingen zijn gisteravond per mail op de hoogte gesteld van het besluit om de Puntdakschool te sluiten. De Wiekslag zal door de uitbreiding in de komende jaren een metamorfose ondergaan. Daarvoor zijn inmiddels de eerste ontwerpen gemaakt.

Etterieje 2.0…

Nog anderhalve week en dan geht’s s los. Een paar nachtjes slapen en we kunnen weer vier dagen zoep’n en op de proeme kroep’n. We hebben het Schoolfeestboekje in de bus gehad en deze week valt ook de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl op de mat waarin “Namens Niels” ook te lezen is met een korte column. In dat verhaaltje doe ik uit de doeken hoe ik het Feest der Feesten beleef en waarom het zo’n waardevol goed is.

(meer…)

Grootse ‘Soapera’ Ditis Goorus in fabriekshallen TSB

Het Goorse smartlappenkoor Ditis Goorus gaat eind september een zogenoemde ‘Soapera’ opvoeren in de fabriekshallen (foto) van de voormalige Twentse Stoomblekerij (TSB) aan de Bunschotenstraat. Deze muzikale jubileumshow, Ditis Goorus bestaat 20 jaar, gaat over de strijd voor emancipatie in Twente, nu 100 jaar geleden en het rijke textielverleden van Goor. De authentieke fabriekshal met omliggend terrein zal als decor dienen. In de week voorafgaand aan de voorstellingen is er ook een expositie te bezichtigen op die plek. Ook zal de lokale omroep een hoorspel uitzenden. De voorstellingen met de titel ‘Roode rozen’ zijn op 27 en 28 september en de voorverkoop is inmiddels gestart. Toegangskaarten kosten €12,50 en zijn te koop bij Tankstation Hoek, Primera De Bandijk en The Read Shop.

Schoolfeestnieuws in het kort (3)

De Schoolfeestkriebels zullen nu bij de Gorenaren nog meer toenemen bij een blik op het Schoolfeestplein. Daar is namelijk vandaag de opbouw van de Tente begonnen. Tentenbouwer De Weerd uit Voorst zorgt voor de levering en de opbouw. Goorse Schoolfeestvrijwilligers gaan daarna aan de gang met het interieur.

Het Schoolfeestlied ‘Wie bloast de Tente in en oet’ zal vanavond worden opgenomen in De Reggehof. Het nummer van het jubilerende Apollo wordt vastgelegd en gemixed door het Goorse Lentelink Sound Studio en later deze week via deze site en social media worden gepresenteerd.

De Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl is klaar en zal komende woensdag huis-aan-huis worden bezorgd samen met het Hofweekblad. In de krant diverse verhalen en wetenswaardigheden alsmede het Schoolfeestprogramma en fraaie fotocollages.

Nijhof en Elbert winnen Vechtdal-rally

Groot succes voor Jan Nijhof en zijn navigator Henk-Jan Elbert. Zij wonnen in het afgelopen weekeinde de Vechtdal-rally in en om Hardenberg in de zogenoemde Historic klasse. Het was een letterlijke race tegen de klok met een zinderend einde voor het Goorse duo in de geprepareerde Opel Manta uit 1972.

(meer…)

Reggehof opent brasserie

Verenigings- en evenementencentrum De Reggehof gaat een nieuwe brasserie openen. In de zogenoemde RH-Brasserie kan dagelijks vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur worden geluncht of een drankje met een hapje worden genuttigd. De nieuwe RH Brasserie gaat komende woensdag voor het eerst open en bestaat naast een gedeelte van de foyer ook, bij goed weer, uit het terras voor de ingang op het Schoolfeestplein.

Inschrijving voor Kinderkamp geopend

De stichting Kindvriendelijk Goor heeft de inschrijving voor het komende kinderkamp geopend. Het houtdorp op de Hogenkamp is dit jaar van dinsdag 20- tot en met vrijdag 23 augustus. Als thema is dit keer ‘De Jungle’ gekozen en met dat gegeven zal op de donderdag tijdens het Kinderkamp iets speciaals gaan gebeuren, aldus de organisatie. Inschrijven kan via de website van Kindvriendelijk Goor, via de mail: info@nullkindvriendelijkgoor.nl of via het formulier in de Kinderkrant dat onder meer komende vrijdag kan worden ingeleverd bij De Tapperij tussen 15:00 uur en 17:00 uur of bij Primera De Bandijk. De kosten bedragen €15 per kind.


Schoolfeestnieuws in het kort (2)

De wagenbouwers worden drukker en drukker nu er nog maar twee weken te gaan zijn tot de optocht. De Facebookpagina van de stichting School- en Volksfeest komt op gezette tijden met een filmpje waarin de diverse optocht-groepen door Oene Loonstra voor het voetlicht komen.

Inmiddels is ook het Schoolfeestboekje in de Goorse huishoudens op de deurmat gevallen. Daarin naast diverse programma’s ook de Schoolfeestherinneringen van Joke Sanders-Mengerink. In de loop van volgende week wordt ook de Schoolfeestkrant van Goorsnieuws.nl, huis aan huis bezorgd.

De Schoolfeestvlag duikt overal op. Onderstaande prent kregen we van Désirée van Diepen en Daphne Bastiaans. Zij waren voor een afstudeeropdracht in Zuid Afrika en maakten in Bloemfontein bij het drie meter hoge standbeeld van Nelson Mandela. “Er bestaat bijna geen betere plek om schoolfeest voor altijd te vereeuwigen met hem” aldus het olijke duo.

FC Twente oefent weer in Goor

FC Twente speelt ook dit jaar een oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen in Goor. Op sportpark Heeckeren mag GFC tekenen voor de organisatie van het duel tegen het Belgische OH Leuven. Deze wordt gespeeld op zaterdag 20 juli om 14:30 uur. Oud Heverlee-Leuven speelt in de Belgische tweede klasse. De afgelopen twee jaar was FC Twente, dat weer terug is in de eredivisie, ook al in Goor voor enkele oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Vorig jaar speelde FC Twente in Goor tegen het Turkse Göztepe

Vaderdagactie voor Bökkers in De Reggehof

De Reggehof houdt vrijdag 14 juni een speciale vaderdagactie voor fans van rockbands Bökkers en Hakviolen. Die spelen op vrijdag 13 september in De Reggehof. Op vrijdag kunnen er tussen 18.30 en 19.30 uur voor slechts €25,- twee tickets voor de show bemachtigd worden. Let op: Er kunnen maximaal zes tickets gekocht worden. Zaterdag de 15e juni start de echte voorverkoop; voor €17,50 kan er dan een ticket gekocht worden. Op 13 september kost een ticket, aan de deur, €22,50. Kaartjes kunnen ook gekocht worden op www.reggehof.nl.

-->