Kamperen met het juiste bergzicht

Toegegeven, Camping Bergzicht ligt formeel in Markelo. Maar wel aan de goede kant van de Herikerberg. En dat leverde in deze vakantieperiode enthousiasme op bij de redactieleden van Oald Goor. In de koffer met oude prenten vonden ze uit 1965 deze foto’s van de camping van de familie Bomas op de hoek bij de Meenweg.

(meer…)

SP-verzoek om huren niet te verhogen, afgewezen

De SP-fractie in de gemeenteraad van Hof van Twente heeft er bij de woningcorporatie Viverion op aangedrongen om dit jaar af te zien van de jaarlijkse huurverhoging. Dit door de economische crisis die is ontstaan door het Coronavirus. Viverion, dat in Goor een groot aantal huurders heeft, wil hier niet in meegaan en geeft als argument dat een grote groep huurders pensioen of een uitkering ontvangt en dat dat daarop geen invloed heeft. Bovendien zegt de coöperatie het geld nodig te hebben voor onderhoud en duurzaamheidsinvesteringen. Voor wie toch in de problemen komen zegt Viverion maatwerk toe te passen. De SP wil, daar waar nodig, burgers graag advies en ondersteuning geven op dit gebied: hofvantwente@nullsp.nl.

Dodelijk ongeval op S15!

Op de Rijksweg S15 bij Goor is vanmiddag één persoon om het leven gekomen. Het ongeluk op N347 ontstond toen vanmiddag om onduidelijke redenen een vrachtwagen en een bestelbus op elkaar zijn gebotst. Daarbij is dus één persoon overleden en één persoon gewond geraakt. Door het ongeluk is de weg afgesloten tussen Goor en de A1 bij Enter (foto). De plek van het ongeval is afgezet met witte schermen. Wat er precies is gebeurd, is dus als gezegd niet bekend. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk.

Een half miljoen naar Eternit en wat krijgt de rest in Goor?

Een bedrag van 495.990 euro voor Eternit, meer dan twee ton voor Mercom en zo’n 44.000 euro voor De Smidse. Dat zijn bedragen die deze willekeurig gekozen bedrijven hebben ontvangen van de overheid met de landelijke NOW-regeling. In dit overzicht is te zien welke ondernemers in ‘t Twentse Haagje een beroep hebben gedaan op staatssteun en wat het uitbetaalde voorschotbedrag is geweest. Of de genoemde bedragen ook daadwerkelijk in de kas terugvloeien van het bedrijf, is ongewis. Er moet namelijk nog wel inkomstenderving worden overlegd aan de hand van cijfers.

Gorenaren pakken inbrekers na klopjacht

Een klopjacht van een aantal Gorenaren heeft gisteren geleid tot de aanhouding van twee Poolse inbrekers. De dieven zijn tot vier keer toe actief geweest bij een installatiebedrijf aan de Spechthorstweg waar onder meer een aantal ketels zijn weggenomen. De mannen zijn echter gevangen door beveiligingscamera’s die ook een kenteken van hun auto haarscherp in beeld had. Opvallend was de rol van een derde persoon met een hondje die de twee inbrekers aanwijzingen gaf alvorens ze via een gat in een hek het terrein op kwamen.

(meer…)

Gratis ansichtkaarten van Hofmarketing voor toeristen en inwoners

HofMarketing heeft vier verschillende ansichtkaarten laten maken, die gratis afgehaald kunnen worden bij de VVV Informatiepunten en bij de toeristische verblijfsondernemers. De vier ansichtkaarten zijn gebaseerd op de thema’s kunst en cultuur, actief bezig zijn, de landgoederen met kastelen en culinair Hof van Twente. Evelien Meijer van Hofmarketing: ‘’De kaarten zijn gemaakt voor zowel inwoners als bezoekers. Iedereen vindt het leuk om een handgeschreven kaartje te ontvangen en zo dragen we met elkaar het ‘Wij zijn Hof van Twente-gevoel’ nog meer uit.” In totaal zijn er 20.000 ansichtkaarten gedrukt voor toeristen maar ook voor inwoners.

Historisch museum vaker open

Het Goors Historisch Museum gaat de openingstijden verruimen. In de afgelopen maand was het museum op dinsdag- en donderdagmorgen geopend. Daar komen nu de donderdagmiddag en de vrijdagmiddag bij.
Het museum volgt het ‘Protocol voor veilig en verantwoorde heropening’ van de Museum Vereniging, op basis van de RIVM richtlijnen. Er kunnen na reservering, vier personen of een groep uit één huishouden naar binnen. In het museum is op de begane grond de tentoonstelling ‘de Joodse gemeenschap in Goor’ te zien. In de hal van het museum staat het schaalmodel van de Goorse draaimolen van W.G. Op de bovenverdieping zijn, naast de vaste opstelling over de Goorse textiel, de vitrines gevuld met textielobjecten uit grootmoeders tijd.

Geen Kleurrijk in de Hof, wel Dag van de Dialoog

Het multi-culturele evenement ‘Kleurrijk in de Hof’, op het Goorse Schoolfeestplein, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft daartoe besloten omdat ondanks de versoepelingen er nog steeds de anderhalve meter-regel van kracht is. “Het doel van Kleurrijk is verschillende culturen verbinden en dat is in de huidige situatie ondoenlijk.” aldus de organisatie in een persverklaring. Wat dit jaar wel doorgaat, is de Dag van de Dialoog op 5 november aanstaande. Meer informatie daarover is te vinden via deze LINK.

Kleurrijk in de Hof gaat dit jaar niet door

Hector slaat nieuwe weg onder Jordy Drenth

Hij begon vier weken geleden met een grote selectie van zo’n 35 spelers en maakte afgelopen vrijdag zijn voorlopige eerste selectie bekend. Jordy Drenth is bij SV Hector begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer nadat hij in de voorbije jaren Hector 2 onder zijn hoede had. De opvolger van Mark Dijkstra, die na zeven jaar afscheid nam, wil met name ook ede jeugd een kans geven. Daarnaast kan hij bogen op de ervaring van de teruggekeerde Menno de Leeuw. Daarnaast zullen ook de sterkhouders Wesley Zwoferink, Unal Kel en Sjoerd Koster dit seizoen wederom te bewonderen zijn. In de voorhoede krijgt de van de A-junioren overgekomen Berthil Schabbink de kans om zich te bewijzen in de spits. Ook Koen Schrooten, Johan van Nieuwenburg en Jorn Morsink komen over vanuit de jeugd.

Jordy Drenth
(meer…)

Inbrekers actief in de Heijinksweg en Gossinksweide

In een woning aan de Heijinksweg is in de afgelopen week ingebroken en zijn diverse goederen meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak op vakantie. Het huis is overhoop gehaald en er zijn onder meer een Playstation, sieraden, kleding en geld meegenomen door de dieven die ook hebben geprobeerd om in te breken bij een andere woning aan de Heijinksweg maar daar is niets vermist. Wel is er gereedschap gevonden waarmee is ingebroken. Dat gereedschap is eerder weggenomen uit een schuur achter een woning op de Gossinksweide. De politie onderzoekt de zaak en vraagt oplettend te zijn. Ook kunnen eventuele getuigen zich melden.