Gemeente op zoek naar ruimte voor opvang Afghaanse vluchtelingen

De gemeente Hof van Twente gaat inventariseren of er in Goor en de overige kernen in de Hof ruimte is om asielzoekers of statushouders uit Afghanistan op te vangen als dat nodig is. Dit antwoordt het College van B&W op vragen van de lokale PvdA-fractie. Er is inmiddels ook een brief gekomen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid waarin wordt gevraagd om opvanglocaties. Het College zegt daarnaast wel van mening te zijn dat het Rijk in het vervolg voldoende buffer moet hebben om schommelingen van de stroom vluchtelingen op te kunnen vangen in de huidige asielzoekerscentra. Deze buffer zou ook moeten gelden bij een woningnood zoals wij die nu in Nederland kennen.

Fietsvierdaagse dit jaar met muzikale ontvangsten

Na de afgelasting van vorig jaar gaat de 28e editie van de Hof van Twente Herfst Fietsvierdaagse dit jaar wel door. Die is van maandag 18 tot en met donderdag 20 oktober met een gezellig voorproefje op zondagmiddag 18 oktober waar de beentjes al los gefietst kunnen worden en er een optreden van Meezingkoor Ditis Goorus zal zijn. Tijdens de Fietsvierdaagse zijn er dagelijks routes uitgezet van 35, 50 en 70 km in verschillende richtingen. Starten kan tussen 09:00 uur en 12:00 uur vanaf De Reggehof. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er bij terugkomst live muziek. Kijk voor meer informatie op www.fietsvierdaagse.eu.

Twenthe wint nipt maar verdiend

Twenthe begon het nieuwe seizoen in de zondag vierde klasse B met een nipte 1-0 zege op Rietmolen. Dat duel zou aanvankelijk uit worden gespeeld maar op verzoek van de opponent op ’t Piepwillem in Goor gespeeld. Twenthe was in dat duel van meet af aan heer en meester en kwam vroeg op voorsprong door een treffer van Stijn Jeurlink die vorige week nog een hattrick scoorde in de bekerwedstrijd tegen UD en dus op schot is. Daarna bleef het kansen regenen voor de ploeg van trainer Mark Bolink zonder dat Rietmolen echt gevaarlijk kon worden. Gescoord werd er echter niet meer waardoor het bij 1-0 bleef. Volgende week speelt Twenthe, weer op eigen veld, de Hofderby tegen vv Diepenheim.

Hector verliest in Eibergen

SV Hector is nieuwe competitie begonnen met een 4-2 nederlaag bij FC Eibergen. De ploeg van trainer Jordy Drenth kwam vroeg op achterstand maar kwam op gelijke hoogte door een treffer van Jeroen Heuten. Toen sloeg het noodlot toe voor Hector dat binnen korte tijd twee spelers kwijt raakte. Eerst was het Maikel Rijnenberg die er geblesseerd af moest terwijl even later spits Berthil Schabbink tegen een Eibergse elleboog aan liep en met een hoofdwond naar het ziekenhuis moest (foto).

(meer…)

Oald Goor: ’n Stoom geet oet…

Ook in de categorie Oald Goor willen we de discussie aan over de naamgeving van het voormalige TSB-terrein dat nu ontwikkeld wordt: Op Stoom zoals de projectnaam nu is óf ’n Stoom zoals in de volksmond al jaren te doen gebruikelijk is. De Stichting Goors Historie pleit voor het laatste en wordt daarin, middels een petitie, vanuit het hele land gesteund. Zo ontving de stichting in de afgelopen week van een volger uit Wageningen ook een ansichtkaart met daarop een foto uit 1925. Op de prent zijn de heren Holtmaat, van Coeverden en Stam te zien die in de Grootestraat lopen. De begeleidende tekst: “’n Stoom geet oet”. Inmiddels is op deze site ook een poll geopend over de naamgeving. Rechts onderaan de site is te stemmen via pc of laptop.

GFC in slotfase onderuit bij SV Rijssen

GFC heeft de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse H van het zaterdag amateurvoetbal nipt verloren. Bij SV Rijssen werd het na een late treffer 2-1 voor de gastheren. De rood zwarten kwamen al vroeg op achterstand door een kopbal van Mark Breukink die na een lange pass van achteruit de bal over de GFC-goalie kopte. Na een kwartier was het gelijk toen Daan Zwierink de 1-1 binnen kopte uit een hoekschop. In een gelijkopgaande wedstrijd was het Gorenaar Yilber Haverslag die GFC pijn deed met een prima voorbereidende actie 9 minuten voor tijd. Hij bediende Sil Zwoferink die de 2-1 binnen kon werken. Haverslag maakte eerder de overstap van Excelsior ‘31 naar SV Rijssen.

Gezelligheid tijdens Burendag in Goor

Gezelligheid troef op diverse plekken in Goor tijdens de jaarlijkse Burendag. Door Corona was dat vorig jaar niet mogelijk en diverse buurtbewoners gaven aan dat het weer fijn is om elkaar te ontmoeten en de nodige werkzaamheden te verrichten zoals op het Heeckeren waar de buurt werd opgefleurd en opgeruimd. Ook was het een drukte van belang bij de Stadslandbouw aan de Kerkstraat waar velen de Reggetuin kwamen bewonderen. Tenslotte ook bedrijvigheid op het schoolplein van de Prins Constantijnschool waar een begin is gemaakt met het nieuwe ‘groene’ schoolplein.

(meer…)

Truckrun volgende week ook weer door Goor

De Truckrun Hof van Twente gaat na een corona-onderbreking van een jaar volgende week zaterdag wél weer door en zal dan ook weer door Goor rijden. Een lint van ongeveer 70 vrachtwagens met daarin mensen met een beperking naast ervaren truckers vertrekt om 14:00 uur vanaf het Kaasplein in Markelo in de richting van Goor en zal daarna ook Delden, Bentelo, Hengevelde en Diepenheim aandoen. Na 50 kilometer is er in Markelo rond 16:00 de feestelijke intocht.

(meer…)

Competitiestart voor Goorse clubs in vierde klasse

De eerste teams van de Goorse voetbalclubs beginnen dit weekeinde aan de nieuwe competitie na een lange voetballoze coronaperiode en een aantal bekerduels. GFC gaat vanmiddag voor het eerste competitieduel op bezoek bij sv Rijssen en hoopt ook dit jaar een gooi te kunnen doen naar de titel in de zaterdag vierde klasse. Morgen komen Hector en Twenthe in actie. Het verjongde Hector, dat vorige week nog met 0-8 klop kreeg van MVV ’29 gaat op bezoek bij FC Eibergen terwijl vv Twenthe als enige Goorse club thuis speelt. Op ’t Piepwillem is vv Rietmolen vanaf 14:00 uur de tegenstander. Uiteraard de verslagen van de duels op deze site.

Burendag en opening Plantjesbieb

Morgen is weer de jaarlijkse Burendag en dan zullen er in diverse wijken en straten weer gezamenlijke werkzaamheden verricht. Ook wordt morgen De ‘Beste Buur-bokaal’ uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de eigen buurt. Voor de Flora-liefhebbers gaat morgen ook de zogenoemde Plantjesbieb in de Goorse Kerkstraat weer open. Van 09:30 uur tot 12:00 uur kunnen er dan weer planten geruild worden. “Kijk thuis in eigen tuin waar teveel van is, steek een klein deel van de plant uit en doe de plant in een potje. Schrijf de naam van de plant op het potje of op een plantpin. Neem de plant mee naar de Plantjesbieb en ruil deze voor een andere plant.” aldus Ina van de Riet van der Stadslandbouw. De Plantjesbieb is na morgen het hele jaar nog toegankelijk.


Overig nieuws

Lief en Leed