Competitiestart voor Goorse clubs in vierde klasse

De eerste teams van de Goorse voetbalclubs beginnen dit weekeinde aan de nieuwe competitie na een lange voetballoze coronaperiode en een aantal bekerduels. GFC gaat vanmiddag voor het eerste competitieduel op bezoek bij sv Rijssen en hoopt ook dit jaar een gooi te kunnen doen naar de titel in de zaterdag vierde klasse. Morgen komen Hector en Twenthe in actie. Het verjongde Hector, dat vorige week nog met 0-8 klop kreeg van MVV ’29 gaat op bezoek bij FC Eibergen terwijl vv Twenthe als enige Goorse club thuis speelt. Op ’t Piepwillem is vv Rietmolen vanaf 14:00 uur de tegenstander. Uiteraard de verslagen van de duels op deze site.

Burendag en opening Plantjesbieb

Morgen is weer de jaarlijkse Burendag en dan zullen er in diverse wijken en straten weer gezamenlijke werkzaamheden verricht. Ook wordt morgen De ‘Beste Buur-bokaal’ uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt in de eigen buurt. Voor de Flora-liefhebbers gaat morgen ook de zogenoemde Plantjesbieb in de Goorse Kerkstraat weer open. Van 09:30 uur tot 12:00 uur kunnen er dan weer planten geruild worden. “Kijk thuis in eigen tuin waar teveel van is, steek een klein deel van de plant uit en doe de plant in een potje. Schrijf de naam van de plant op het potje of op een plantpin. Neem de plant mee naar de Plantjesbieb en ruil deze voor een andere plant.” aldus Ina van de Riet van der Stadslandbouw. De Plantjesbieb is na morgen het hele jaar nog toegankelijk.


Ierse middag bij De Bebsel

De gerenommeerde Ierse Folkband O’llainnis treedt komende zondag op tijdens een Ierse middag in zaal De Bebsel. De band komt uit Borculo en bestaat vier mannen en een vrouw en spelen gevarieerde Ierse muziek van The Corrs naar The Pogues tot aan de Dubliners. De entree bedraagt €5 en bezoekers moeten wel getest of gevaccineerd zijn en een daarbij behorende QR-code kunnen laten zien in het kader van de nieuwe regels die zaterdag ingaan. De Ierse middag bij De Bebsel begint om 16:00 uur.

Introductiedag voor nieuwe inwoners

Op zaterdag 2 oktober organiseert HofMarketing een kenningsmakingsdag voor alle nieuwe inwoners van de gemeente Hof van Twente in het gemeentehuis in Goor. Elke nieuw ingeschreven inwoner die na 1 september 2020 is ingeschreven heeft daarvoor inmiddels een uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn. De inwonersdag is een evenement waarbij HofMarketing de woonbeleving van nieuwe inwoners wil vergroten. In de ochtend krijgen de nieuwe Hof van Twentenaren een leuk programma aangeboden met een persoonlijk welkom door Burgemeester Nauta zoals ook in 2019 gebeurde (foto). Ook gaan diverse raadsleden met de nieuwe inwoners een wandeling door de eigen kern lopen. Ook in Goor is dan een stadswandeling. Wie nieuw is maar nog geen uitnodiging heeft ontvangen kan hiervoor een e-mail sturen.

Tocht met Mini Coopers voor ernstig zieke Delphine

Op zaterdag 2 oktober aanstaande organiseert de Mini Cooper Club Nederland een toertocht voor de Goorse Delphine Oosterhuis. Zij is net 18 geworden en heeft door een ernstige longziekte niet lang meer te leven. Ze is stapelgek op Mini’s en krijgt daarom deze tocht aangeboden die 168 kilometer lang is en om 11:00 uur start op het Schoolfeestplein. Op dit moment hebben zich al 25 Mini-rijders aangemeld maar de bedoeling is dat er nog veel meer mee gaan rijden. Daarvoor kunnen belangstellenden zich via deze LINK aanmelden. De inschrijfkosten zijn €7,50 inclusief lunchpakketje.

Beweegpark Doesgoor geopend

Het nieuwe beweegpark op sportpark ’t Doesgoor is gisteren officieel geopend door de bekende tv-gymnaste Olga Commandeur. Het beweegpark is er om ouderen meer te laten bewegen. Ook jongeren kunnen er gebruik van maken. Ook zullen fysiotherapeuten het park benutten met patiënten. Voor de realisatie van het park kreeg de Wijkvoorziening ’t Doesgoor een subsidie van de gemeente en geld uit diverse fondsen.

Nieuwe weg van Molenstraat naar Bunschotenstraat gaat Reggeloop heten

De nieuwe weg die de Entersestraat via de Molenstraat op de DJ Bunschotenstraat gaat aansluiten (foto) heeft een naam gekregen: Reggeloop. Deze naam houdt verband met de loop van de rivier De Regge in dat gebied. De werkzaamheden om die weg af te maken zijn in volle gang en gaan in de komende vijf weken ook voor verkeersoverlast zorgen. De Bunschotenstraat is vanaf komende maandag, 27 september, tot en met vrijdag 5 november afgesloten voor alle verkeer dat dus om moet rijden. Na de voltooiing is er ook weer tweerichtingsverkeer mogelijk in de Molenstraat.

(meer…)

Petitie actie groep ‘Terug naar ’n Stoom’ naar gemeente Hof van Twente

De actiegroep ‘Terug naar ’n Stoom’ onder leiding van de Goorse historicus Jan Poortman gaat in de komende maand een petitie aanbieden aan het College van de gemeente Hof van Twente om alsnog de naam van het te ontwikkelen gebied op het terrein van de voormalige stoomblekerij te veranderen. De projectnaam is nu ‘Op Stoom’ maar die dekt volgens de actievoerders niet de lading. Zij willen de in de volksmond gebruikte benaming ’n Stoom in ere houden. De petitie die nog even online staat is inmiddels 340 keer ondertekend. De stichting Historisch Goor ondersteund het protest.

Legen groene bak blijft om de twee weken

Het voorstel van wethouder Harry Scholten om alle vuilnisbakken niet eens in de twee weken, maar eens in de drie weken op te halen, heeft het niet helemaal gehaald. In de gemeenteraadsvergadering is gisteravond besloten dat het fruit en tuinafval (gft) om de twee weken wordt afgehaald. De zogenoemde grijze en oranje bakken worden niet meer zo vaak geleegd (eens in de drie weken). Wethouder Harry Scholten had voorgesteld al het afval om de drie weken op te halen maar werd onder meer door zijn eigen partij, het CDA, terug gefloten. Dit na protesten van inwoners die daardoor meer stankoverlast en ongedierte vrezen. Door de nieuwe maatregel gaan inwoners wel tot €12 minder afvalstoffenheffing betalen. Als de groene bak minder vaak geleegd zou worden zou de afvalstoffing met een kleine 19 euro omlaag gaan.

Naar evenementen in de buurt met de GYG-app

Nu er meer ruimte komt om weer evenementen en voorstellingen te bezoeken heeft het Goorse GYG Entertainment app ontwikkeld waarmee alle evenementen in de buurt in één overzicht weer worden gegeven. Verder is het mogelijk om evenementen te filteren op genre, locatie en datum, én om tickets te kopen. Tickets kunnen met een unieke QR-code uitgegeven en gescand worden na aankoop van de gebruiker in de app. Verder is het mogelijk om evenementen te live-streamen in de GYG- app.

(meer…)

Overig nieuws

Lief en Leed