Drukbezochte sleuteloverdracht in het gemeentehuis

De carnavalsmuziek schalde al vroeg door de Goorse straten vanochtend. De drie carnavalsverenigingen in de Hof met het Goorse CV Sterzo voorop reed richting het gemeentehuis voor de jaarlijkse sleuteloverdracht en de bijbehorende ludieke festiviteiten. Bij aankomst op het Schoolfeestplein blokkeerde een grote tractor de ingang. Het bleek geen boerenprotest maar een actie van de leden van de Oale Garde van Sterzo die van Prins Mark eerst een toezegging wilden hebben over een aantal ‘natte dagen’.

(meer…)

Open dag Goorse basisscholen

De vakantie zit er bijna op en komende week staat er meteen een leuke uitdaging voor de kinderen voor de deur. Op dinsdag 3 maart houden alle basisscholen in Goor namelijk de jaarlijkse open dag. ’s Morgens tussen 9.00 uur en 12.00 uur is er de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen in de verschillende groepen. Er zal informatie worden gegeven en er kunnen natuurlijk vragen worden gesteld over de diverse scholen. Bent u op zoek naar een basisschool voor uw kind? Kom die dag dan gerust langs bij ’t Gijmink, de Prins Constantijnschool, De Wiekslag, De Puntdak, ’t Heeckeren en/of De Albatros.

Goorse brandweer naar grote brand in Bentelo

De Goorse brandweer verleende vanmiddag assistentie bij een grote brand in een kippenschuur aan de Bentelerhaarweg in Bentelo. De tankwagen uit Goor werd daarvoor ingezet. Bij de brand kwamen duizenden kippen om het leven. Twee personen moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Voedselbank Seine heeft producten nodig

Weldoener Seine Braakman roert zich weer en roept de Goorse bevolking op om eens de voorraadkast op te ruimen. Voedselbank Seine is namelijk op zoek naar levensmiddelen om aan de vraag te voldoen. Wekelijks reikt de stichting Doors Wide Open twintig tot dertig pakketten uit met verse en houdbare producten. “De ervaring leert dat mensen veel in de kast hebben staan en deze toch niet gebruiken. Deze producten zijn van harte welkom bij ons”, aldus Seine. Inleveren kan bij het Proathuus aan de Grotestraat 103 in Goor of aan de Haaksbergerweg 13 in Kerspel Goor.

Carnaval en darten…

De evenementenkalender meldt voor het komende weekeinde carnavalsactiviteiten én het dartsweekend bij Hector. Vanavond is zoals gemeld de feestavond van CV Sterzo bij De Ster waar morgen ook het kindercarnaval is. Daarnaast gaan de leden van de Goorse carnavalsvereniging vooral op reis naar andere plaatsen. Bij Hector is dit weekeinde de kantine omgetoverd tot een darts-paleis met een groot aantal banen. Vanavond is daar het open single-toernooi en morgen mogen de dubbels zich inschrijven. Zondag is het darts-toernooi voor leden van SV Hector. De voorstelling van Farbod in De Reggehof die voor zondagavond op de rol stond, is geannuleerd. Voor alle activiteiten check onze agenda.

Camera-tentoonstelling in Historisch Museum

Na de succesvolle Apollo-tentoonstelling zijn de vitrines in het Goorse museum nu ingericht met allerlei objecten uit het depot van het museum. Daarnaast zijn er twee vitrines gevuld met oude camera’s uit de verzameling van een van de vrijwilligers. Er zijn camera’s van circa 1900 – 1965, waaronder plaat-, balg- en box camera’s. Ook een Vogtländer Brillant, het type camera waar Bert Haanstra mee werkte in zijn jonge jaren is te zien. Vanaf eind maart is de expositie over de Joodse gemeenschap in Goor te bezoeken.

Haverslag vertrekt bij Excelsior’31

De Goorse voetballer Yilber Haverslag vertrekt na dit seizoen bij derde divisionist Excelsior’31 uit Rijssen. De 21-jarige vleugelaanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht en doorliep daarvoor de jeugdopleiding van Excelsior’31. Hij kwam in de hoofdmacht in de afgelopen twee jaar alleen af en toe als invaller in actie en speelde voornamelijk in het 2e elftal en het beloftenteam. Waar hij zijn carrière voort zet is nog ongewis. Yilber Haverslag begon zijn voetballoopbaan bij SV Hector.

Sterzo klaar voor vijf dagen feest

Nadat de nodige ‘voorfeestjes’ al zijn gevierd en de nodige speldenprikken zijn uitgedeeld aan de zusterverenigingen uit Hengevelde en Bentelo gaat het voor de immer groeiende Goorse Carnavalsvereniging CV Sterzo morgen echt beginnen. Dan is er, na het seniorencarnaval bij Herfstzon, een grootse feestavond in zaal De Ster. Daar is eenieder welkom (ook niet carnavalisten) om er een mooie avond van te maken met de band Bad Shoes en DJ Cem East. Ook is er rond middernacht een speciale muzikale act.

vlnr: de adjudanten Roy en Henri van Prins Mark. Voor: Kinderprins Mika van CV Sterzo
(meer…)

Ook passen na droge januari-maand ?

Na de anti-alcohol-campagne ‘dry januari’ steunt de gemeente Hof van Twente ook de opvolger die de naam ‘Ik pas’ heeft mee gekregen. Deze actie begint aan het begin van de vastenperiode, komende woensdag 26 februari en eindigt 40 dagen later. Volgens de gemeente hebben veel inwoners van Goor en omgeving aan de eerste actie meegedaan en waren er enthousiaste reacties. Daarom gaat de gemeente zich nu ook actief inzetten om een succes te maken van de campagne: ‘IkPas’. De leden van de gemeenteraad geven het goede voorbeeld door als statement na afloop van de raadsvergadering, op 3 maart aanstaande, geen alcohol, maar een alcoholvrije cocktail te drinken. Wie zich wil inschrijven voor deze campagne kan dat doen vanaf via ikpas.nl/inschrijven.

(meer…)

Van de regen in de drup?

Het is het meest besproken kruispunt in de Hof. De viersprong aan de Herman Heijermansstraat. Vrijwel wekelijks ontstaan hier hachelijke situaties tussen verkeersdeelnemers. Maar dat is volgens de gemeente na deze week verleden tijd. Zij jubelen over de nieuwe maatregelen, welke zijn getroffen. Maar op de eerste dag ging het al mis door de nieuwe heuvels. Een scootmobiel kwam namelijk in de problemen door de helling, waardoor de politie zelfs ter plaatse moest komen. Een koddige wending. Want of dit het kruispunt nu heel veel veiliger maakt, moet de tijd uitwijzen.

-->

Lief en Leed