GFC en Hector tegen laagvliegers

Hector kan morgen een belangrijke stap zetten richting een veilige plek in de middenmoot op de ranglijst van de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal. De ploeg van trainer Mark Dijkstra won vorige week overtuigend van Broekland en lijkt daarmee de favoriet in het uitduel met hekkensluiter Raalte. Die ploeg won slechts één duel in dit seizoen maar dat was wel vorige week toen Nieuw Heeten met 0-3 werd geklopt. Hector is dus gewaarschuwd. GFC hoopt eindelijk een keer in actie te komen in competitieverband. De laatste wedstrijd in 4G dateert alweer van 2 december vorig jaar toen in Deventer met 6-3 werd verloren van Davo. Toen werd keeper Dennis Vorkink uit het veld gestuurd en de schorsing van één wedstrijd zat hij nog niet uit waardoor hij er morgen thuis tegen De Gazelle, niet bij is. A1-keeper Rik Groot Gansey is zijn vervanger. De tussenstanden van de duels van Hector en GFC zijn morgen te volgen via deze site. Twenthe speelde gisteren al bij De Tukkers en verloor, zoals gemeld, met 3-1.

Twenthe onderuit bij De Tukkers

Twenthe, dat het vanavond zonder aanvoerder Mark Nijland moet doen, ging uit bij De Tukkers met een 2- 0 achterstand de kleedkamers in. De gastheer scoorde in de 18e en 47e minuut. Twenthe had ook een paar kansje in het eerste bedrijf, maar kon de doelman niet verschalken. Een kwartier na rust deed Jeffrey Asbroek namens Twenthe wat terug, nadat hij de laatste man van De Tukkers kansloos liet schoot hij fraai binnen. Halverwege de tweede helft moest Elmar Gierveld, na twee makkelijk gegeven gele kaarten met rood vertrekken. Kort voor het eindsignaal scoorden De Tukkers de 3-1 eindstand.

Weg Goor – Hengevelde tijdelijk afgesloten wegens ernstig ongeval

Op de N347, de weg van Goor naar Hengevelde, is een auto van de weg geraakt en vol op een boom gebotst. Hoe het ongeluk is gebeurd is op dit moment nog niet bekend. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, de bestuurder is met met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De weg is op dit moment geheel afgesloten.

Foto`s: Hof van Twente fotografie

Twenthe onderuit bij De Tukkers

Twenthe, dat het vanavond zonder aanvoerder Mark Nijland moet doen, ging uit bij De Tukkers met een 2- 0 achterstand de kleedkamers in. De gastheer scoorde in de 18e en 47e minuut. Twenthe had ook een paar kansje in het eerste bedrijf, maar kon de doelman niet verschalken. Een kwartier na rust deed Jeffrey Asbroek namens Twenthe wat terug, nadat hij de laatste man van De Tukkers kansloos liet schoot hij fraai binnen. Halverwege de tweede helft moest Elmar Gierveld, na twee makkelijk gegeven gele kaarten met rood vertrekken. Kort voor het eindsignaal scoorden De Tukkers de 3-1 eindstand.

Carint weg uit de Grotestraat

Het kantoor van Carint Reggeland is gesloten. Het team wijkverpleging Goor Zuid is verhuisd naar Medisch Centrum De Oliphant aan de Irisstraat. Daar kunnen mensen nu terecht voor wijkverpleging en diëtetiek. Voor de cliënten van de wijkverpleging heeft deze verhuizing geen gevolgen. Naast het kantoor in De Oliphant heeft de wijkverpleging van Carint ook een kantoor in verzorgingstehuis De Stoevelaar op De Whee. In het pand voor de bibliotheek in het Goorse centrum zit nog wel het consultatiebureau van de GGD.

Musical, Jaman, Abbey Road en Bottleneck Rockers…

Een volle en vooral muzikale evenementenagenda voor dit weekeinde. Te beginnen met de musical Schuld vanavond in De Reggehof gebaseerd op de jeugdthriller van Mel Walle de Vries. Bij Café Johny’s is er een Hollandse avond met de bekende Deventer zanger Jaman. Vanavond komt ook Twenthe in actie. Het competitieduel tegen De Tukkers wordt vanavond al in Albergen afgewerkt in plaats van komende zondag. Morgenavond is de a capella-formatie Rock4 in De Reggehof met allemaal werk van The Beatles. Bij Café Spek speelt dan het Almelose duo The Bottleneck Rockers die op akoustische wijze een breed repertoire ten gehore brengen. Voor de complete evenementenagenda klik HIER.

Jaman

Twenthe zonder Nijland tijdens avondje Albergen

Twenthe Goor moet morgenavond al aan de bak in deze speelronde. De ploeg van trainer Hans Dirksen gaat op bezoek bij De Tukkers. De wedstrijd in Albergen is naar voren gehaald wegens vakantievooruitzichten van een aantal spelers. Aldaar in Albergen moet Twenthe de stunt van vorige week – de ploeg won van koploper Glanerbrug- een vervolg zien te geven. Tegen de concurrent mist Twenthe echter haar aanvoerder Mark Nijland wegens een schorsing. Het duel begint om 20.00 uur.

Mark Nijland eerder in actie tegen De Tukkers. Hij is nu geschorst.

TBS’er die man neerstak moet terug naar Somalië

De Somaliër die in 2010 een een asielzoeker doodstak tijdens een inburgeringscursus in de Reggehof in Goor zou zo snel mogelijk terug moeten naar zijn geboorteland. De 31-jarige man kreeg TBS en is uitbehandeld en wil zelf ook zo snel mogelijk terug. Dit alles werd vandaag duidelijk tijdens een rechtszaak over de verlenging van zijn TBS. ‘Waarom de man het 46-jarige slachtoffer uit Irak doodstak werd nooit duidelijk. Tegenover politiemensen verklaarde hij dat hij van hogerhand opdracht had gekregen voor de moord.

(meer…)

Warme truien-selfies gevraagd…

Morgen, op vrijdag 15 februari is het landelijke Warme Truiendag. Dit onder het mom van ‘Doe eerst een warme trui aan, pas daarna de verwarming’. Ook de gemeente Hof van Twente doet mee aan deze duurzaamheidsactie. Dit middels een foto-actie. Gevraagd wordt om morgen een warme trui aan te trekken, daar een foto van te maken en deze te delen via Facebook, Twitter of Instagram met de hashtags #wijzijndehof en #warmetruiendag. Insturen kan ook via de mail: info@nullhofpower.nl.  Aan het einde van vorig jaar werd er voor basisschoolleerlingen een warme truienontwerpwedstrijd gehouden. Daarbij viel de Goorse Heeckerenschool (foto) in de prijzen. De ontworpen truien zijn te bestellen via www.warmetruien.nl.

Hilhorst en Haverslag verlengen contracten

Naomi Hilhorst en Yilber Haverslag blijven beiden nog een seizoen bij respectievelijk de FC Twente Vrouwen en Excelsior ’31. De 17-jarige Hilhorst die afkomstig is van vv Twenthe seizoen sloot dit seizoen aan bij het eerste vrouwenteam van FC Twente en wordt ook regelmatig geselecteerd voor de nationale jeugdteams. Yilber Haverslag is bezig aan zijn eerste seizoen bij de eerste elftal van hoofdklasser Excelsior ’31 uit Rijssen. De 20-jarige aanvaller, die zijn carrière begon bij Hector, kwam tot nu toe tot vijf invalbeurten in de hoofdmacht. De Gorenaar heeft zijn verbintenis met de Rijssense zaterdagclub met één seizoen verlengd.

Yilber Haverslag

Mediwiet-markt in Goor

Er komt een speciale markt over medicinale wiet in Goor. De zogenoemde Mediwiet-markt is op zaterdag 9 maart in de Goorse Reggehof. Dan wordt onder meer onderwezen wat de werking van wietolie is en hoe het eenvoudig en goedkoop gemaakt kan worden middels demonstraties. Wietgoeroe Wernard Bruining uit Tiel (foto) is deze middag ook aanwezig om presentaties te geven en vragen te beantwoorden. De markt komt er mede op initiatief van Gorenaar Bart Hissink (foto) die in deze omgeving al jaren strijdt voor het zelf legaal kweken van medicinale hennep. De mediwiet-markt in Goor is zaterdag 9 maart tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Tickets kosten €20 (voorverkoop 17,50 euro) en zijn via deze LINK én deze LINK te verkrijgen.

Wernard Bruining
Lief en LeedZakelijk nieuws