Karakteristieke stations terug in Goors straatbeeld

De werkzaamheden aan het stationsgebouw in Goor zijn afgerond. De NS heeft in kleur en stijl het gebouw, waar ook het Goors historisch museum is gevestigd, weer terug gebracht in de stijl van vroeger. Het spoorverleden van Goor zal later ook terugkeren als het Spoorpark is ontwikkeld. Het terrein achter de Hogenkamp kende in een verleden ook een station dat Station West genoemd werd. De uitstraling van dat gebouw gaat terug komen in de uitstraling van de appartementen die op termijn aan de Roerdompstraat worden gebouwd op de plek waar auto Nijeboer was gevestigd.

Melkman Wim Burggraaff overleden

De bekende Goorse ‘melkboer’ Wim Burggraaff is overleden. De Gorenaar bestierde 50 jaar lang een zuivelwinkel in de Wijnkamp waar hij ook woonde en van waaruit hij met een melkwagen langs de huizen ging. Daarnaast was hij jarenlang brandmeester bij de Goorse vrijwillige brandweer. De maatschappelijk betrokken Burggraaff was eveneens actief als penningmeester van de Goorse Biertent Rellie. In 2014 werd hij getroffen door een herseninfarct. In dat jaar zou hij ook voor de 60e keer actief zijn als vrijwilliger in de feesttent tijdens het School en Volksfeest waarvoor hij destijds groots werd gehuldigd.

(meer…)

Petra Valkema laatste klant ‘oude’ Jumbo

Petra Valkema was gisteravond de allerlaatste klant in de ‘oude’ Jumbo-supermarkt die gisteravond om zes uur sloot en vanaf komende maandag zal worden afgebroken. De nieuwe, meest duurzame supermarkt van Nederland, is inmiddels bijna gereed om komende woensdag te openen. Marijke Boomkamp en Gerben klein Nagelvoort, al jaren in dienst van de Goorse supermarkt duwden voor de allerlaatste keer de schuifdeuren van in het slot nadat Petra Valkema door de broers Niek en Tijn Leussink met bloemen werd uitgezwaaid (foto) als laatste klant bij het pand dat een lange geschiedenis kent als Goors onderkomen van grootgrutters als De Spar, Albert Heijn en dus de Jumbo.

(meer…)

Gorenaren bij de tocht der tochten in 1986

Als het ergens feest is, dan kun je er donder op zeggen dat er ook wel Gorenaren bij aanwezig zijn. Het is een gegeven dat al jaren opgeld doet. In dat kader kregen we aantal prachtige foto’s van Gerard Overbeek. Hij was bij de Elfstedentocht van 1986, vandaag precies 35 jaar geleden. Daar kreeg hij een aantal illustere ‘Goorsen’ voor de lens zoals Robbie Rouwhof, Gerrit Pijffers, Eric Nijhof en Alex Seep. Zij werden gespot in Harlingen waar ze ook de latere winnaar Evert van Benthem aanmoedigden. Overbeek spotte op het ijs ook zijn toenmalige Servo-collega Bennie Hummelink uit Hengevelde, een ervaren rot die ook de barre tocht in 1963 al uit reed.

(meer…)

Geen terrassen open in Goor tijdens landelijke horeca-actie

Wie denkt komende dinsdag ook in Goor een terrasje te kunnen pakken komt bedrogen uit. De Goorse caféhouders zijn niet van plan om zich aan te sluiten bij het landelijke protest tegen de voortdurende corona-sluiting om de terrassen te openen. Zij hopen op een snelle opening via de ‘legale’ weg. Ron Keunenger van Bar Bistro d’Olde Smidse zegt gekscherend: “Nee joh, we zijn veel te druk met bezorgen”. Ook de andere café’s blijven in de wachtkamer al beraden de Goorse terrashouders zich nog wel op een ludieke actie. In Delden roept uitbater Arco van Berkel van De Zwaan wel op om dit weekeinde met klapstoeltjes te komen en de take away-producten op gemeentelijke grond te nuttigen. Dit nadat hij een waarschuwing kreeg omdat mensen de waren op zijn grond nuttigden.

Flyer voor verslavende drug huis aan huis bezorgd

Een flyer waarop reclame wordt gemaakt voor de verslavende drug 3MMC wordt op dit moment huis aan huis verspreid bij inwoners van Goor en de overige kernen in de Hof van Twente. De politie waarschuwt voor het kopen van deze ‘designer-drug’ ook al is het op dit moment nog legaal. 3-MMC wordt ook wel ‘Poes’ of ‘3m’ genoemd en wordt meestal verkocht als kristalachtig wit poeder. De effecten van 3-MMC kunnen wat lijken op die van MDMA en cocaïne. Gebruikers voelen zich alert, blij en voelen geen vermoeidheid. Het is niet bekend wie er achter de discutabele flyer-actie zit.

Lokale ondernemers willen op 15 maart weer open

De ondernemers in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente willen op 15 maart de deuren weer openen. Dat staat in een brandbrief van het Ondernemersplatform Hof van Twente aan burgemeester Nauta. Volgens de winkeliers en horeca-ondernemers zijn er inmiddels genoeg goede plannen om veilig uit te gaan en te kunnen winkelen. Dat kan volgens het platform met dezelfde corona-maatregelen als voor de lockdown die 15 december jongstleden werd afgekondigd. Het ondernemersplatform wil dat naast de winkels en de horeca ook de culturele sector weer open kan vanaf die datum.

Autoprog voor autosleutels zonder voorrijkosten (Adv)

Het is een heuse specialiteit geworden van Roy Wolterink. De Markeloër, eigenaar van sleutelspecialist Havekes Hengelo, heeft zich naast het maken van ‘gewone’ sleutels toegelegd op het repareren en maken van autosleutels met het nieuwe bedrijf Autoprog. Het kwijtraken van autosleutels zorgt voor veel ongemak en daarin biedt Wolterink een oplossing, ook als er sprake is van een zogenoemde AKL (All Key Lost) waarin ook geen reservesleutel voorhanden is. Er is inmiddels ook een bedrijfsbus ingericht als werkplaats om ook onderweg werkzaamheden te verrichten.

(meer…)

Nieuwe weg richting TSB-terrein deze zomer aangelegd

De nieuwe weg die moet worden aangelegd vanaf de Entersestraat naar het TSB-terrein (foto) moet nog deze zomer worden opgeleverd. Dat staat in een raadsbrief van de gemeente Hof van Twente over de ontwikkeling van het historische bedrijventerrein. De nieuwe weg moet de DJ Bunschotenstraat ontlasten en weer twee-richtingsverkeer in de Molenstraat mogelijk maken. De gemeente heeft onlangs het gehele TSB-terrein van bijna 18 hectare aangekocht om in fasen te ontwikkelen. De eerste stap daarin is de bouw van 30 woningen op het voormalige zwembadterrein. Daarvoor moet het bestemmingsplan eind dit jaar door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Zaden uitwisselen in de bibliotheek

De Goorse bibliotheek krijgt vanaf volgende maand een zogenoemde ‘ZadenBieb’. Deze bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden je gratis kunt meenemen om thuis groenten en bloemen te kweken. De zaden van de mooiste planten kunnen daarna weer terug naar de bibliotheek om beschikbaar te komen voor anderen. De ZadenBieb wordt aangeboden door de Natuur- en milieuraad als maatschappelijk cadeau aan ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

(meer…)

Overig nieuws

Lief en Leed