Doar wordt oaver e schreven…

Voor mijn dagelijkse boodschappen ga ik vaak naar de Emte op de Whee. Lekker dicht bij huis en voor de deur parkeren. Het is er meestal niet mega druk dus kun je mooi opschieten. Ik vind het een fijne winkel. Binnenkort is het tijdperk van deze supermarkt eindig en komt er een nieuw concept, heel origineel: ‘Supermarkt De Whee’.

(meer…)

Dramatisch afscheid Mark Nijland

Hij is onbetwist één van de beste voetballers uit Goor van het laatste decennium. Een afscheid in stijl zat er echter niet voor hem in. Het adieu Mark Nijland eindigde zondag in een persoonlijk drama. In zijn laatste officiele thuiswedstrijd viel de aanvoerder -die al alles op alles had gezet om de wedstrijd te halen met een breukje in zijn schouder- al na tien minuten uit. Diagnose een hardnekkige achillespeesblessure met een gipsbeen en een operatie in het vooruitzicht. Geen bloemen en drie punten voor hem. Voor Twenthe wacht de nacompetitie zonder haar sterkhouder Mark Nijland, die volgend jaar in het tweede zal gaan spelen.

Week van de biodiversiteit in teken ‘groene’ speelterreinen

Het is de week van de biodiversiteit in de gemeente Hof van Twente en dat betekent dat er ook in Goor diverse activiteiten zijn in dit kader de komende dagen. Zo zal wethouder Harry Scholten woensdag meehelpen om de laatste hand te leggen aan de vernieuwde Huijgenstraat die op de schop is gegaan na een gesubsidieerd buurtinitiatief. Woensdag is ook de officiële start van het ‘Groene’ speelterrein aan de Mulderskamp, de prijswinnaar van de groenste straat van Overijssel). De kinderen van De Gijminkschool
krijgen vanaf een les over wormen die ze ook zelf gaan uitzetten. Tegelijkertijd is dan ook de start- en planpresentatie van ‘Spelen en Ontmoeten in het Groen’ op de hoek Oude Haaksbergerweg/ Mulderskamp. Deze inloopbijeenkomst zijn van 12:30 – 14:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur voor iedereen toegankelijk.


Zaterdag Open Dag Schoolfeestloodsen

Komende zaterdag 25 mei gaan de Schoolfeestloodsen open voor een ieder die een kijkje wil nemen bij de wagenbouwers en de Rellie. De optochtdeelnemers zijn al vanaf 1 april bezig de diverse wagens gereed te maken voor de Allegorische Optocht van Schoolfeestzondag 30 juni. De bezoekers worden verwelkomd met een hapje en drankje terwijl er voor de kinderen zijn er diverse lekkernijen en een springkussen is. Ook zal er diverse Schoolfeestmerchandising te koop zijn zoals vlaggen, paraplu’s, handdoeken en Schoolfeestboeken. zaterdag rijden er ook twee ‘Schoolfeestwagens’ door Goor. Bewoners, nog niet in bezit van een gele Schoolfeestvlag, krijgen de mogelijkheid die te kopen aan huis. De loodsen zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Aangeraden wordt wel om zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen in verband met de beperkte parkeerruimte.

Hengelerbrug een maand afgesloten

Vanaf vandaag is de Hengelerbrug een maand lang afgesloten voor verkeer. Er wordt onderhoud gepleegd aan de brug over het kanaal. Het verkeer tussen Goor en Hengevelde wordt omgeleid. Rijkswaterstaat voert het onderhoud uit net als bij vijftien andere bruggen over het Twente-kanaal. De afsluiting van de Hengelerbrug duurt tot en met vrijdag 21 juni.

GFC één zege verwijderd van titel

GFC kan zich volgende week kronen tot kampioen van de vierde klasse G. Dan staat de topper tegen in en tegen Diepenveen op het programma en bij een overwinning is de titel voor de rood zwarten feit. De ploeg van trainer Romano Lammertink won vandaag met 4-0 van sv Enter. Een overwinning die na rust tot stand kwam. Bij het rust was het namelijk nog 0-0 na een gelijkgaande wedstrijd met twee goede doelmannen.

(meer…)

Twenthe heeft wonder nodig om nacompetitie te ontlopen

De kans is groot dat vv Twenthe veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie om degradatie te ontlopen. De ploeg van trainer Hans Dirksen verloor vanmiddag op eigen veld met 0-3 van Saasveldia en zag concurrent losser winnen van Reutum (3-1). De Goorse Tricolores staan nu op de 12e (nacompetitie-) plek met nog een wedstrijd voor de boeg en moeten volgende week een resultaat halen tegen koploper Eilermark dat dan het kampioenschap binnen kan halen en is dan ook afhankelijk van het resultaat van Losser dat dan tegen De Tukkers speelt.

Tegen Saasveldia speelde Twenthe aanvankelijk zeker niet slecht maar zag Saasveldia uit een spaarzame aanval de 0-1 maken. Daarna schoot Jelle Horselenberg op de paal namens Twenthe en had dus de nodige pech. 0-1 was ook de ruststand. in de tweede helft opende Twenthe weer sterk en werd het via vier goede aanvallen gevaarlijk maar was het met name de doelman van Saasveldia die een Goorse treffer in de weg stond. De eerste de beste uitval van de bezoekers leidde direct tot de 0-2 na tien minuten in de tweede helft. Twenthe bleef het proberen maar ondanks hard werken lukte er in de afronding niet veel. Dat lukte Saasveldia nog wel een keer en na de 0-3 halverwege het tweede bedrijf was de wedstrijd gelopen.

Hector wint in Bathmen maar speelt geen nacompetitie

Hector boekte vanmiddag een mooie 2-3 zege bij ABS in Bathmen maar hoeft zich toch niet op te maken voor nacompetitie op promotie naar de derde klasse. Doordat GFC vandaag de derde periodetitel pakte gaat de plek van de rood-zwarten naar de eerstvolgende op de ranglijst (GFC gaat naar het zaterdagvoetbal) en daarvoor is Hector niet in de race. Tegen ABS ging het lang gelijk op met kansen voor beide ploegen.

(meer…)

Twenthe-Saasveldia 0-3, GFC-Enter 4-0, ABS-Hector 2-3

De eindstanden van de competitieduels in de derde klasse A- en vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal:

3A 14.00 uur: vv Twenthe – Saasveldia 0-3

4G 14.00 uur: GFC – sv Enter 3-0 (doelpunt GFC: Edo Schnieder twee keer, Olaf Siegers en Thijs Moormann)

4G 14.00 uur: ABS – SV Hector 2-3 (doelpunten Hector: eigen goal ABS, Christian Jimenez en Dennis ter Elst)

De verslagen later op deze site

Spinselmot rukt op

De struiken op de hoek Coornhertstraat/Pieter Langedijkstraat bieden een vreemde aanblik. Een deken van witte spinrag lijkt er zo overheen gegooid als in een griezelfilm. Het doet denken aan het werk van eiken-processierupsen maar dat is in dit geval niet zo. Het gaat hier om de Spinselmot die zich genesteld heeft en de veroorzaker is. Navraag leert dat deze diertjes in tegenstelling tot de eiken-processierups in principe ongevaarlijk zijn en dat de schade die door de mot is aangericht vanzelf hersteld. De Spinselmot- of rups komt vooral voor in de maanden mei en juni en verdwijnt weer zodra deze zich ontpopt tot vlinder. Geen paniek dus…


-->

Lief en Leed