Max Havelaar-voorstellingen succesvol in De Reggehof

Leerlingen van de Waerdenborgh werden in de afgelopen week meegenomen in het verhaal van Max Havelaar in een gelijknamige musical. Het kernteam Fairtrade-gemeente Hof van Twente haalde de studenten van de Nederlandse Musical Academie van ROC/Rijn IJssel in Arnhem naar Goor om in de voorstelling te transformeren naar de personages uit het boek van Max Havelaar dat de standaard en het keurmerk is geworden tegen uitbuiting van werkenden in ontwikkelingslanden. De voorstelling werd drie keer gespeeld en sloeg aan bij de leerlingen. De lokale fractie van GroenLinks ondersteunde de voorstelling mede door de maaltijden voor de crew te verzorgen.

Onder een witte deken…

De berichten over de nachtvorst deed het hart van de winteradepten op de redactie van Oald Goor sneller kloppen. In deze regio dook het kwik onder nul en dan komen de winterse plaatjes uit de kelder weer aan de oppervlakte. We trappen vandaag af met een besneeuwde uitgave van één van de meest iconische gebouwen in het Twentse Haagje. Huize Scherpenzeel onder een witte deken in het jaar 1967. De liefhebbers hopen net als een aantal jaren geleden weer op een witte winter met wintersportkiekjes uit Goor. Niet eens zo gek als we toch bij de deur moeten blijven.

Gemeente vraagt om honden aangelijnd te houden om koeienziekte te voorkomen

De gemeente Hof van Twente vraagt hondenbezitters om de honden tijdens het uitlaten aan de lijn te houden en zeker niet weilanden in te laten rennen waar koeien grazen zoals in De Meene. De ontlasting van honden kan bij koeien de ziekte ‘Neospora’ veroorzaken. Deze aandoending kan tot gevolg dat kalfjes met afwijkingen worden geboren of dat de koe een miskraam krijgt.

Geen fiets-kijkdag door Corona

Er worden jaarlijks relatief veel fietsen gestolen vanuit de stalling bij het station in Goor en wie dat overkomt kan naast een aangifte bij de politie, ook bij de gemeente een digitaal formulier invullen om de tweewieler als vermist te registeren bij de gemeente. Dat kan via deze LINK. Gevonden fietsen kunnen dan wellicht toch weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komen. De gemeente houdt in samenwerking met Gildebor ook jaarlijks een zogenoemde fiets-kijkdag bij de gemeentewerven maar die gaat dit jaar door Corona, niet door. Wie nu vragen heeft over verloren en gevonden fietsen of andere voorwerpen, kan contact opnemen met de gemeente Hof van Twente via WhatsApp: 06-5781 3491.

Glazen Huis keert terug in Goor

Het Glazen Huis keert terug in Goor. De stichting Doors Wide Open wil een goede doelen-actie gaan organiseren in de laatste week voor de Kerst in Het Proathuus in het centrum van Goor. Tot voor een aantal jaren geleden werd het Glazen Huis met het succes in het stadshart neergezet door Hofstreek Omroep. Dit stopte door organisatorische problemen. Doors Wide Open wil het initiatief nu nieuw leven in blazen en geld in gaan zamelen voor de sectoren horeca, sport en cultuur in de Hof van Twente die zwaar getroffen zijn door de Corona-crisis.

Ank Bijleveld in het Glazen Huis in 2013
(meer…)

Het licht brandt kan nu overal weer branden

Als alles goed is moeten vanaf vandaag de problemen met de straatverlichting in verschillende delen van Goor zijn opgelost. Monteurs van netbeheerder Cogas hebben maandag en dinsdag de nodige acties uitgevoerd en vonden toen de oorzaak van de storing. De plek van de storing was lastig te bereiken en is vandaag open gegraven waarna de herstel-werkzaamheden konden beginnen. Met name bewoners van de hele wijk ’t Heeckeren, de Kloosterlaan en de Hengevelderstraat hadden in de afgelopen twee weken te kampen met lichtuitval.

Veiligheidsregio pleit voor algehele lock-down

De veiligheidsregio Twente pleit voor een complete lock-down in de hele regio om het Corona-virus in te dammen. Het aantal besmettingen is inmiddels zo hoog opgelopen dat Twente in zijn geheel in de categorie ‘zeer ernstig is ingedeeld, zegt Arjen Gerritsen namens de Veiligheidsregio op de site van RTV Oost. Eén op de vijf Twentenaren raakt volgens de nieuwste cijfers besmet en de verwachting is dat dat aantal in de komende weken alleen maar op gaat lopen. Ook in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente stijgt het aantal Corona-besmettingen. Tot en met afgelopen dinsdag kwamen er in de Hof 170 besmettingen bij en overleed één persoon ten gevolge van het virus. Nieuwe ziekenhuisopnames werden daarentegen niet gemeld. Of de complete lock-down er ook komt is aan de Nederlandse regering.

Meerderheid voor verhuizing paardenmarkt, één-derde anti

Door het Corona-virus gaat de traditierijke Paardenmarkt in Goor dit jaar niet door maar is de hoop gevestigd op volgend jaar. Dan is het de bedoeling om de Paardenmarkt te verplaatsen naar de Spoorstraat en de parkeerplaats achter De Ster. De uitslag van een poll op deze site wisjt uit dat het merendeel van Goor dat een goed plan vindt om zo de Paardenmarkt meer bij het centrum te betrekken: 48%. Opvallend is daarentegen ook dat maar liefst 35% van de respondenten, de Paardenmarkt liever niet terug ziet komen. Het overige deel had liever gezien dat de eeuwenoude Paardenmarkt werd doorgezet op het Schoolfeestplein. De volgende poll gaat over de Corona-maatregelen. Houdt Goor zich er strikt aan of zijn ze te streng ? U mag het zeggen !

Fluimende zot met winkelverbod slaat toe bij AH

Een misselijkmakend incident bij supermarkt Albert Heijn. Daar heeft een plaatsgenoot dit weekend medewerkers van de winkel bespuwd. De man had al een winkelverbod en was het niet eens met de medewerkers, die hem de toegang weigerden. De man in kwestie ging verbaal verhaal halen en spuwde richting het personeel. Daarop is de politie ingeschakeld, die de fluimende zot hebben aangepakt op zijn wanstaltige gedrag. “Heel triest dat dit kan gebeuren”, laat eigenaar Guido Brandenbarg in een korte reactie weten.

B&W ziet geen heil in schrappen oranje afvalbak

Het College van B&W is tegen het samenvoegen van het zogenoemde PMD-afval (plastic) en hetg restafval. Dit antwoordt verantwoordelijk wethouder Harry Scholten in een raadsbrief na vragen van de lokale VVD-fractie. Landelijk en ook in de Hof van Twente wordt er steeds meer ander vuil aangetroffen in de oranje bak waardoor het te recyclen materiaal steeds vaker wordt afgekeurd. Dat kost de gemeente jaarlijks veel geld. Volgens het College moeten verpakkingen apart worden ingezameld vanwege een wetswijziging die op 1 juli van dit jaar is ingegaan. Daarnaast is er niet voldoende ‘nascheidings-capaciteit’ in Nederland. Ook is, zo staat in de raadsbrief, niet te bepalen hoeveel restafval een huishouden heeft, waarvoor betaald moet worden, als ook de verpakkingen in de grijze bak gaan. Scholten wil wel onderzoeken hoe het aantal kilometers van de vuilniswagens kan worden beperkt.

(meer…)


Lief en Leed

Sport