Sjoowavonden worden kleurrijk

De Sjoowavonden in zaal De Bebsel moeten dit jaar vooral kleurrijk worden. Het gekozen thema voor dit jaar is ‘A Colourful Sjoow’ en moet vooral een stuk muzikale diversiteit uitstralen tijdens de muzikale voorstellingen van 13, 14- en 15 maart. Nieuw is de deelname van de Goorse zangeres Linda Bleeker die in december al indruk maakte tijdens de Goorse Revue. Daarnaast is ook het Goorse duo Noor en Liv nieuw tijdens de Sjoowavonden waar ook artiesten uit Delden en Markelo ten tonele zullen verschijnen. De toegangsbewijzen voor zaterdagavond 14 maart zijn al uitverkocht. Er zijn nog wel tickets voor de vrijdagavond (13 maart) en zondagmiddag (15 maart). Meer informatie staat op de website van de Sjoowavond van Culturele Vereniging De Deurdouwers.

Gestampte meisjes en stickers ruilen

Een rustig weekeinde voor wat betreft de evenementen en activiteiten in het Goorse al kunnen de voetballiefhebbers wel weer hun hart ophalen met de herstart van de competitie voor de Goorse clubs. Morgenmiddag is er ook een laatste ruilmiddag van stickers voor het boek ‘Goor in beeld’ in het Goors Historisch Museum. Morgenavond staan de ‘Gestampte meisjes’ op de planken van De Reggehof met hun voorstelling ‘F*ke it’. Het trio dames brengt een avondvullende show met magie, illusies en de nodige humor. Voor alle evenementen check onze agenda.

Aangrijpend boek Lyanne Paskamp binnenkort in de winkel

Een bijzonder en aangrijpend boek van ex-militair Lyanne Paskamp onder de titel ‘Zij hoorden mijn schreeuwen niet’ wordt binnenkort gepresenteerd. Het boek van de 54-jarige Goorse gaat over haar tijd in Bosnië, de daaropvolgende posttraumatische stress-stoornis en haar moeizame weg naar geluk vaan haar en haar gezin. Het boek wordt op 10 februari uitgebracht en gepresenteerd door Minister van Defensie Ank Bijleveld maar is nu al te bestellen via deze LINK. Hieronder een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van het boek van Paskamp.

(meer…)

Alzheimercafé dinsdag feestelijk geopend

Het nieuwe Alzheimer Café gaat komende dinsdag, 28 januari, van start met een feestelijke opening in De Reggehof in Goor. Dat zal gebeuren door wethouder Pieter van Zwanenburg. Aansluitend wordt er informatie gegeven over wat er in het brein gebeurt bij iemand met dementie door Ilse Peters. Zij is gezondheidszorg-psycholoog bij TMZ. Het Alzheimer Café is een samenwerkingsverband van Carint Reggeland, Tafel van Goor, Salut en Alzheimer Nederland en vindt elke laatste dinsdag van de oneven maanden tussen 19:00 uur en 21:00 uur plaats in de Reggehof in Goor. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Salut. Telefoon: 0547-260053, app 06-20894999 of mail info@nullsalut-welzijn.nl.

Gorenaar moet boete betalen na vuistslagen

Een 20-jarige Gorenaar is vandaag door de rechter in Almelo veroordeeld tot het betalen van een boete van in totaal €900,-. Hij zou begin december in zaal Dieka in Markelo een andere bezoeker twee vuistslagen in het gezicht hebben gegeven nadat hij vernam dat zijn neefje door hem was geslagen. De Gorenaar moet een boete van €500,- betalen alsmede €400,- smartegeld. De Goorse advocaat Kant pleitte in Almelo voor vrijspraak omdat het slachtoffer de verdachte daarvoor zou hebben geslagen en beriep zich op noodweer maar daar ging de rechter niet in mee. (Bron: Tubantia)

Tukkercup-duel GFC gestaakt, Twenthe uitgeschakeld

Het duel in de kwartfinale van de Tukker Cup tussen GFC en Bon Boys is gisteravond na 45 minuten voetbal gestaakt. Scheidsrechter Dennis Reuvers voelde zich door de Goorse ploeg dermate bedreigd dat hij niet meer verder wilde spelen. In de Tubantia zegt de arbiter uit Haaksbergen dat de commotie ontstond na een penalty die na één minuut werd gegeven aan Bon Boys. Daarop ging GFC-aanvaller Simon Ruumpol volgens Reuvers erg tekeer waarop hij hem geel gaf. “Daarna ging het licht uit bij hem en liep hij tegen mij aan. Daarop bedreigde hij mij door te zeggen dat hij mij nog wel zou pakken”, aldus de scheidsrechter op de website van de regionale krant.

(meer…)

Hof van Twente gestart met Lokaal Sportakkoord

Een werkgroep van twintig personen uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente is deze week begonnen met de vorming van een lokaal sportakkoord. Dit moet leiden tot extra impulsen aan sport- en beweegactiviteiten. De werkgroep komt voort uit de startbijeenkomst die op 16 december is gehouden in het gemeentehuis. In het sportakkoord komen afspraken tussen gemeente, lokale sportaanbieders en maatschappelijke partners over sport en bewegen in de nabije toekomst in de Hof van Twente.

Minister Bruins tekende in 2018 het Nationaal Sportakkoord
(meer…)

Lidwien en Saskia bedwingen marathontocht op de Weissensee voor het goede doel

Een stralende glimlach van oor tot oor bij Lidwien van de Riet en Saskia Smit. En met recht. De Goorse dames hebben vandaag 100 kilometer in successie afgelegd op de iconische Weissensee. De tocht stond in het teken van het goede doel. De Goorse schaatssters oogsten een mooi bedrag van ruim €1800. Lidwien en Saskia hebben de ijzers opgeborgen en dompelen zich nu onder in de apres-ski in het Oostenrijkse wintersportgebied.

Nauta voorzitter landelijk comité van de regio’s

Ellen Nauta is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse gemeentelijke delegatie van het Comité van de Regio’s. De burgemeester van de gemeente Hof van Twente neemt daarnaast vanaf 12 februari ook het voorzitterschap van de gehele delegatie over van de commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk.

(meer…)

Damocles…

Regelmatig krijg ik berichtjes met tips waar mijn volgende publicatie over moet gaan. Van alles komt voorbij. Van verkeersperikelen in de Molenstraat en Korte Dijk tot leegstand in het centrum tot aan het sluiten van panden in verband met criminele activiteiten. Van de week kreeg ik zo’n berichtje met een noodkreet over de uitvoering van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO)…

(meer…)
-->

Lief en Leed