Bombardement en Poolse bevrijders centraal tijdens Goorse vrijheidsviering

Het bombardement op Goor (foto) met tientallen burgerdoden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog én de bevrijding door Poolse soldaten twee weken later, staat centraal tijdens de viering van 75 jaar vrijheid in Goor. De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog wijkt daardoor in Goor flink af van die van omringende plaatsen. Tijdens de eerste herdenking op 24 maart aanstaande, op het tijdstip van het bombardement (09.49 uur) zullen de kerkklokken van Goor luiden. Waarna bij het monument op het Sterplein de namen van de 80 slachtoffers door leerlingen van de Goorse basisscholen worden voorgelezen. Op 8 april zal bij de herdenking en viering van 75 Jaar bevrijding een delegatie aanwezig zijn van de Poolse ambassade. Keep Them Rolling, het rijdende museum van oorlogsvoertuigen, zal de bevrijding naspelen, evenals de spectaculaire overtocht over het Twente-kanaal.

(meer…)

Schmeltz, Leuck, Hofdance en wandeltochten

De evenementenkalender voor dit weekeinde meldt allereerst het optreden van Sidney Schmeltz in De Reggehof vanavond. De cabaraetier geniet landelijk bekendheid met zijn items bij Powned en filmpjes op Youtube. Vanavond is er ook een Classic Rock-avond bij Grand Café De Zon met de band Leuck. In de Stoevelaar treedt morge het nieuwe zangduo Soul to Soul op en morgenavond staat in De Reggehof weer het jaarlijkse dansfeest Hofdance (foto) op het programma en is de feestelijke heropening van Café De Whee. Ook vieren de hockeyers van GMHC het 60-jarig bestaan in het eigen clubhuis. Zondag zijn er weer winter-wandeltochten van Tempo DMG met start en finish bij De Ster in het Goorse stadshart. Er is eveneens weer een ZondagMiddagCafé voor senioren op deze eerste dag van maart. Voor alle evenementen check onze kalender.

PvdA wil dat Gorenaren profiteren van zonnepark Waterlanden

De partij van de Arbeid wil dat de gemeente Hof van Twente gebruik maakt van de mogelijkheid om een aantal hectare op te eisen van het toekomstige zonnepark Waterlanden in Goor. Het bedrijf dat de panelen plaatst, Solar Fields, gaat ervanuit dat de gemeente geen gebruik van gaat maken van de contractuele mogelijkheid om vijf hectare zelf te exploiteren. De PvdA wil dat de gemeente dat wel doet en de panelen ten behoeve van de Postcoderoos laat komen. Er is bij bewoners veel behoefte om daaraan mee te doen maar er zijn nog te weinig eigen productie-locaties. Waterlanden zou hier volgens de socialisten een oplossing kunnen bieden. Waarom de gemeente niet inhaakt is nog niet bekend. PvdA-fractievoorzitter Fred Rijken wil weten of de gemeente ‘heeft zitten slapen’ of dat Solar Fields zich niet aan de afspraken houdt.

Zonnepark Waterlanden dat wordt aangelegd achter de wijk Heeckeren

Prins Jan II geeft de sleutel weer aan Spaans

De carnavalsvierders uit ’t Twentse Haagje hebben inmiddels het pak weer opgeborgen. Het feest der zotten zit erop en dus ook de stortvloed aan berichten na de afsluiting in het gemeentehuis van Prins Mark. De redactie van Oald Goor wilde dit echter passend afronden door nog een keer terug te kijken in het verleden toen Jan ‘van de Zon’ Brunnekreef als Prins Carnaval van De Meerpoeten de sleutel na het feest weer overdroeg aan burgervader Spaans. Vandaag exact 44 jaar geleden.

Paalzitten voor het goede doel

In het weekend van vrijdag 1 en zaterdag 2 mei wordt er een paalzit-wedstrijd georganiseerd in alle kernen in de gemeente Hof van Twente. In alle kernen. In Goor gebeurt dit bij Grand Cafe de Zon. Dit om geld in te zamelen voor de stichting Doors Wide Open die minima-gezinnen én het Leger des Heils die zich tevens inzet voor de armoede-bestrijding. De paalzitters gaan op vrijdag 1 Mei om 20.00 uur op een paal zitten en de bedoeling is dat er na 25 uur een winnaar uit komt. Een week later volgt er een finale op de plek waar de meeste donaties zijn opgehaald. Wie mee wil doen kan zich opgeven bij Grand Café De Zon. Verdere info via hofinactie@nullgmail.com.

In 2016 was er ook een Paalzit-contest bij Café De Whee

Schapen dood gebeten bij Het Kukelnest

In een weiland bij kinderboerderij Het Kukelnest zijn in het afgelopen weekeinde twee schapen dood gebeten. Dat is vermoedelijk gebeurt in de nacht van vrijdag op zaterdag. De schapen hebben verwondingen aan de oren, de nek en de wangen wat volgens de politie duidt op een aanval een hond of een wolf. De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten. Bron: 112 Goor.

Sterzo na enerverend weekend richting jubileumjaar

Het was een weer een enerverend weekeinde voor de leden van de Goorse carnavalsvereniging Sterzo. Die sloten gisteren de de serie dolle dagen af met een bijeenkomst in het gemeentehuis met de zusterverenigingen De Höftemennekes uit Hengevelde en De Hagmölln-lummels uit Bentelo. In een speciale raadsvergadering werd naast het teruggeven van de stadssleutel, ook terug gekeken op het afgelopen weekeinde. Onder meer door de Goorse Prins Mark Escher waarvan onder meer het oprit van zijn woning in Hengevelde, het moest ontgelden. Ook werd uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van President Jan Roelofsen die bij Sterzo in deze functie wordt opgevolgd door Ramon Freriksen. CV Sterzo zal in het komende jaar de elfde Prins verwelkomen en dat carnavals-jubileum zal, volgens de beleidsmakers, op grootse wijze worden gevierd.

(meer…)

18 bomen voor Goor gereserveerd voor Boomfeestdag

Op 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. Dan worden er symbolisch 110 bomen uitgereikt aan de Groene Loper die beschikbaar zijn gesteld door de Provincie Overijssel. Daarvan zijn er 18 bestemd voor Goor. Eenieder die dat wil kan een boom reserveren via de website van De Groene Loper. De gereserveerde 110 bomen worden tijdens de natuurwerkdag op 7 november 2020 uitgereikt en in het echt geplant. De Boomfeestdag op 18 maart wordt dit jaar in Bentelo gevierd.

Twente-fans slepen grote boom van de weg

Ze komen geregeld negatief in het nieuws. Maar een groep FC Twente-supporters uit Goor heeft zich zondag van zijn beste kant laten zien. Zij staken de armen uit de mouwen na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Bij Afslag Rijssen lag een flinke boom op de weg, die ze met z’n allen naar de kant hebben gesleept. Na de teleurstellende wedstrijd tegen FC Utrecht reed de touringcar vol supporters uit Goor terug naar huis. De mannen wilden gauw terug naar Twente om carnaval te vieren. Binnen een kwartier was de boom weg met behulp van zo’n zestig fans.

Ik pas…

En een onstuimig weekje was het. Met een stuk gewaaide screen en waterlekkage op plekken waar ik niet wist dat het kon lekken en tot overmaat van ramp een kapotte dakgoot, is het wel duidelijk dat het huis hier en daar wat broodnodig onderhoud nodig heeft. Daar hadden we van de week dan ook mooi de tijd voor. Absoluut een luxe bij werkzaam zijn in het onderwijs; veel vakanties. Dit keer dus geen tripje naar de Canarische Weilanden maar een weekje “Rund um Hause”.

(meer…)

Overig nieuws

-->

Lief en Leed