Geen politieke gevolgen voor Bijleveld na kerkbezoek

Het bezoek van demissionair minister Ank Bijleveld aan de Goorse Hofkerk op kerstavond, krijgt voor haar geen politiek staartje. Het bezoek was volgens demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was het bezoek een persoonlijke keuze van de Goorse en daarom wordt er verder geen actie ondernomen. Over het kerkbezoek werden door D66-Kamerlid Groothuizen, kamervragen gesteld. Ook de vakbond voor defensiepersoneel uitte kritiek op het kerkbezoek in Coronatijd. Bijleveld was daar mede omdat haar man Riekele vrijwilligerswerk doet voor en in de Hofkerk. Er waren op Kerstavond 16 mensen in de kerk.

27 januari 2017, toen er nog geschaatst werd…

Dat onderstaande foto, genomen op vrijdag 27 januari 2017, inmiddels in de categorie Oald Goor is beland, zegt genoeg. Een, voor de schaatsliefhebbers, triest record is daarmee gebroken. Destijds kon er vier dagen lang worden geschaatst op de Goorse ijsbaan ’t Slag voordat op de 27e bleek dat de baan om 16:00 uur gesloten moest worden omdat het ijs toen te zwak werd. Sinds de telling van de Goorse ijsclub die in het jaar 1900 is begonnen, is het nooit voorgekomen dat er vier jaar achtereen niet geschaatst kon worden. Maar wellicht gloort er hoop voor de komende maand. Enkele weerdeskundigen voorspellen een periode van vrieskou met temperaturen ver onder nul maar of het genoeg is voor Goors schaatsplezier ? Dat blijft nog even de vraag.

Nauta: “niet dronken na half vijf over straat zwerven…”

In een videoboodschap heeft burgemeester Nauta een update gegeven over de Corona-maatregelen en de naleving ervan in Goor en de overige kernen in de Hof. Allereerst gaf ze de complimenten aan de burgers over de naleving van de avondklok in de eerste drie dagen en het uitblijven van protesten. Daarna had de burgermoeder nog wat bemoedigende woorden voor ondernemers, ouderen en kinderen. Voor de jongeren in de hogere leeftijdscategorie ging het waarschuwende vingertje wel omhoog: “Zoek niet de randen op van wat mag. We zien nog veel dronken jongeren na half vijf over straat zwerven. Niet doen!”. De videoboodschap van Ellen Nauta is via deze LINK te bekijken.

Bewoners Blauwververij vrezen verkeersoverlast na verlegging Bunschotenstraat

Een aantal bewoners van de Goorse Blauwververij hebben bezwaar aangetekend tegen het plan om de Bunschotenstraat te verleggen en twee-richtingsverkeer in de Molenstraat mogelijk te maken. In een brief hebben twee initiatiefnemers opgeroepen om te ageren tegen de huidige plannen die volgens de bewoners moeten worden aangepast om verkeersoverlast in de woonwijk te voorkomen…

(meer…)

Hof van Twente ook 2021 Fairtrade-gemeente

De commissie titeltoekenning én het bestuur van de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland heeft in het titelrapport deze maand, de Hof van Twente positief beoordeeld. Dit betekent dat de gemeente ook in 2021 de titel Fairtrade-gemeente mag voeren. Annelies Heeres (foto), voorzitter van het lokale kernteam is uiteraard verheugd met de goede beoordeling: “Ik ben natuurlijk enorm blij met verlenging van deze titel en hoop dat nu ook meer scholen naast een groene school ook Fairtrade-school willen worden”.

(meer…)

Voel je d’r eens aan…

Nooit gedacht dat ik op 41-jarige leeftijd nog eens huisarrest zou krijgen. Niet van een boze papa of mama die niet geamuseerd waren als het weer eens iets later was geworden bij ‘De Zon’ of voor die keer dat jongetje Kremers door oorzaak ‘luiheid’ z’n school had verprutst. Deze keer krijgen we allemaal en massaal huisarrest van ‘Ome Corona’…

(meer…)

Ook vernielingen aan oude gemeentehuis

Het wachthok op het perron van het station in Goor is niet het enige dat in het afgelopen weekeinde ten prooi viel aan vandalen. Ook een ruit van het ‘oude gemeentehuis’ aan de Goorse Diepenheimseweg werd ingegooid. Het is niet ondenkbaar dat dezelfde daders hiervoor verantwoordelijk zijn maar daarover is de politie nog in het ongewis. De vernieling werd gisterochtend opgemerkt door mensen die er nu werkzaam zijn. Het statige gebouw doet nu dienst als werkruimte voor een aantal bedrijven dat er kantoor houdt. Er is aangifte gedaan bij de politie en getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Wel vrees voor ongeregeldheden maar geen incidenten in de Hof

De politie Hof van Twente zegt op Facebook dat ze in de afgelopen dag berichten binnen heeft gekregen dat er ongeregeldheden zouden plaatsvinden in Goor en de overige kernen in de Hof. Deze site bereikte via verschillende kanalen het bericht dat er een protest tegen de ingestelde avondklok op handen zou zijn op het Schoolfeestplein maar daar is vanavond niets van gebleken. Volgens de politie zijn de berichten zijn erg waardevol geweest omdat ze daardoor bij dreiging snel op konden treden en ongeregeldheden konden voorkomen zoals in andere steden in het land.


Race tegen de klok…

Heel veel evenementen gaan al niet door én door de strengere maatregelen gaat nu ook zelfs een streep door online-bijeenkomsten door de naderende avondklok en de visite-beperking. Zo ook in ’t Twentse Haagje. Bij vv Twenthe gaat de Quarantaine Quiz van zaterdag niet door en ook bij andere instellingen wordt er druk vergaderd hoe om te gaan met de huidige beperkingen. Zo worden bij alle sportverenigingen en instellingen nu al conceptschema’s vervaardigd om de jeugd zoveel als mogelijk te laten sporten. Ook de supermarkten zijn druk bezig om de diensten aan te passen om zich klaar te stomen voor het zoveelste nieuwe normaal. Zelfs in het doorgaans rustieke Goor wordt het voor een aantal een race tegen de klok…

Digitaal lokaal kinderverhaal nu als prentenboek uitgegeven


HofPower heeft het digitale verhaal over de schapenvriendjes Bic & Lev nu als prentenboek uitgegeven. Bic en Lev gaan in het verhaal op zoek naar een ideale plek in Hof van Twente. Het verhaal, op rijm, is geschreven door medewerkers van de gemeente Hof van Twente, de illustraties door de Goorse Lisa Kranenberg. Het verhaal over de schapenvriendjes Bic & Lev is online te bekijken via deze LINK . Alle basisscholen hebben inmiddels een exemplaar ontvangen inclusief speciale Bic & Lev-thee voor de leerkrachten.