Hej d’r last van?…

Hoe moeilijk kun je het elkaar soms maken? Gisteren scrolde ik door nieuwsberichten op de verschillende nieuwssites die onze Hof rijk is en bemerkte een boel wrevel. Of het nu gaat over woonwagenplaatsen, opvang van leerlingen bij ‘De Wonderschool’ in het pand van een voormalige kleuterschool, gedoe over de nieuw te bouwen Lidl op de plek van de Rabo óf nieuwbouw achter ‘De Ster’. Het is allemaal niet goed of het deugt niet…

(meer…)

Gijminkschool moet nu alweer op zoek naar nieuwe directeur

De openbare Daltonschool ’t Gijmink moet enkele maanden na de aanstelling van Han Klarenbeek )foto) als nieuwe locatie-directeur, alweer op zoek naar een nieuwe leidinggevende. In een brief die naar de ouders van de leerlingen is gestuurd staat dat ‘verschillen van inzicht, visie en verwachtingen’ ten grondslag liggen aan het snelle vertrek van de 58-jarige Gorenaar die Irene Gruppen opvolgde als directeur aan het begin dit schooljaar. De directietaken worden op de Gijminkschool voorlopig waar genomen door Joanneke Huuskes. Klarenbeek die al 37 jaar actief in het onderwijs, gaat binnen het overkoepelende OPO Hof van Twente andere werkzaamheden verrichten.

Auto te water in De Meene UPDATE)

Een personen-auto is aan het einde van de middag het Twentekanaal ingereden. De geparkeerde auto, die waarschijnlijk niet op de handrem stond, is het water ingegleden vanaf de Meenweg net buiten Goor. Er is niemand gewond geraakt. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar het wachten was op een speciaal bergingsteam. Die kwam aan het einde van de avond om de auto uit het water moet takelen. (Foto’s: Hof van Twente Fotografie)

(meer…)

Straatmeubilair en verkeersborden steeds vaker vernield

Het straatmeubilair en de verkeersborden in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente, worden steeds vaker vernield. Dat constateert de gemeente die via social media de hulp van burgers vraagt om vernielingen te melden en ook eventueel daders aan te wijzen om zo ook de kosten te kunnen verhalen. De gemeente en Gildebor zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het straatmeubilair, het openbaar groen en de wegen. De kosten voor vernielingen komen uiteindelijk bij de belastingbetaler terecht, aldus de gemeente die bovendien aangeeft dat de verkeersveiligheid in het geding is als verkeersborden er niet meer zijn of niet goede zichtbaar zijn. Meldingen kunnen gedaan worden via deze LINK.

Filmhuis draait goed ondanks Corona-crisis

Ondanks alle Corona-maatregelen heeft het Goorse Filmhuis Alleman niets te klagen. Het nieuwe filmseizoen kende een prima start met veel uitverkochte filmvertoningen. Dat komt met name door het succes van ‘De beentjes van Sint Hildegard’. Deze Twentse film met een hoofdrol voor Herman Finkers (foto midden), werd in Goor zo’n dertig keer vertoond. Door de verscherpte maatregelen is wel besloten om het Filmfestival, dat gepland stond voor 8 november, voor dit jaar te schrappen.

(meer…)

Wolters wil met van Zwanenburg aan de leugendetector

Als het aan Martha Wolters ligt, gaat ze binnenkort samen met wethouder Pieter van Zwanenburg aan een leugendetector om zo duidelijk te krijgen of haar inderdaad door hem een woonwagenstandplaats is toegezegd in 2018. In een open brief aan deze site richt ze zich tot de wethouder met een reactie op diens uitlatingen in de Tubantia. Van Zwanenburg zei dat getuige de vele kopjes koffie die PvdA-raadslid Fred Rijkens bij haar drinkt, er een vertegenwoordiger van haar in de gemeenteraad zit. De ingezonden brief is hieronder via ‘lees meer’ te lezen.

(meer…)

Week van de Voedselbanken

Het is de week van de Voedselbanken. Mede dankzij vele vrijwilligers en donateurs wordt het, ook in Goor en omgeving, mogelijk gemaakt dat er wekelijks goed gevulde voedselpakketten gratis worden verstrekt aan mensen die het nodig hebben. Met hulp van de voedselbank kunnen zij toch elke dag een gezonde maaltijd op tafel zetten. Welzijnsinstelling Salut helpt mensen die ook behoefte hebben aan hulp op deze manier.

(meer…)

Oorlogsherinnering uit De Meene

We kregen een indrukwekkende mail van Herman Klein Nagelvoort die nog vaak moet terugdenken aan de oorlogsjaren. De nu 87-jarige Gorenaar schreef één van zijn vele herinneringen op uit de periode dat de oorlog op het einde liep. De toen 11-jarige Klein Nagelvoort ging destijds vaak met vrienden naar De Meene en dat bleek niet altijd zonder gevaar in die tijd. Lees de memoires van een dag in september van 1944 hieronder…

(meer…)

118 Corona-besmettingen in de afgelopen week in de Hof

Het aantal geregistreerde Corona-besmettingen is in de afgelopen zeven dagen ook in de Goor en de overige kernen in de Hof van Twente snel opgelopen. Er werden deze week 118 mensen uit de Hof positief getest waarmee de situatie, net als in de rest van Twente, in de categorie ‘ernstig’ is ingedeeld. De cijfers zijn door de GGD Twente gedeeld op de website Twentsegezondheidsverkenning.nl en in te zien via deze LINK. In de Hof van Twente is met name het hoge aantal besmettingen in Hengevelde opvallend.

Ondergrondse storing oorzaak lichtuitval in delen van Goor

Het was in de afgelopen week knap donker op verschillende plaatsen in Goor. De straatverlichting deed het ’s avonds onder meer niet in de wijk ’t Heeckeren, de Kloosterlaan en de Hengevelderstraat. Gisteravond was er wel weer licht in de duisternis. De oorzaak is, volgens een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente, een ondergrondse netwerkstoring waarmee netbeheerder Coteq (onderdeel van Cogas) nog steeds bezig is.

Overig nieuwsLief en Leed

Sport