Derde nederlaag op een rij voor GFC

Bij GFC duurt de competitie beduidend een paar weken te lang. De Oudste Goorsche verloor vanmiddag wederom een topper in de vierde klasse F in het district Oost. Juventa’12 was met 2-0 te sterk op Sportpark Heeckeren. De ploeg van trainer Romano Lammertink, die lange tijd een outsider leek voor het kampioenschap, verloor de afgelopen weken ook al van ATC’65 en Daarlerveen. GFC besluit volgende week de reguliere competitie met een wedstrijd tegen SVV 56.

Zaterdagteam vv Twenthe besluit met kampioenschap

Afscheid in stijl. De mannen van het zaterdagteam hebben in hun allerlaatste wedstrijd beslag op het kampioenschap in de reserve vijfde klasse. De formatie van trainer Martijn van der Einde gaat met pensioen en voor een groot deel op in het derde van de zondagteams. Het zaterdagteam van de Tricolores, die de afgelopen jaren vaker kampioen werd, won vandaag met maar liefst 8-2 van Excelsior`31, waardoor concurrent DES de loef werd afgestoken. En zo nam balkonridder en aanvoerder Tom Berkers afscheid met wederom een titel bij vv Twenthe.

Reünie Stoevelaar in kader 50 jarig bestaan

Op 7 december 2021 bestond De Stoevelaar 50 jaar. Door corona werd het toen niet gevierd meer dat gaat binnenkort tocht gebeuren. Precies een half jaar na de 50e verjaardag. Dit met een feestweek en een reünie op donderdag 9 juni van 17.00 -21.00 uur. in comnbinatie met een Barbecue, is dan ook de tentoonstelling ‘De Stoevelaar van vroeger tot nu’ bekijken én de nieuwste snufjes op het gebied van zorgtechnologie. Oud-medewerkers worden opgeroepen om zich aan te melden. Dat kan via reuniestoevelaar@nullcarintreggeland.nl. De kosten bedragen € 17,50.

GFC strijdt voor nacompetitie, Hector kan zich veilig spelen

Nog twee duels in de reguliere voor de Goorse voetbalclubs in de vierde klasse. Vandaag speelt GFC op eigen veld tegen de nummer 2 Juventa ’12 uit Wierden en een goed resultaat is nodig om de nacompetitie voor promotie te bereiken. De wedstrijd op sportpark Heeckeren begint om 14:30 uur. Hector speelt morgen tegen de nummer voorlaatst Buurse en kan zich veilig spelen in de vierde klasse B van het zondagvoetbal. Als er gewonnen wordt en Diepenheim verliest van Delden dan is handhaving een feit. Twenthe is nagenoeg veilig na de zege op Sportclub Rekken vorige week en gaat morgen op bezoek bij Hoeve Vooruit dat nog strijdt om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De zondagduels beginnen om 14:00 uur.

FC Twente weer naar Goor voor oefenwedstrijd

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen gaat FC Twente een wederom een oefenwedstrijd spelen in Goor. Op zondag 3 juli zal het Deense FC Nordsjaelland de tegenstander zijn op sportcomplex Heeckeren. Het is de tweede oefenwedstrijd van de Enschedese eredivisionist die op 25 juni in Haaksbergen tegen Bon Boys zal spelen. GFC organiseerde ook in de voorbije jaren oefenwedstrijden van FC Twente en verwelkomde onder meer het Spaanse Espanyol en het Turkse Göztepe in Goor (foto).

Zippy Toys bezig aan laatste dagen

Na de sluiting van Sport Inn is ook speelgoedwinkel Zippy Toys aan de laatste dagen bezig. De winkel van Judith Zuidberg gaat na morgen niet meer open. Grote prijsontwikkelingen in de speelgoedbranche en de verschuiving van verkoop naar online-kanalen liggen ten grondslag aan de sluiting. Zippy Toys opende in juni van 2018 de deuren van het winkelpand aan de Grotestraat. Of er al andere invulling is voor de winkel is nog niet bekend. Zippy Toys houdt vandaag en morgen een grote uitverkoop van speelgoed.

E8 Radiofeest, Focus on Talent en concerten Reggehof

De evenementenkalender vermeldt weer een aantal interessante activiteiten voor dit weekeinde. Zo is er vanavond de vierde editie van Focus on Talent bij Café Spek met diverse artiesten en gerenommeerde muzikanten als Michael de Waard en Henk Olijdam. Bij Café De Ster is het jubileumfeest van E8 Radio in de stijl van de vroegere Goorse discotheek E8 (afbeelding). In de Reggehof treden de leerlingen van Home of Talents voor het voetlicht tijdens een ‘Hemels Podiumconcert’. Morgen is er een ‘Rookie-concert’ met de eerste jaars-leerlingen van de muziekschool. RH Cinema draait morgen de film Down Town Abbey en zondag The bad guys. Voor alle evenementen check onze kalender.

Veel belangstelling voor Buddy’s Open Air

Het blijkt ook na twee jaar afwezigheid nog een schot in de roos: Buddy’s Open Air. Het inmiddels traditionele evenement met Hemelvaartsdag bij café Buddy’s. Op het grote terras van het etablissement aan de Deldensestraat treden vanaf vanmiddag diverse artiesten en bands op. Naast de jonge band Numberplate treden ook het duo Anique en Robin, Your ten Dam, The Blue Jays en Paul Schabbink en Marcel Mengerink op. Voor de inwendige mens staan er foodtrucks.

(meer…)

Hof voldoet nog lang niet aan doelstelling huisvesten statushouders

De gemeente Hof van Twente voldoet nog lang niet aan de eis van het rijk om voor 1 juli veertig statushouders te huisvesten. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Er zijn tot op heden 17 asielzoekers met een verblijfsvergunning gehuisvest terwijl dat er dan 40 moeten zijn. Dat komt neer op 43%. De Hof van Twente hoort hierbij bij de 139 gemeenten die nog niet op de helft van de doelstelling zijn. In Nederland zijn er 10 gemeenten die nog helemaal geen statushouders hebben ondergebracht. Het ministerie publiceert elke maand cijfers en daaruit blijkt dat twee derde van de gemeenten veel te weinig woonruimte aanbiedt.

Bloem & Lifestyle Annabel naar pand Sport Inn

Deze week werd bekend dat Sport Inn vertrekt uit Goor en nu al is er nieuwe invulling voor het winkelpand in de Grotestraat. Bloem & Lifestyle Annabel, dat nu nog iets verderop zit, gaat de bloemenwinkel naar die plek verhuizen. Dat zal in augustus gebeuren. “Ik ben enorm trots en blij om dit grote nieuws nu te kunnen delen. Samen met mijn team gaan we dit avontuur aan. De nieuwe bloemenwinkel wordt ruim twee keer zo groot” zegt de jonge onderneemster Anne Beltman van de bloemenzaak…

(meer…)