Treinreizigers krijgen last van werkzaamheden

Treinreizigers vanuit de richting Hengelo naar Goor en vice versa moeten in de komende week rekening houden met vertragingen. Er zijn van komende maandag tot en met komende donderdag werkzaamheden in Hengelo en Oldenzaal. Daar wordt het spoor vernieuwd. Ook zijn er werkzaamheden aan het station in Hengelo en Almelo. De eerste trein van Goor naar Hengelo en de laatste trein van Hengelo naar Goor zal in ieder geval niet rijden in deze periode. Daarvoor worden bussen ingezet.


Horeca-controle in Goor

De politie heeft gisteravond in een aantal Goorse horeca-gelegenheden een controle gehouden in het kader van de drank- en horeca-wet. Daar werd bekeken of de geldende regels werden nageleefd en men over de juiste vergunningen beschikte. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Hof van Twente, de sociale recherche Twente en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Voor zover bekend zijn er geen misstanden geconstateerd. De politie zegt alle resultaten in de komende periode te evalueren.

Arie en Sylvester, Oktoberfest en wandeltochten

De activiteitenkalender voor dit weekeinde meldt onder meer de cabaretshow van het duo Arie en Sylvester, morgenavond in de grote zaal van De Reggehof. In de voorstelling ‘Wie?’ komen de beste acts en grappen uit eerdere shows nog een keer voorbij. Bij Café Johny’s is er volop Duitse ‘gemütlichkeit’ met een heus Oktoberfest. Dit alles onder leiding van de bekende DJ Rob Toonen (foto). Morgenvroeg starten vanaf camping Monte Bello ook weer de jaarlijkse herfst-wandeltochten van Kariboes over diverse afstanden. Voor alle evenementen check onze kalender.

Thema optocht 2020: Dit is Goor

De Allegorische Optocht 2020 heeft als thema “Dit is Goor”. Dit onderwerp kwam donderdagavond uit de koker van commissielid Mark van het Bolscher en werd omarmd door de zaal. De jaarlijkse vergadering was een onderhoudend soebat voor de optochtdeelnemers en de jury, die een kritisch en constructief onderhoud hadden over de afgelopen optocht, welke een prooi werd voor Kump Wa Good.


Van Malieveld naar Schoolfeestplein…

Een armada van tractoren trok aan het begin van de avond door Goor met als bestemming het Schoolfeestplein. Het boerenprotest van vorige week en gisteren kreeg daarmee ook een lokaal vervolg. De circa zeventig landbouw-voertuigen zetten, ook met vlaggen en zichtbare leuzen, hun protest tegen het voorgenomen stikstofbeleid, kracht bij. En dit speciaal voor de thema-bijeenkomst over biodiversiteit die vanavond in De Reggehof wordt gehouden. Tijdens die bijeenkomst zijn ook de voorgenomen stikstofmaatregelen onderwerp van gesprek.

(meer…)

Minder uitzettingen door ander beleid

Woningcorperatie Viverion, dat veel woningen in Goor verhuurd, gaat samen met welzijnsinstelling Salut en de gemeente Hof van Twente bezig om betalingsproblemen bij huurders zo snel mogelijk op te lossen en uitzettingen te voorkomen. Dat gebeurt via het project ‘Vroeg erop af‘ dat al in meer dan 100 andere gemeenten wordt toegepast. Afgelopen week is daartoe een overeenkomst ondertekend. Het is de bedoeling om nu zo snel mogelijk in actie te komen als er signalen zijn over betalingsproblemen zijn. De huurders krijgen dan hulp van de genoemde instellingen die ook samen werken met ziektekostenverzekeraars en energieleveranciers. Het aantal gedwongen uitzettingen door huurachterstanden is in Goor en omgeving al wel dalende in de afgelopen jaren.

Het contract werd in de afgelopen week ondertekend door onder meer wethouder Pieter van Zwanenburg

Goorse kunstenaar in de race voor ‘Schilderij van het jaar’

De Goorse kunstenaar Patrick van den Burg is met twee schilderijen vertegenwoordigd in de landelijke contest ‘Schilderij van het Jaar’. Daarmee is onder meer een geldbedrag van €2019 te winnen en een expositie in de bekende kunstzaal van Heijningen aan het Haagse Noordeinde. Van den Burg is in de race met het werk ‘Verborgen schoonheid’ dat symbool staat voor de schoonheid van het leven waarvoor eenieder kan stemmen via deze LINK. Daarnaast is ook ‘Circle of Life’ ingeschreven waarin de emoties van de kunstenaar zijn terug te zien tijdens een intense periode voor een kinderwens. Stemmen op dit werk kan via deze LINK.

Onderzoek naar asbest in speeltuinen

De bodems van speeltuinen in Goor worden volgende week woensdag onderzocht op asbest. Het gaat om speeltuinen, speelvelden en groenstroken  Rietzangerstraat, Nachtegaalstraat, Merelstraat, Het Jannink, Gossinksweide en het Zompepad. Volgens de gemeente zijn er geen aanwijzingen voor bodemverontreiniging met asbest. ‘Er wordt voor de zekerheid een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd in en rond speelplekken. Het doel van het bodemonderzoek is uit te sluiten dat op de locatie van het speelterrein asbest aanwezig is.

Foto: Hof van Twente Fotografie

Ook boeren Zeldam roeren zich…

Ze zijn in alle vroegte weer met duizenden op pad gegaan om vandaag protestacties te voeren in De Bilt bij het RIVM en wederom in Den Haag. Het voorgenomen nieuwe stikstofbeleid is vele bruggen te ver en een bedreiging voor agrarisch Nederland, zo is het devies en dat moet Nederland weten. Ook een groot aantal boeren uit het buitengebied van Goor zijn weer opgenomen in de protestmars die vanochtend voor vele kilometers file zorgde. Vanaf ’t Zeldam is de ondersteuning er ook visueel langs de N346 bij van de Riet. Daar is gisteravond een grote rij tractoren neergezet met vlaggen en protestborden…

(meer…)

‘Notenkraak’ verijdeld bij de Lidl

Twee pogingen van een aantal Roemenen om voor een groot bedrag aan noten te stelen bij het Goorse filiaal van de Lidl zijn mislukt. Dit door de oplettendheid van medewerkers van de Duitse supermarktketen. De ‘notenbende’ was ook al actief bij Lidl-vestigingen in Lochem, Deventer en Apeldoorn. De dieven doen een zogenoemde ‘Big Shopper’ in een mandje en die laden ze vol met zakken noten uit het duurdere prijssegment. De grote tas zetten ze bij de ingang om vervolgens een klein artikel af te rekenen. Daarna glipt é”en van de bendeleden weer naar binnen om met de Big Shopper vol noten naar buiten te lopen. De politie vraagt ook het winkelend publiek om oplettend te zijn.

Overig nieuws-->

Lief en Leed

Sport