Leerlingen Waerdenborch doen kennis op bij Goorse bedrijven

Een groot aantal Goorse leerlingen van de Waerdenborch hebben vorige week een mooie ervaring opgedaan in het technische bedrijfsleven. In totaal werkten 33 bedrijven mee aan deze activiteit van de Waerdenborch in Holten en Goor waarvan twaalf uit het Twentse Haagje. Het doel van deze activiteit is de in totaal 240 leerlingen een brede kijk op techniek te geven. Het einddoel is de verbetering van de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector, en daarmee de invulling van de vraag naar technisch personeel.

(meer…)

En zo ziet de Kerkstraat er ineens heel anders uit…

De Croes en Reef, de woonwinkel van Koster en later de Rabobank. Het was jarenlang beeldbepalend voor het deel van de Goorse Kerkstraat tussen De Wheeme en de Laarstraat. Nu de slopershamer ook de laatste bouwstenen naar de grond heeft gewerkt ziet het er ineens heel anders uit en is een terrein vol puin het aangezicht om later plaats te maken voor een nieuwe Lidl-supermarkt. Zoals genoegzaam bekend is daar bog steeds veel weerstand tegen. Niet alleen voor de te verwachten verkeersproblemen maar ook voor de uitstraling want ondanks mooie plannen van de Duitse grootgrutter lijkt de vrees voor de komst van een winkelpand vol reclame niet ongegrond…

Kouder herfstweer in aantocht…

Volgens de Goorse weerman Eric Effing moeten we ons in het Twentse haagje opmaken voor kouder herfstweer dan in de afgelopen periode. In het afgelopen weekeinde is volgwens hem op vliegbasis Twente de eerste officiële vorst op 2 meter hoogte gemeten; -0,5 graden en aan de grond vroor het -2,3 graden. “Komende week schakelt de herfst nog een paar tandjes bij. Eerst wordt het warm met veel wind, en daarna koelt het flink af” aldus Effing die zijn bijdrage kracht bijzet met een fraaie herfstfoto van een Tondelzwam.

Inwonersavond warmte-transitie in het gemeentehuis

Een beter moment had de gemeente Hof van Twente niet kunnen kiezen want nu de gasprijzen de lucht in schieten en veel huishoudens daardoor in de problemen dreigt te komen, is er in het gemeentehui volgende week dinsdag (26 oktober) een informatie-avond voor inwoners over de overstap van aardgas naar een duurzame manier van koken en verwarmen. De gemeente Hof van Twente werkt aan een visie hoe dat uiteindelijk te realiseren in samenspraak met de ingezetenen.

(meer…)

Twenthe vergeet zichzelf weer te belonen

Twenthe heeft, na de nederlaag van vorige week tegen FC Eibergen, vanmiddag het thuisduel tegen Reunie uit Borculo eveneens verloren. Op ’t Piepwillem werd het 1-2 voor de gasten. In een gelijkopgaande wedstrijd werd het 0-1 na een half uur voetbal en dat was, ondanks een aantal fraaie mogelijkheden voor de Tricolores, ook de ruststand.

(meer…)

Hector ondanks voorsprong onderuit tegen Rekken

Het lukt SV Hector nog niet om punten te pakken in de nieuwe competitie. De ploeg van trainer Jordi Drent kwam op eigen veld tegen Sportclub Rekken wel op voorsprong maar verloor uiteindelijk met 2-3. Na 17 minuten was het de jonge spits Berthil Schabbink die alert was en een bal uit de scrimmage binnen kon schieten: 1-0. Na 33 minuten tekende Kevin Stokkers voor de gelijkmaker nadat doelman Kolbe een bal los liet en na een goede aanval was het drie minuten later 1-2 door een treffer van Job Reinderink…

(meer…)

Oald Goor: Stadsbranden teisterden Goor…

In de categorie Oald Goor dit keer een passage uit de Canon van Goor die in 2013 werd uitgebracht ter ere van 750 jaar Stad Goor. Daarin valt onder meer te lezen dat het Twentse Haagje door de eeuwen heen regelmatig werd geplunderd en in brand gestoken. Zo was er onder meer een grote brand op 3 mei 1647 die ontstond in het laatste huis aan de Wijnkamp en uiteindelijk een groot gedeelte van de Grotestraat en het Schild in de as legde. Ook het toenmalige stadhuis moest eraan geloven. Mee recent maar toch alweer bijna 57 jaar geleden was de catastrofale brand op het Janninkcomplex in de Waterstraat in de nacht van 14 op 15 november. De schade bedroeg bijna 9 miljoen gulden en de vraag was hoe de brand was ontstaan…

(meer…)

GFC lijdt nederlaag in Hengelo tegen ATC ’65

Het begon nog wel goed voor GFC vanmiddag in het competitieduel tegen ATC’65 in Hengelo maar na 90 minuten stond er toch een 4-2 eindstand voor de thuisploeg op het scorebord. Olaf Siegers opende na een snelle counter de score namens GFC. ATC kweasm op gelijke hoogte door een goal van Mats Pieterse en binnen het half uur op voorsprong door Mike Gigengack: 2-1 Na een matige eerste helft van GFC was dat ook de ruststand

(meer…)

Cinekid Hoftour in de herfstvakantie

De Goorse kinderen kunnen in de komende herfstvakantie terecht in De Reggehof voor films voor kinderen van diverse leeftijden Voor de kinderen van 4 jaar en en iets ouder draaien komende dinsdag de afzonderlijke animatiefilmpjes over Anansi de spin (14:00 uur). Voor de jeugd tussen 6 en 8 jaar is er dinsdag vana 15:30 uur Cinekid Shorts waarin in verschillende films diverse wonderbaarlijke werelden worden getoond. Voor de oudere kinderen (vanaf 8 jaar) draait ‘Mijn leven is een circus’ over de 12-jarige Laura die is geboren in een circusfamilie en verlangt naar een ander bestaan. Deze Canadese film is woensdag vaanf 14:00 uur te zien.

Twenthe en Hector thuis, GFC naar ATC

Na twee zeges en een nipte nederlaag, gaat GFC in de vierde klasse F van het zaterdagvoetbal vanmiddag op bezoek bij ATC ’65 in Hengelo (14:30 uur). Die ploeg heeft 3 punten minder dan GFC en ging vorige week nog met 5-2 onderuit bij Daarlerveen. Twenthe en Hector spelen morgenmiddag allebei thuis. Twenthe leed vorige week de eerste, onnodige nederlaag, in en tegen Eibergen na een goede seizoensstart met twee zeges. Op ’t Piepwillem is Reunie de volgende tegenstander. Die ploeg klopte Hector vorige week nog met 6-2 in de vierde klasse B zondag. Hector kwam tot nu toe twee keer in actie en heeft nog geen punten. Morgen is Sportclub Rekken de opponent op ’t Doesgoor. Die ploeg boekte één overwinning in de afgelopen drie wedstrijden. De duels in Goor beginnen morgen om 14:00 uur.

Lief en Leed