Schoolfeest vanuit de hemel…

Waar de Schoolfeestkaars langzaamaan uitdooft, begint voor veel plaatsgenoten weer het normale leven. Toch is het nagenieten op sociale media van alle mooie foto’s. En beelden zeggen meer dan woorden om het School- en Volksfeest te duiden. Zeker als je de prachtige kiekjes ziet van Christiaan Vink van Arts eMotion. Hij wist het Schoolfeest vanuit de lucht prachtig in kaart te brengen. In één woord: fantastisch.

(meer…)

Boerenprotesten ook in centrum Goor

Het boerenprotest van vandaag raakt ook het Goorse centrum. Trekkers trekken op dit moment door het stadshart van Goor waar de leden van De Rellie een dag na de Allegorische Optocht bij de Tapperij werden getrakteerd op een parade van boeren op een trekker. Ook in overige delen van het land zijn er massale protesten richting het huidige kabinetsbeleid, welke voor een kaalslag moeten gaan zorgen bij de boerenbedrijven. Wat de exacte gevolgen gaan zijn voor agrarische ondernemers in ’t Twentse Haagje, is nog ongewis.

(meer…)

Nagenieten van de optocht…

Na twee jaar ging het weer los. Wat een feest. Eén van de hoogtepunten van het Schoolfeest was absoluut de allegorische optocht. Henny Bomans maakte een mooie impressie in beeld die via deze LINK te bekijken is. Even nagenieten dus…

Lustrum-avond Hof van Twente op Rozen over energie en warmte

Coöperatie Hof van Twente op Rozen bestaat vijf jaar en dat wordt komende woensdag gevierd met een avond die de actuele titel ‘Van duurzaam naar gasloos wonen’ heeft en wordt gehouden in het Parochiehuis in Delden. Het programma duurt van 20.00-21.30 uur en bevat diverse sprekers over energie besparen, de warmte-transitie, duurzame opwek met zonnepanelen op grote daken en ‘een andere kijk op elektrisch verwarmen’. De avond is naast leden ook voor geïnteresseerden in het thema Energie en warmte. Aanmelden kan via deze LINK.

Een waardig slotakkoord

Schoolfeest is weer uitgespeeld. En hoe? De afsluitende zondag begon misschien wat team, maar na de uitreiking van de Allegorische Optocht raakte de Tent in extase. Met name voor in het heiligdom werd er volop gedanst door de feestgangers op de vertrouwde muziek van de PPM Band. De avond werd stipt afgesloten om 00.00 uur met het traditionele Goors Victorie gezongen door voorzitter Erwin Zwierink.

Optocht weer naar Ik en de Rest

De Allegorische Optocht is wederom een prooi geworden voor veelvraat Ik en de Rest. Zij wisten de harten van de jury te veroveren met hun wagen over De Ronde van Goor. De Publieksprijs ging naar De Stamgasten. Summum van de optocht was De Rellie (foto) met hun thema insecten. Al moesten de bezoekers wel enige tijd wachten voor zij de creatie konden aanschouwen. In het stadshart hadden zij problemen om met de grote wagens verder te rijden.

Gezellige reünie met veel gezinnen

Ook de derde etappe kan voor een groot deel worden afgevinkt. Het Schoolfeest Familie Festijn was een gezellige reünie voor velen. De belangstelling na de kinderoptocht was bij veel gezinnen groot net als bij de muzikanten van Apollo, die onder leiding van dirigent Carl Wittrock een perfecte muzikale omlijsting gaven aan de middag. Na Apollo was het de beurt aan de gebroeders Daan en Bas Zweers die als eerbetoon aan hun overleden vader Roel de Tent in Tiroler stimmung brachten. Nu is de bal aan de voet bij de band Lead om de feestgangers de nacht in te laten gaan met een goed Schoolfeestgevoel.

‘Goorse jongs’ voltreffer bij de Tapperij

Na de kinderoptocht veel muzikaal vermaak bij De Tapperij. Een aanhanger met instrumenten werd de straat opgeschoven waarna een aantal Goorse muzikanten het publiek vermaakte met country en rockabilly-muziek. De gelegenheidsband die zich de ‘Goorse jongs’ noemen bleek een voltreffer. Een volle straat met swingende mensen die zich vermaakten totdat het familiespektakel begon in de Tente. De band bestaat uit de broers Hans en Ard Brunnekreef, Marcel Mengerink, Bart Sportel, Boudewijn Kroes en Paul Schabbink.

Prins Constantijn wint kleurrijke Kinderoptocht

De Kinderoptocht is vandaag onder grote belangstelling met succes afgewerkt. De honderden kinderen die glans gaven tijdens de parade kregen op hun beurt ook weer de beloning van de duizenden toeschouwers. Het was na de klok van 13.00 uur extreem druk in het stadshart wat voor de kinderen van de Goorse basisscholen als een warme jas moet hebben gevoeld. Na de optocht vlogen de kinderen naar de kermis, alwaar zij de bonnen kunnen uitgeven die ze hebben ontvangen van de stichting. Straks is er het kinderfeest in de Tent met de uitreiking, waarna de familiereünie begint.

Update: De kinderen van de Prins Constantijn hebben de optocht gewonnen.

(meer…)

Stem met de app tijdens Allegorische Optocht

Ook dit jaar kan er tijdens de Allegorische Optocht weer gestemd worden op je favoriete optochtgroep of wagen. Daartoe moet je wel de officiële School- en Volksfeest app in je bezit hebben (download hier iOS of Android). Je kan per toestel één keer stemmen. Je app verwijderen en opnieuw installeren is heel creatief, maar heeft geen zin. Om te kunnen stemmen moet de app toestemming geven om je locatie te delen. De reden hiervoor is dat je alleen kan stemmen als je je in het gebied van Goor begeeft. Tevens zit er een tijdklok op de stemming. Zo kan je alleen stemmen op zondag 24 juni tussen 12.30 en 16.00 tijdens de Allegorische Optocht.