Afval ook de komende zes jaar naar Bruins&Kwast


Voor het afleveren van grof afval kunnen de inwoners van Goor en omgeving ook de komende zes jaar terecht bij Bruins&Kwast aan de Mossendamsdwarsweg. Na aanbesteding werd door Twente Milieu de opdracht gegund aan Bruins&Kwast dat al 25 jaar de inname van afval verzorgt in Goor. Ongeveer de helft van het afval verwerkt Bruins & Kwast op hun eigen terrein dat naast het milieupark is gelegen. Daarnaast gaat Bruins&Kwast de komende jaren verder inzetten op duurzaamheid, onder meer door het extra scheiden van afvalstromen. In Goor is het voor particulieren ook mogelijk om afvat te brengen naar Ter Horst op industrieterrein De Spechthorst.

Gerard Kuipers, directeur Bruins & Kwast , Lisette Bosch, directeur Twente Milieu en wethouder Harry Scholten

GFC voor de titel, Twenthe op rand nacompetitie

Het moet een memorabele dag worden voor GFC morgen. De laatste wedstrijd in het zondagvoetbal kan voor de rood zwarten een afscheid worden met een gouden randje. Bij winst in en tegen Diepenveen is het kampioenschap in 4G een feit en zal er een groot feest los barsten. Gemakkelijk zal het niet worden. Diepenveen is koploper met drie punten meer maar een minder doelsaldo dan GFC. Het thuisduel op 14 oktober werd overigens verloren met 2-3 maar dat was in een periode dat GFC veel minder goed draaide dan na de winterstop waarin niet verloren. Ook een kampioensduel op het kunstgras bij vv Twenthe. Maar dan niet voor de thuisploeg. Het Glanerbrugse Eilermark van in de derde klasse A de titel pakken in Goor. Voor Twenthe is het de opmaat naar de nacompetitie waaraan Twenthe niet meer zal ontsnappen gezien de doelcijfers van concurrent Losser. Voor Hector staat er niets meer op het spel. De groen witten spelen in de vierde klasse G thuis tegen Lettele.

Stralende slotetappe en binnenkomst Vierdaagse

Het voelde als de binnenkomst op Via Gladiola voor de deelnemers aan de Goorse Vierdaagse. De wandelaars hadden vanavond perfect weer bij de laatste etappe over de dreven in onze Reggestad. De kinderen werden groots onthaald door hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Een vrolijke file van deelnemers en toeschouwers was het verdict.


(meer…)

Hogere opkomst Europese verkiezingen

Er zijn meer mensen naar de stembus gegaan om een stem uit te brengen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement dan dan in 2014. In de gemeente Hof van Twente ging bijna 47% van de kiesgerechtigden naar de stembus. Vijf jaar geleden was dat nog 43%. In Goor was het opkomstpercentage gisteren ook hoger van dan vijf jaar geleden maar wel het laagst van alle kernen in de Hof van Twente: 41,27%. In Ambt Delden werd procentueel het meest gestemd: 52,01%. Het landelijke opkomstpercentage ligt op 41,2%. De uitslag mag tot zondagavond nog niet bekend worden omdat er in andere landen nog gestemd moet worden. Vijf jaar geleden was het CDA veruit de grootste in de Hof. De verwachting is dat dat niet is veranderd.


GFC met grote supportersschare naar Diepenveen

Een Goorse armada komende zondag in Diepenveen waar GFC kampioen kan worden in de vierde klasse G. Meer dan 200 supporters van de rood zwarten gaan per bus richting Salland om de ploeg van trainer Romano Lammertink te steunen. Naast de spelersbus zijn er nog vijf bussen ingehuurd om de Goorse voetbalfans te vervoeren. Daarnaast zullen er ook veel Gorenaren op eigen vervoer reizen. Op dit moment worden er ook de nodige sfeeracties voorbereid. GFC moet winnen om de titel binnen te halen. Bij elk ander resultaat is vv Diepenveen kampioen. Mocht GFC niet winnen dan wacht de nacompetitie. Die moet toch gespeeld worden ondanks het feit dat GFC niet kan promoveren vanwege de overstap naar het zaterdagvoetbal.

Open dagen, blues, whiskey en voetbalfeesten

Een overvolle evenementenagenda voor het komende weekeinde in het Goorse met vanavond de intocht van de Vierdaagse-lopers, het Blues it Up-festival in De Reggehof, de Whiskey en sagenavond bij de Blokhut én een thema-avond over smartphone-gebruik. Morgen zijn er de Open Dagen van de Schoolfeestloodsen en de Muziekschool Hof van Twente (foto) én een pupillenmeerkamp van AV Goor ’75 op sportpark De Horst. Zondagmiddag hoopt GFC in Diepenveen kampioen te worden van de vierde klasse G. Of dat nu wel of niet lukt, feest zal het zijn. Ook ’s avonds als Marcel Mengerink optreedt voor de GFC-ers bij De Tapperij. Bij Hector is er een barbecue voor leden ter afsluiting van het seizoen terwijl er in het Badhoes een kinderspeelmiddag is. Voor alle evenementen check onze kalender.

PvdA wil Rabobank weren vanwege faillissement OAD

De Partij van de Arbeid vindt dat de Rabobank geen vestiging in het Goorse gemeentehuis moet krijgen omdat volgens de partij bewezen is dat de bank destijds reisorganisatie OAD in 2013 failliet heeft laten gaan. “Zo’n club beloon je dan niet door ze een plekje in het gemeentehuis te geven, al was het alleen maar uit solidariteit met de mensen die hun baan door toedoen van deze bank zijn kwijtgeraakt.” aldus fractievoorzitter Fred Rijkens in een schrijven. Deze week is de rechtszaak begonnen die door de familie ter Haar is aangespannen tegen de bank die volgens de familie ten onrechte kredieten niet verstrekten waardoor 1600 mensen op straat kwamen te staan onder wie veel Goorse medewerkers.

(meer…)

Def Americans in De Reggehof tijdens Blues It Up

Het Blues It Up festival vindt vrijdag plaats in De Reggehof. Def Americans en Black Bottle Riot gaan het nieuwe evenement inleiden. De eerstgenoemde band staat voor het hoofdprogramma. Def Americans wordt gezien als een van de beste coverband van de legendarische Johnny Cash. Grote zalen als Paradiso, maar ook festivals zoals de Zwarte Cross en Bospop hebben Def Americans in het programma gehad. Voor de support act is Black Bottle Riot verantwoordelijk. In de pittige Southern rocksongs verwerkt het viertal invloeden van blues, country en rock classics.

(meer…)

We mogen weer naar de stembus…

De belangstelling voor de stemdag van vandaag lijkt niet zo groot als tijdens de gemeenteraadsverkiezingen- of Provinciale verkiezingen en voor velen een ‘ver van mijn bed’-show’, maar het gaat toch wel degelijk ergens over. In Brussel wordt, is hoegenaamd bekend, een hoop bepaald. De verkiezingen voor het Europese Parlement dus. Daarvoor zijn in de afgelopen weken de stempassen in de bus gevallen. Heel veel bekenden niet op de kieslijsten buiten de Hengeveldse CDA-politica Annie Schreijer en Frans Timmermans die namens het PvdA al enige jaren naam maakt in Europa. Stemmen kan in Goor bij vijf stembureau’s: Het gemeentehuis, De Stoevelaar, De Wiekslagschool, Villa’70 op ’t Gijmink en sporthal De Mossendam. Stemmen kan tot 21:00 uur vanavond.

Drie voertuigen betrokken bij ongeluk net buiten Goor

Op de N346 in Ambt Delden net buiten Goor zijn vanmiddag een auto, bestelbus en een motorrijder in botsing gekomen. De bestelbus knalde achterop de auto, waarna een kettingreactie volgde en de motorrijder de bestelbus ramde. De mannelijke bestuurder van de tweewieler is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De bijrijdster van de auto is door het ambulancepersoneel nagekeken. De chauffeur van de bestelbus kwam met de schrik vrij en raakte niet gewond. Door de aanrijding is er een fikse file ontstaan tussen Goor en Delden. Het verkeer kan via de parallelweg zijn route vervolgen.

Foto’s: Hof van Twente Fotografie

-->

Lief en Leed