Twenthe en Hector thuis, GFC naar ATC

Na twee zeges en een nipte nederlaag, gaat GFC in de vierde klasse F van het zaterdagvoetbal vanmiddag op bezoek bij ATC ’65 in Hengelo (14:30 uur). Die ploeg heeft 3 punten minder dan GFC en ging vorige week nog met 5-2 onderuit bij Daarlerveen. Twenthe en Hector spelen morgenmiddag allebei thuis. Twenthe leed vorige week de eerste, onnodige nederlaag, in en tegen Eibergen na een goede seizoensstart met twee zeges. Op ’t Piepwillem is Reunie de volgende tegenstander. Die ploeg klopte Hector vorige week nog met 6-2 in de vierde klasse B zondag. Hector kwam tot nu toe twee keer in actie en heeft nog geen punten. Morgen is Sportclub Rekken de opponent op ’t Doesgoor. Die ploeg boekte één overwinning in de afgelopen drie wedstrijden. De duels in Goor beginnen morgen om 14:00 uur.

Meulenkamp opnieuw lijsttrekker VVD

Wim Meulenkamp is ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker van de VVD afdeling Hof van Twente. De Benteloër werd gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering unaniem gekozen. Meulenkamp is op dit moment een van de drie wethouders in de Hof en beheert onder meer de portefeuilles ruimtelijke ordening, duurzaamheid, economie, agrarische sector en ontwikkelingen in het buitengebied. Meulenkamp is tevens kandidaat wethouder. Medio november wordt de kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld vanaf plek 2.

CDA in actie om leegstand centrum tegen te gaan

De lokale CDA-fractie is in gesprek met ondernemersvereniging Goor Collectief en Stichting BIZ over de leegstand in het centrum van Goor. De Christen Democraten willen daar samen met de ondernemers en de gemeente wat aan doen en zijn inmiddels al in gesprek geweest. De CDA-raadsleden Riekele Bijleveld en Hanneke van Groningen spraken met Goor Collectief-voorzitter Henri Tijhuis en met Paul Reef van de stichting BIZ. Bart Greven was namens de gemeente aanwezig. Het eerste doel is om ook in gesprek te komen met pandeigenaren en huurders van leegstaande panden. Dat staat voor volgende maand op de planning.

Sport en Speldag in sporthal De Mossendam

Komende woensdag, 20 oktober, organiseert het sportteam van Wijkvoorziening ’t Doesgoor een Sport en Speldag in sporthal De Mossendam. Daar worden diverse luchtkussens opgeblazen zoals een Stormbaan, een Base Jump, de zogenoemde Bouncing Balls én een Voetbalboarding. De Sport en Speldag is voor basisschoolleerlingen van 4 tot 12 jaar en er is plek voor 100 deelnemers. Deelname is gratis en aanmelden kan via deze LINK.

Afscheid van een ‘Koninklijke’ zakenman…

De banieren wapperen parmantig aan de Goorse Molenstraat voor de ingang van het bedrijfscomplex van Aqua+. De boodschap is helder: Michel bedankt! Het is vandaag de laatste werkdag van directeur/eigenaar Michel Walhof van het florerende Goorse bedrijf dat zijn oorsprong vindt in 1895. De bijna 65-jarige Michel Walhof zit sinds 1982 in het bedrijf dat hij hij na een opleidingstraject van 2 jaar overnam van vader Rudolf…

(meer…)

Hofteam opent internationaal jeugdtoernooi tegen Sankt Pauli

Het Hofteam speelt de eerste wedstrijd tijdens het internationale jeugdtoernooi voor spelers onder 15 jaar komende dinsdag, tegen de Duitse cultclub FC Sankt Pauli. Het Hofteam zit verder in een poule met Bayer Leverkusen, FC Twente/Heracles en FC Groningen. Het Hofteam bestaat uit spelers van de voetbalclubs uit de Hof van Twente. Ook de Goorse clubs zijn daarin goed vertegenwoordigd. Coach is GFC-trainer Romano Lammertink die inmiddels ook al getraind heeft met het team en gisteravond oefende tegen HSC ’21 o15. Het internationale jeugdtoernooi begint komende dinsdag om 10:00 uur op sportpark Heeckeren met in de andere poule de jeugdspelers van Vitesse, PEC Zwolle, Borussia Mönchengladbach, KV Mechelen en Willem 2.

(meer…)

Bewoners Wachtpostdijk in actie door naderende sluiting Nabo’s

Bewoners die net buiten Goor in de buurt van de spoorwegovergangen aan de Wachtpostdijk en De Bree wonen voeren actie tegen de sluitingen van vier onbewaakte spoorwegovergangen (Nabo’s) aan de oostzijde van Goor. Het gaat om 18 gezinnen die zeggen hierdoor geïsoleerd te worden. Vorige week is er overleg geweest tussen de gemeente, Prorail en de bewoners maar dat heeft niets opgeleverd. “Alles is allang beklonken” zegt woordvoerder Bert Damen. “We worden absoluut niet serieus genomen.”

(meer…)

Sportcarrousel op Schoolfeestplein

De sportcarrousel Hof van Twente is in het leven geroepen om passend sporten voor iedereen, met en zonder een (verstandelijke) beperking, mogelijk te maken. In Goor wordt deze op zaterdag 30 oktober gehouden op het Schoolfeestplein. Het is voor eenieder een mooie gelegenheid om kennis te maken met diverse sporten en om te bewegen. Op deze dag komt ook de ‘Iedereen Actief on Tour!’-bus uit Deventer naar Goor (foto) om tussen 12.00 en 15.00 uur het passend sporten in de gemeente te promoten. Voor de sportverenigingen is de Sportcarrousel een kans om nieuwe leden te werven. Wie daarvoor interesse heeft kan zich melden bij de buurtsportcoaches Ilke van Schooten of Tim Bannink.

Het benam m’n adem…

Vorig weekend hebben we met ons clubje motormuizen het seizoen afgesloten met een tripje naar de Eifel in Duitsland. Onze bestemming was Ahrweiler aan het stroompje de Ahr. Het kalme beekje dat later een kolkende massa van dood en verderf zou worden. Ik ben niet snel van mijn stuk te krijgen, maar wat we daar aantroffen benam mij alle woorden en adem…

(meer…)

‘Brandweer wilde zelf niet naar Spechthorst destijds…’

Het verlies van ruim 3 ton dat de gemeente Hof van Twente lijdt nu de grond die ooit bestemd was voor een nieuwe brandweerkazerne in Goor, blijft de gemoederen bezig houden. Het terrein aan de Spechthorstdwarsweg werd destijds aangekocht maar niet goed bevonden vanwege de te lange aanrij-tijden. Volgens fractievoorzitter Fred Rijkens (foto) van de PvdA was dat in 2008 helemaal niet de reden maar zag de brandweer zelf die plek niet zitten. In een ingezonden brief aan deze site hekelt hij de houding van de burgemeester die hierover in de gemeenteraadsvergadering zei ‘niet aan geschiedschrijving te willen doen. De hele brief is hieronder te lezen.

(meer…)
Lief en Leed