Na Bauhuis nu ook vleeswerker Nijland failliet

Met het faillissement van vleesverwerker Nijland Food is er opnieuw een groot Goors bedrijf dat het loodje legt. Vorige week werd machinefabriek Bauhuis, op een steenworp afstand van Nijland ook al failliet verklaard. Volgens TC Tubantia gaan er bij het bankroet van Nijland 180 banen verloren. Het bedrijf dat met name kippenvlees en vegetarische producten verwerkt, is volgens de krant grote klanten als Nettorama verloren. Nijland begon 43 jaar geleden als poeliersbedrijf en groeide met name in de afgelopen tien jaar, waarin ook nieuw werd gebouwd, sterk. Het is niet bekend of er al eventuele overnamekandidaten zijn.

Goorse wensboom in gebruik genomen

De grote Goorse wensboom in het Goorse stadshart is vanmiddag officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde door DAC De Roos-cliente Fatima die een grote krans in de boom hing waarna burgemeester Nauta en de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte met een tennisracket op een grote rode knop sloegen waarmee de lichtjes in de boom in de boom werden ontstoken. De wensboom staat er op initiatief van de Goorse Karin Freriksen die met haar bedrijf WISH3 in de regio allerlei bijzondere wensen vervuld die ook ONLINE kunnen worden ingestuurd.

(meer…)

GB niet akkoord met woonwagenlocatie Gorterstraat

De fractie van Gemeente Belangen gaat niet akkoord met de, door het college van B en W voorgestelde, woonwagenlocatie aan de Gorterstraat (foto). De fractie van de lokale partij wil dat er een locatie op het voormalige TSB-terrein wordt gecreëerd. Volgens fractie voorzitter Coby Titshof is poging om via beleidsbemiddeling tot een keuze te komen ’totaal mislukt’ is het daarom niet acceptabel nu alsnog één van de onderzochte plekken aan te wijzen.

(meer…)

50 jaar Stoevelaar

Een hele kleine bescheiden felicitatie in De Stoevelaar. Het wooncomplex voor ouderen viert vandaag namelijk haar vijftigste verjaardag. Zo’n bijzondere mijlpaal verdient natuurlijk een spetterend feest, maar in de huidige tijd kan dit natuurlijk niet en dus is de grote viering met zes maanden uitgesteld. Op 7 juni 2022 wordt daarom het 50 ½ jarig bestaan met diverse betrokkenen gevierd. Om De Stoevelaar toch nog even in het zonnetje te zetten krijgen ze een eervolle vermelding op deze site en hebben we foto’s uit het archief opgedoken. Van de eerste steenlegging, wat uiteindelijk een ludieke protestactie bleek, tot de eerste prent uit de lucht (foto).

Slechte zaai…

Zondag 5 december. Gezellig met elkaar, kaarsjes aan, pepernoten op tafel en op de stoof staat de chocomelk rustig zijn kookpunt te bereiken. Op de grote tafel liggen een paar kleinigheidjes. De eerlijkheid gebied te zeggen dat in de hoek van de kamer ook al stiekem de kerstboom in vol ornaat staat te ‘shinen’…

(meer…)

Jeugd vv Twenthe zet de wekker voor ochtendtraining

Ze moesten al vroeg uit de veren, de jeugdspelers van vv Twenthe. Rond 05.00 uur kwamen de voetballers van JO-17 en JO-19 van de Tricolores bijeen in de kantine voor een ontbijt om vervolgens het veld op te gaan voor een ochtendtraining. De spelers mogen binnen de huidige maatregelen niet meer in de avonduren het veld op en dus werd er voor dit ludieke alternatief gekozen. Het initiatief wordt in de regio omarmd door meerdere clubs, die ook in de frisse ochtenddauw het veld opkwamen.

Aanvraag Schoolfeestfonds kan nog tot 1 januari

Goorse verenigingen en instanties die graag een bijdrage uit het Schoolfeestfonds willen kunnen daartoe nog tot 1 januari aanstaande een verzoek indienen. Aangezien het Schoolfeest ook dit jaar niet kon doorgaan en er dus geen inkomsten waren heeft Schoolfeestbestuur voor 2022 geen bedrag beschikbaar gesteld. Toch zit er nog wel geld in het fonds om er jaarlijks maximaal 2/3e van het bedrag dat in het Schoolfeestfonds zit, mag worden uitgekeerd. Hoeveel er kan worden uitgekeerd is nog niet bekend. Aanvragen kan via het speciale aanmeldingsformulier, dat kan worden gedownload via de Schoolfeestsite. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden om voor een bijdrage in aanmerking te komen. In het afgelopen jaar zijn door het Schoolfeestfonds aan 13 verenigingen en instellingen bijdragen toegezegd tot een totaalbedrag van € 11.200.

Sanders Gears Castings Machining zoekt medewerkers (adv)

Dit is een advertorial
Sanders Gears Castings Machining is op zoek naar nieuwe collega’s! De onderneming wil graag nieuwe technische medewerkers aan zich binden! “Ben jij deze enthousiaste man/vrouw die wij zoeken, kijk dan snel op onze openstaande vacatures op de website“, aldus Sanders. “Reageer via mail office@sanders of bel 0547-289494 en wie weet spreken wij elkaar gauw!


Kruising Scherpenzeelseweg-Patrijzenstraat drie weken afgesloten

De kruising op de Scherpenzeelseweg met de Patrijzenstraat en de Fazantstraat is de komende weken afgesloten voor alle verkeer. Er wordt daar een extra rioolstelsel aangelegd waarmee regenwater afgevoerd wordt naar de Regge. Daarnaast zullen de straten opnieuw worden ingericht. Zo komt er onder meer een plateau op de kruising Patrijzenstraat-Roerdompstraat ter hoogte van de Jumbo-supermarkt. De kruising op de Scherpenzeelseweg is in ieder geval tot 20 december afgesloten. Het verkeer van en naar De Whee wordt omgeleid.

Sayin stopt als raadslid, Rugenbrink wel kandidaat

Belgin Sayin (foto) stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als raadslid. De Goorse zat de afgelopen vier jaar in de raad namens D66. Op de nieuwe kieslijst van de democraten is Annet Rugenbrink uit Goor de hoogste nieuwe binnenkomer met een derde plaats achter lijsttrekker André de Visser uit Delden en Clemens Vinkenvleugel uit Markelo. Na 12 jaar neemt ook fractievoorzitter Alice Olde Reuver of Briel uit Diepenheim afscheid. Op de lijst van D66, dat nu twee zetels bezet, is Marlies Vis de tweede Goorse op de lijst op plek 6. ‘Good old’ Jan Lentelink staat als lijstduwer op de plek 12.

(meer…)

Laatste nieuws

Overig nieuws