Winnende puzzels naar restaurants

Het ontwerp van plaatsgenoot Marcel van den Oever zien we de komende periode terug bij de restaurants in de Hof van Twente. Hij heeft namelijk de puzzelactie gewonnen met zijn ontwerp van Watermolen den Haller. De puzzels worden overal uitgereikt bij de horecazaken in de gemeente en zijn uitgebracht door Hofmarketing in het kader van het 20 jarig bestaan de gemeente Hof van Twente.

Regge Hout biedt Doors Wide Open helpende hand

Het Goorse bedrijf Regge Hout B.V. gaat twee initiatieven van de stichting Doors Wide Open financieel ondersteunen. Het gaat in eerste instantie om de Sinterklaasactie waarbij gezinnen die moeten leven op het minimum een bezoek van de Sint en zijn Pieten krijgen met de daarbij behorende kado’s en lekkernijen. Daarnaast wordt ook een kerstdiner voor zo’n 150 minder bedeelden financieel ondersteund. Doors Wide Open is de laatste weken in het nieuws omdat de aangevraagde coronasteun bij de gemeente Hof van Twente niet is toegekend omdat de stichting niet aan de voorwaarden zou voldoen. Daarover loopt nog een beroepsprocedure.

(meer…)

Gehavend Twenthe verliest ook in Delden

Twenthe Goor gaat niet met een lekker gevoel de winter(stop) in. De ploeg van trainer Mark Bolink verloor vanmiddag met 3-1 van subtopper Delden. De thuisploeg kwam in de eerste helft verdiend op 2-0, maar kwam vlak voor de thee toch nog even in de problemen toen Jelle Horselenberg de aansluitingstreffer maakte. Veel verder kwam Twenthe, dat echt een waslijst aan blessures heeft, niet. Delden scoorde nog wel een keer in het tweede bedrijf en stelde de verdiende zege veilig: 3-1. Twenthe blijft steken op negen punten.

Hector verliest op eigen veld van Rood Zwart

Hector is er vandaag niet in geslaagd om de Hofderby tegen Rood Zwart te winnen. Op sportpark ’t Doesgoor werd het 0-2 voor de bezoekers. Bij rust was het nog 0-0. In dat eerste bedrijf ging het gelijk op zonder dat er heel veel grote kansen waren voor beide ploegen. In de tweede helft werd Rood Zwart sterker en dat resulteerde tot twee treffers kort achter elkaar van Pepijn Haarman in de 62e- en Tim van ’t Bolscher in de 64e minuut. Daarna kreeg Hector geen mogelijkheden meer en liet Rood Zwart een paar keer de kans liggen op de derde goal. Het duel, zonder publiek, was vanmiddag live te volgen op Hofstreek TV.

(meer…)

GFC onderuit tegen Bornerbroek

GFC verloor gisteren teleurstellend, de thuiswedstrijd tegen RKSV Bornerbroek. In de wedstrijd die zonder publiek gespeeld moest worden werd het uiteindelijk 3-4. Al in de vijfde minuut was het Dwight van den Brink die Bornerbroek met een laag diagonaal schot op een 0-1 voorsprong zette. Een kwartier later tekende hij, tegen de verhouding in, ook voor de 0-2. Daarna kwamen de rood zwarten terug in de wedstrijd door goals van Thijs Moorman en Tim Wassink (archieffoto). 2-2 was ook de ruststand. GFC, dat het zonder Olaf Siegers moest doen, ging na de thee op jacht naar de voorsprong maar kon niet voorkomen dat Sander Kuik namens Bornerbroek twee keer scoorde. GFC kreeg een aantal goede kansen waarvan er één werd benut door invaller Daan Zweers maar verder kwam de ploeg van trainer Romano Lammertink niet.

Mark Altena jubileumprins CV Sterzo

Mark Altena is de nieuwe hoogheid van CV Sterzo. Hij kwam vanmiddag op spectaculaire wijze op in de achterzaal van De Ster. De nieuwe prins van de Goorse carnavalsvereniging is de elfde prins en tevens heerser van De Hof van Twente tijdens het feest der zotten. Altena is vanaf het begin betrokken bij de vereniging en in het dagelijks leven kok bij De Kolenbrander in Hengevelde. Hij wordt als nieuwe Prins geassisteerd door zijn adjudanten Mark Escher, de vorige Prins van CV Sterzo en zijn vriend Justin Nijhof, ook vanaf 2010 betrokken.

Goorse winter- en paardenmarkt gaat niet door

De Goorse wintermarkt, die gepland stond voor de derde zaterdag in december, gaat niet door. Dit in verband met de aangescherpte coronamaatregelen die gisteren zijn afgekondigd. Ondanks het feit dat evenementen onder voorwaarde wel door kunnen gaan, zegt de organisatie, Goor Collectief, de veiligheid in het stadshart niet kunnen waarborgen. De Goorse winter- en paardenmarkt is nu verschoven naar 22 december van het volgende jaar.

GFC thuis en twee Hofderby’s dit weekeinde

De vlaggeschepen van de drie Goorse voetbalclubs komen dit weekeinde weer, zonder publiek, in actie. GFC speelt vanmiddag in de zaterdag vierde klasse F tegen RKSV Bornerbroek dat vorige week niet speelde en daarvoor een paar fikse nederlagen leed. Toch heeft die ploeg daarvoor 12 punten vergaard en staat 7e. GFC is de nummer 4 met 4 punten meer. Twenthe gaat morgen op bezoek bij sv Delden dat het goed doet in 4B met een gedeelde 2e plek en 8 punten meer dan de Tricolores die met 9 punten 8e staan. De andere Hofderby wordt gespeeld op ’t Doesgoor en is live te zien op Hofstreek TV. SV Hector, dat 4 punten heeft uit 7 duels kan goede zaken doen als het wint van Rood Zwart om weg te komen van de onderste plaatsen. De Deldenaren hebben 5 punten meer.

Actie: Iedereen een boom

Inwoners uit Goor komen in aanmerking voor de provinciale ‘Iedereen een Boom-actie’. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Hof van Twente delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een kleine vergoeding (tussen 37,50 en 250,-.). De rest wordt door de provincie betaald. De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeente Hof van Twente. Met een plek voor bomen en/of bosplantsoen op het erf. Meer info vind je op www.iedereeneenboom.nl/boomdeeldag.

Sarah Petra vanaf grote hoogte gefeliciteerd

Het vliegtuigje met de veelzeggende tekst ‘Petra nu pas 50 jaar, van harte’ en een rood hart cirkelde vanochtend ongeveer een uur boven Goor en werd door velen opgemerkt. Het betrof een actie van Marcel Janssen, man van de bekende Goorse kapster Petra van den Burg, die zo haar eega in het zonnetje wilde zetten. Dat gebeurde eerder ook al bij de woning van de kersverse Sarah aan de Markeloseweg waar de nodige spandoeken en versierselen door vrienden en familie zijn opgehangen. Ook via deze weg wordt Petra uiteraard van harte gefeliciteerd. En uiteraard nog vele jaren in goede gezondheid gewenst!

(meer…)

Overig nieuws

Lief en Leed