De Paardenmarkt in beeld…

Hij liep de hele ochtend over het Schoolfeestplein en richtte zijn lens op de typische sfeer tijdens de Goorse Paardenmarkt. Het resulteerde in een prachtige fotoserie van de laatste Paardenmarkt in de huidige vorm van topfotograaf Jeroen van Vliet…

(meer…)

Klaasen net niet opgewassen tegen Van Gerwen

Spannend was het zeker. Maar het WK Darts zit er na één dag al op voor de Goorse topdarter Jelle Klaasen. Hij verloor van de grote favoriet en landgenoot Michael van Gerwen. Eerder op de avond had Klaasen zich geplaatst voor de tweede ronde van het belangrijkste toernooi van het jaar door de Noord-Ier Kevin Burness in de eerste ronde te verslaan. Tegen Van Gerwen ging het jammerlijk mis voor Klaasen, die met 3-1 nipt te onder ging.

Na de derby wacht nu een duel met andere concurrenten

Het laatste duel van 2019 staat voor de deur voor de Goorse voetballers. De spelers van GFC zouden het opnemen het vanmiddag op tegen hekkensluiter SC Rijssen maar die wedstrijd is afgelast. In de vierde klasse B op zondag wacht morgen wel een belangrijk duel voor vv Twenthe. Na het 1-1 gelijkspel tegen concurrent Hector moet nu BSC Unisson worden bedwongen door de ploeg van trainer Hans Dirksen. Hector gaat op zijn beurt op bezoek bij concurrent FC Eibergen.

Daverende aftrap Goorse Revue

De kop is eraf voor de deelnemers aan de Grote Goorse Kerstrevue. De show van het cabaretduo Eeftink/Schabbink beleefde gisteren een daverende première in de achterzaal van De Ster. Tijdens de revue worden diverse Goorse zaken uit het afgelopen jaar belicht en diverse Gorenaren op de hak genomen. Ook wordt al vooruitgekeken naar het jaar 2020. Over de inhoud zullen we hier niet teveel uitwijden om het leuk te houden voor de mensen die de voorstelling nog gaan bekijken vandaag of volgende week maar gisteren genoot het publiek in ieder geval met volle teugen. De Grote Goorse Kerstrevue, waarin ook diverse andere artiesten ten tonele verschijnen, is vijf keer stijf uitverkocht.

Halfbakken scooterdief veroorzaakt ongeluk

De politie is op zoek naar een halfbakken scooterdief. Maandag is er namelijk bij het station een windscherm van een scooter gestolen. Maar vermoedelijk is geprobeerd om het hele stuur van de scooter te stelen, want de eigenaar kwam hier op een zeer ongelukkige wijze achter. De eigenaar reed op de scooter richting huis en kwam er op de Van Kollaan achter dat het stuur van de scooter was losgedraaid. Al rijdend kwam het stuur in zijn geheel los en de bestuurster kwam ten val. Na het ongeval is zij voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. De politie zoekt getuigen van de diefstal.

Paardenmarkt leeft bijna als nooit tevoren

Trotse gezichten bij de liefhebbers van de eeuwenoude paardenmarkt in Goor. De editie van vandaag zou de boeken ingaan als de laatste uitgave in de huidige vorm, maar het bestaansrecht werd vandaag onderstreept. Door handelaren en liefhebbers uit het land en door nieuwsgierige plaatsgenoten, die een kijkje kwamen nemen op de weide. Ook de grote zaal in De Reggehof was druk bevolkt. De kwaliteit en de sfeer werd geroemd, zelfs door sceptici.

(meer…)

Apollo, Goorse Revue en Winters Genieten…

Een overvolle evenementenagenda voor dit weekeinde. In Goor zeker geen donkere dagen voor kerst want er is van alles te beleven. Op dit moment is de Paardenmarkt al in volle gang op het Schoolfeestplein. Daarnaast een ‘hengstenbal’ met diverse artiesten in De Reggehof vanochtend. Vanmiddag is de kerstmarkt bij Herfstzon en vanavond de eerste van vijf voorstellingen van de Grote Goorse Kerstrevue die ook morgenavond wordt opgevoerd in zaal De Ster. Morgenavond eveneens het sluitstuk van Apollo’s jubileumjaar in sporthal De Mossendam tijdens ‘Apollo pakt uit’. Komende zondag is het hopen op droog weer tijdens Winters Genieten in het Goorse stadshart vanaf 12:00 uur. Voor alle evenementen check onze agenda.

Phenix wil in beeld tijdens Songfestival

Phenix’72 hoopt in beeld te komen tijdens het komende Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De Goorse korfbalvereniging heeft zich aangemeld voor de zogenoemde Postcards-contest van de organisatie waarin verenigingen en organisaties zich kunnen melden om een stukje van Nederland te laten zien. Phenix hoopt de korfbalsport te promoten tijdens een van de filmpjes die worden getoond voor de optredens van de diverse landen. Gisteren was Phenix al met een delegatie bij De Wereld Draait Door waar Gea Boorsma aan tafel een korte toelichting mocht geven.

Gea Boorsma
(meer…)

Gemeente roept kampioenen op om zich te melden

De gemeente Hof van Twente huldigt jaarlijks de kampioenen tijdens de nieuwjaarsreceptie en dat zal ook tijdens de komende editie op vrijdag 3 januari aanstaande gebeuren. Het gaat hierbij om sporters en liefhebbers in bijvoorbeeld de vogelsport die in 2019 Nederlands, Europees en/of Wereldkampioen zijn geworden. Er zijn al kampioenen die een uitnodiging hebben ontvangen maar de gemeente wil daarnaast oproepen om ook kampioenen te melden die daar nog niet bekend zijn. Dat kan via e-mail: m.zweers@nullhofvantwente.nl.

De kampioenen van 2018

Zwartrijder hoekt boa’s neer in trein in Goor

Twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) zijn in de nacht van zondag op maandag in een vechtpartij beland met een zwartrijder bij station Goor. Dat vertelt één van de slachtoffers aan RTV Oost. Eerder dit jaar luidden verontruste personeelsleden al de noodklok over agressie in treinen. Het incident is Goor is mogelijk de druppel, een staking dreigt. Lees hieronder het relaas:

(meer…)

Overig nieuws

-->

Lief en Leed