Race tegen de klok…

Heel veel evenementen gaan al niet door én door de strengere maatregelen gaat nu ook zelfs een streep door online-bijeenkomsten door de naderende avondklok en de visite-beperking. Zo ook in ’t Twentse Haagje. Bij vv Twenthe gaat de Quarantaine Quiz van zaterdag niet door en ook bij andere instellingen wordt er druk vergaderd hoe om te gaan met de huidige beperkingen. Zo worden bij alle sportverenigingen en instellingen nu al conceptschema’s vervaardigd om de jeugd zoveel als mogelijk te laten sporten. Ook de supermarkten zijn druk bezig om de diensten aan te passen om zich klaar te stomen voor het zoveelste nieuwe normaal. Zelfs in het doorgaans rustieke Goor wordt het voor een aantal een race tegen de klok…

Digitaal lokaal kinderverhaal nu als prentenboek uitgegeven


HofPower heeft het digitale verhaal over de schapenvriendjes Bic & Lev nu als prentenboek uitgegeven. Bic en Lev gaan in het verhaal op zoek naar een ideale plek in Hof van Twente. Het verhaal, op rijm, is geschreven door medewerkers van de gemeente Hof van Twente, de illustraties door de Goorse Lisa Kranenberg. Het verhaal over de schapenvriendjes Bic & Lev is online te bekijken via deze LINK . Alle basisscholen hebben inmiddels een exemplaar ontvangen inclusief speciale Bic & Lev-thee voor de leerkrachten.

Gemeentelijke heffingen vallen hoger uit dan aangekondigd

De gemeente belastingen gaan voor de inwoners van Goor en overige kernen in de Hof van Twente dit jaar fors hoger uitvallen. Naar aanleiding van berichtgeving in landelijke media onderzocht een deskundige voor ons de lokale lastenverzwaring en kwam tot de conclusie dat de gemiddelde stijging van de OZB niet stijgt met 10% zoals wethouder Harry Scholten (foto) eerder aankondigde, maar met iets meer dan 17%. Vooral eigenaren van bedrijfspanden krijgen het voor de kiezen met een stijging van 17,59%. Daarnaast betalen woningeigenaren 6,37% meer dan in 2020.

(meer…)

Vandalen richten vernielingen aan op het station

Eén van de twee wachthokken op het perron van het station in Goor is behoorlijk vernield. Vandalen hebben, waarschijnlijk met stenen, er hard tegen aan gegooid of geslagen waardoor de schade is ontstaan. Wanneer het hokje vernield is, is niet helemaal duidelijk maar in ieder geval wel voordat gisteravond de avondklok in ging. Wie meer informatie heeft, of wat heeft gezien, wordt verzocht contact te zoeken met de lokale politie.

En toen was het stil op straat…

Het was extreem rustig gisteravond en vannacht in de Goorse straten. Behoudens een enkeling die een hond uitliet en een verdwaalde auto die langs reed was de aanblik in de meeste straten sinister na 21:00 uur. De avondklok werd dus niet genegeerd en voor zover bekend heeft de politie ook geen misstanden waargenomen in het Twentse Haagje. Vanaf maandag zullen overigens ook BOA’s ingezet worden om deze nieuwe Corona-maatregel te handhaven. Naar buiten gaan na negen uur mag de komende weken alleen om een hond uit te laten, voor mantelzorg, in noodgevallen en met een werkgeversverklaring als iemand voor zijn werk de straat op moet.

Kapster Petra van den Burg met noodkreet in De Telegraaf

Een column van Petra van den Burg (foto) heeft de digitale versie van de landelijke Telegraaf gehaald. De bekende Goorse kapster luidt daarin de noodklok over de nijpende situaties waarin kappers terecht zijn gekomen in deze Corona-crisis. Deze krijgen niet of nauwelijks overheidssteun en daarom dreigen veel kappersbedrijven failliet te gaan. Ze roept dan ook op tot meer steun. “Laten we hopen dat ze in Den Haag, nu het nog net kan, met een beter totaalpakket komen waarbij ze niet alleen aan de kwetsbaren denken… maar aan ons ALLEMAAL! Want zijn we niet allemáál erg kwetsbaar gebleken?” aldus van den Burg. De hele column is via deze LINK te lezen.

Gorenaar aangehouden voor vernieling en baldadigheid

Een 20-jarige Gorenaar is donderdagavond aangehouden in het buitengebied van Markelo. De politie ontwaarde rond 23:30 uur een auto dat, een op dat moment onbekend voorwerp, voort trok met een sleepkabel. Toen de politie deze wagen wilde controleren werd geen gehoor gegeven aan het stopteken en volgde een korte achtervolging. Op de Hochtweg staakte de automobilist de vluchtpoging en vlogen er drie personen uit de auto. Daarvan kon de Gorenaar als enige worden aangehouden.

De bestuurder, een 20-jarige man uit Markelo, meldde zich later per telefoon. De groep jongeren hadden een afvalbak achter de auto zitten en waren van plan het veengebied in te rijden. De Gorenaar en zijn compaan kunnen na opmaak van het proces verbaal diverse boetes verwachten voor baldadigheid, het vernielen van een afvalbak en het overtreden van de geldende corona-maatregelen.

Speciale jubileum-whisky Goorse whiskyclub

Er wordt een speciale jubileumwhisky gebotteld ter ere van het 10-jarig jubileum van de Goorse Usquebaugh Society. Dé whiskyclub van het Twentse Haagje brengt in samenwerking met Bar Bistro d’Olde Smidse en Mitra Arjan Voortman een zogenoemde “Old Particular Glen Garioch 12YO Bourbon Barrel 48,4%” op de markt. Er komt een gelimiteerd aantal van 300 flessen van deze ‘fluweelzachte’ whisky met op het etiket ook de vermelding van het 10-jarig bestaan van de Goorse whiskyclub. Er zijn inmiddels ruim 70 flessen verkocht à €75 terwijl leden 10% korting krijgen. De jubileum-whisky zal in het voorjaar worden uitgeleverd. Bestellen kan onder meer via deze LINK.

Cyberaanval centraal in programma ‘De Stand van Nederland’

Genoeg landelijke aandacht voor het Twentse Haagje de laatste tijd op televisie. Naast de reportage van Hart van Nederland over de woonwagenkwestie kreeg ook de cyberaanval op de gemeente Hof van Twente de nodige aandacht gisteravond. In het tv-programma ‘De stand van Nederland’ van WNL op NPO 2 stond de hack centraal. Naast enkele deskundigen en burgemeester Nauta, kwamen ook de Goorse ondernemers Henri Tijhuis (foto), Paul Reef en Bart Wiegerinck aan het woord. Zij gaven onder meer aan dat het niet betalen van losgeld de enige juiste beslissing was. Het programma is via deze LINK terug te zien.

Goor steunt verdere lockdown, maar ook de avondklok?

De verlenging van de strenge lockdown en de verregaande maatregelen om het Corona-virus in de te dammen kunnen ook op steun van de Goorse bevolking rekenen. Uit een een poll op deze site blijkt dat 79% de maatregelen zoals ze nu zijn met de verlenging tot 9 februari wel steunen. 11% vindt dat niet en wil alle beperkingen zo snel mogelijk van tafel. De overige 10% vindt de maatregelen te billijken maar dan moet het ook ophouden. Sinds gisteren is duidelijk geworden dat in verband met de opmars van de Britse Corona-variant, er nog meer maatregelen komen zoals de veelbesproken avondklok. Daarom nu de vraag in een nieuwe poll of deze nieuwe maatregelen op net zoveel Goorse steun kan rekenen. Met andere woorden: Avondklok ja of nee. U mag het zeggen! (stemmen via pc op site rechts onderaan)